De vijf beste Gmail Labs experimenten – Secundaire mailbox

Tom Voute plaatste op Google+ enkele artikelen over Gmail Labs. Hij omschrijft hoe je je Gmail mooier, maar vooral gebruiksvriendelijker kunt maken door middel van deze labs. Hij deelt zijn tips graag met Lifehacking, daarom hier artikel nummer vier, integraal vertaald!

Ergens, verborgen in de robuuste krochten van Gmail, zijn er een stuk of veertig: Gmail-functionaliteiten genaamd ‘labs‘ , die je Gmail-leven compleet anders en efficiënter maken. Elk van hen zijn het waard om te onderzoeken. Wees geen watje en zet ze allemaal aan, dat is de beste manier om erachter te komen welke je niet bevallen.

Van alle veertig deel ik mijn vijf favoriete functionaliteiten.

Hierbij deel 4:

Een secundaire mailbox en hulp van Gmail met het vullen ervan

Als je je mail uit de b-categorie (nieuwsbrieven, notificaties, spam) wilt scheiden van je mails uit de a-categorie (geschreven door personen), label ze dan in een filter met een label genaamd ‘second’ (voor ‘secondair) en plaats je ze in een aparte mailbox terwijl je verschillende inboxen gebruikt. Gmail kan ook helpen bepalen welke mail A- en B-categorie is. Normaal gesproken hou ik er niet van als een ‘black box’ bepaalt in welke categorie mijn mail valt, maar dit is een goed systeem en het is onschadelijk voor je mail. Als je wilt dat Gmail je helpt met het verdelen van de mail, ziet je filter er zo uit:

from:(label:^smartlabel_notification OR label:^smartlabel_promo OR label:^smartlabel_newsletter)
Do this: Skip Inbox, Apply label “2nd”

De inbox wordt nu overgeslagen, oftewel de mails worden gearchiveerd. Daarom wil je de b-categorie mails in de browser terugvinden met ‘Meerdere Postvakken IN’ (zet dit aan in labs). Voeg nu een venster toe in deze lab (let op: deze link werkt alleen als je de lab hebt ingeschakeld). Noem het venster label:2nd AND is:unread (AND in hoofdletters) en klik op ‘Onder Postvak In’. Om er ook voor te zorgen dat je je nieuwe sectie kunt zien, zet je je aantal mails in de inbox in settings op 15. Een kleine inboxlengte is een goede oefening voor archiveren, als je dat nog niet doet.

Overigens, zonder het bericht te lezen kun je het laten verdwijnen uit de secondaire inbox door het bericht te selecteren en de ‘markeren als gelezen button’ aan te klikken. Als je dat wilt, voeg dan eerst ‘Knop ‘Markeren als gelezen’ toe in Gmail labs.

Voor secundaire inboxen in je Android telefoon voeg je een shortcut toe (dat doe je door de startknop lang ingedrukt te houden) en vervolgens kies je ‘Gmail label’. In je mobiele Gmail-instellingen kun je de synchronisatie aanzetten voor dat label en de bijbehorende notificaties, als je dat wilt. Met iPhone kun je via het algemene Gmail-scherm naar dat label gaan.

Binnenkort deel 5!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Martijn Wessels
    Posted 25/09/2012 10:30 am 0Likes

    Let op, je moet wel de klassieke inbox gebruiken niet de prio inbox!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]