De zoektocht naar de ideale Lifehacking tas, de Taslander

De perfecte tas bestaat natuurlijk niet. En zal er waarschijnlijk ook nooit komen. Maar de mensheid moet toch echt wel beter kunnen :). We zijn een zoektocht begonnen naar de ideale tas voor de road warrior, de digitale werknomade, en de lifehacker. De TasLander tas.
Voor deze zoektocht hebben we jullie nodig. Wat zoek je in de ideale tas? Laat het ons weten. Deel je ideeën, laat ons je bijna ideale tas zien en vertel ons wat je de hele dag rond loopt te sjouwen in die tas.
We hebben vrienden in de tassenindustrie, vriendjes in de retail en kennen heel veel mensen op zoek naar de ideale tas. Waarschijnlijk opgebouwd uit verwisselbare modules.
Dit is het plan:
 • In de komende maand hebben we jullie ideeen nodig.
 • In de maand erop gaan we aan de tekentafel zitten met jullie ideeen en een tassenfabrikant
 • In de derde maand gaan we de concept-tas maken.
 • In de vierde maand gaan we de concept-tassen testen
 • In de vijfde maand gaan we de concepten verbeteren
 • In de zesde maand gaan we de eerste editie tonen
 • In de zevende maand rusten we uit. O nee, dan gaan we ze verkopen.
Althans, dat is het plan, laten we zien hoe ver we komen.
Het idee is om een doorlopende zoektocht naar de ideale tas te starten. Elk jaar biedt technologie weer nieuwe mogelijkheden, waardoor we de tas kunnen verbeteren.
Fijn als je mee wilt helpen!
(deel je ideeën, laat ons je bijna ideale tas zien en vertel ons wat je de hele dag rond loopt te sjouwen in die tas)
Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

50 Comments

 • Marij
  Posted 05/02/2018 12:55 am 0Likes

  De ideale tas is gemaakt van elastiek. Daar kun je alle kanten mee uit.

 • Harold van Duren
  Posted 03/02/2018 2:47 pm 0Likes

  DE IDEALE TAS: de ideale tas zou bestaan uit een redelijk ruim en stevig basisdeel, met diverse snel bereikbare opbergvakken, waaraan een vast handvat zit, waar ogen aan vastgenaaid zijn zodat er 2 hengsels aan vast gezet kunnen worden om er een rugtas van te maken waarbij 1 ook als een schouderhengsel gebruikt kan worden. Verder zou deze tas moeten kunnen worden uitgebreid met opristbare grotere delen (die evt wel afzonderlijk afsluitbaar zijn) welke, als de tas als rugtas word gebruikt, aan boven en onderkant worden aangeritst en aan de zijkanten en evt ook aan de buitenkant ( de kant die niet naar de rug gekeerd is) zodat deze tas door steeds meer compartimenten op te ritsen door een steeds grotere doelgroep gebruikt kan worden. Handige ervan is dat je dan je basisdingen in de rugtas kan doen en steeds meer kan toevoegen als je meer mee moet nemen. Plus dat in principe alle opritsbare delen bereikbaar zijn als ze aan elkaar geritst zijn omdat se tas bij elk deel willekeurig open, danwel afgerond kan worden.

 • Erik van Luxzenburg
  Posted 28/11/2011 10:45 am 0Likes

  Ik ben zeer content met mijn Haglofs – Backup evo 17″ een rugtas met voor de laptop een aparte zak. In het weekend til ik die zak er uit en heb ik een kleine rugtas voor onderweg (tijdens een wandeling of wat dan ook). Voorste vak heeft enkele zakjes voor mobiel, externe harddisk e.d. Al met al prima ding voor de reizende adviseur.

 • sibe jan
  Posted 27/11/2011 4:26 pm 0Likes

  geïnspireerd door wat ik hier lees: uitneembare ‘hard’ en ‘soft-cover’ onderdelen in een Freitag-vormige tas die zowel op je zij als op je rug kan. Waterdicht. Kiesbare afsluit-mechanismen (rits, magneet, ouderwetse of nieuwe (niet aan ander textiel vastplakkende) klittenband, …

  • sibe jan
   Posted 27/11/2011 4:29 pm 0Likes

   met freitag bedoel ik zo’n postbag, zoiets dus http://lyt.sr/otd0p
   dat type bevalt me al jaren supergoed, maar ‘t hoeft niet persé hergebruikt vrachtwagen vinyl te zijn.

 • Sypie
  Posted 24/11/2011 6:54 am 0Likes

  Laat die doelen eens snel los! Heb net gelezen dat het beter is om vage doelen te hebben. Die planning is dus al niet goed, slaat de creativiteit dood….

 • Jaap
  Posted 23/11/2011 9:36 pm 0Likes

  Ik heb eigenlijk maar 1 functionele wens voor die tas. Veel is al gezegd. Ik zou willen dat ik die tas aan het handvat op diverse manieren, maar vooral OPEN!, op kan hangen zodat mijn spullen van de grond af zijn, onder mijn bereik zijn voor functionaliteit en tegen diefstal en er dus niet uit vallen. Dus in een restaurant aan de tafel, in de kroeg aan de bar, op mijn flexplek aan mijn bureau, in de bus aan het handvat op de voorstoel, moet ik doorgaan?? De tas is een tool om lekker te kunnen werken. Leuk project!!

 • joeri el hazimi
  Posted 22/11/2011 4:17 pm 0Likes

  Veelal ga ik naar klanten waar ik zowel coachinggesprekken voer alsook workshops geef met wat extra materiaal.

  – (uitklapbare) Wieltjes en eventueel uitklapbare arm of hendel om te ‘slepen’
  – Draagriem (eventueel als slot vond ik ook een superidee)
  – Apart zakje/component waarin kabels e.d. inkunnen die je kan uitnemen zoals een ‘pennenzak’ om je ipad,macbook te voorzien van de vele connectoren.
  -Stevige bodem om recht te kunnen staan alsook waterdicht
  – “Quick-pocket” (of “Snatch pocket”) zodat je snel aan je telefoon kan (jijzelf en niemand anders 😉
  – Mogelijk kleine chipkaart/ingebouwde software of iets dergelijks met optie tot zoeken zoals ‘Find my iPhone’ (tegen diefstal en warhoofden) via Mac (of PC als je wil)
  – Aparte accessoires in apart zakje om je kabeltjes bij elkaar te knopen (eventueel met klittenband snel in de binnenkant te ngen)
  -regenhoes (over de tas) tegen excessief regenval in het zonnige België en Nederland
  – multi toegang…Ipv enkel via bovenkant te kunnen openen ook openen via korte zijkant zodat je een dossier ook snel langs opzij kan nemen en niet de hele tas op je schoot moet nemen…

  Voor de rest vind ik hier heel wat mooie andere ideeën…

 • Dorothy
  Posted 18/11/2011 9:46 pm 0Likes

  Hi, there, goed idee. Alhoewel, ik ben dol op (leren) tassen en volgens mijn man heb ik er veel. Ik gebruik ze overigens wel allemaal regelmatig. Ik weet niet of ik aan een tas trouw kan zijn. Afijn, hier komt het:
  de tas mag zelf niet te zwaar zijn en niet te groot, A4 moet er in passen en een platte laptop.
  Of een set van vakken of ruimte voor een purse organizer. Deze gebruik ik zelf veel zodat ik altijd mijn portemonnee, telefoon, visitekaartjes en toegangspas voor het bedrijf bij me heb. De Moleskine heeft ook een mooie oplossing met klittenband en vilten (?) vakken.
  Neutrale kleur, unie. Iemand ergens ander zei het al, laat mensen de tas zelf customizen.
  Op meerdere manieren te dragen, zowel op de rug als schoudertas. Voor mij is het belangrijk dat ik zowel cross-over kan dragen (bijv. in een drukke trein doe je hem niet op de rug) als op de schouder (dat de band kort gemaakt kan worden). Hengsels voor in de hand blijven een must. Iemand gaf al aan dat je hem op de fiets kan klikken, dan moet je wel een oplossing voor de handels verzinnen, zo mogen niet je rug of je kleding beschadigen.
  Een klein zakje of bijvoorbeeld een label voor je ov-chip kaart of je telefoon, dingen die je bij de hand wil houden maar ik houd er nooit van om met mijn portemonnee in de hand te lopen op CS.

  Ben benieuwd naar de eerste schetsen, groet Dorothy

 • hans nijhof
  Posted 16/11/2011 11:48 am 0Likes

  en als alles dan in en op de tas zit moet de buitenkant zo lekker zacht zijn dat je hem als hoofdkussen kunt gebruiken. Ideaal in de werkcoupé.

  • David Bakker
   Posted 22/11/2011 11:34 pm 0Likes

   Nooit aan gedacht, geinig!

 • Wouter
  Posted 14/11/2011 9:34 pm 0Likes

  Zoals blijkt wil iedereen wat anders, daarom zag ik de volgende binnenkant van de tas voor me:

  Een raster van drukknopen (ritsen hebben zo hun minpunten)
  Hier zijn naar eigen wens losse vakjes (asseccoires) voor uiteenlopende invullingen op te klikken, van klein tot groot

  Zo kan niet alleen iedereen zijn eigen ideale tas samenstellen, maar kan een ieder zelfs meerdere ideale tassen samenstellen voor verschillende doeleinden. Eenvoud.
  LH-community kan ideale indelingen met elkaar delen ter inspiratie.

  De tas is als een ipad, de asseccoires de apps ;D

  • David Bakker
   Posted 22/11/2011 11:33 pm 0Likes

   Eigen wes vakjes indelen, heerlijk!

 • Rob Bonting
  Posted 11/11/2011 12:43 pm 0Likes

  @Edwin, ik kan me deels vinden in je verhaal.
  Maar zeggen dat iets niet werkt is altijd makkelijker dan bedenken wat wel werkt.

  Ik, en volgens mij de bedenker van dit plan ook, zie de huidige fase echter als een brainstorm, ideeën genereren. In een brainstorm is niks fout, wilde plannen brengen weer nieuwe ideeën op gang. Dat wil nog niet zeggen dat alles erin moet, ook kan.

  Je zegt het zelf ‘Dus kom nu eens echt met niets nieuws’.
  Is daar dit proces niet net voor bedoeld?

  • Edwin
   Posted 13/11/2011 10:24 am 0Likes

   Hallo Rob,

   Ik denk dat ik het idee van een tas niet zo creatief vindt. Ik vind de naam voor de tas ook hier goed, omdat het gelinkt is aan Martijn Aslander. Martijn is misschien best wel een goede spreker, maar heeft ook een beperkte blik. Voor mij is hij niet mister lifehacker. Hij staat denk ik meer voor een levensstijl en daar zit ook mijn probleem. Iedereen doet eigenlijk aan lifehacking. Soms weten ze dat zelf geeneens. Dan gebruiken ze slimme producten die al voor hun bedacht zijn of gebruiken ze grootmoeders tips en trucs. Ik denk dat er al lifehackers tassen bestaan. Iedereen heeft zijn eigen favoriet en dat kan je nu al lezen op deze pagina. Kijk maar eens naar reis koffers. Die zijn soms behoorlijk slim bedacht. Of een padvinders tas. Bovendien zijn scholieren anders dan volwassenen en hebben ze echt een andere kijk op mode en stijl. Vandaar dat er ook verschillende kleding winkels zijn.

 • Edwin
  Posted 11/11/2011 6:46 am 0Likes

  Paar kleine opmerkingen:

  – duurzaam is (ECO / CO2 neutraal etc etc) –
  Ikea gedachte? Misschien ook nog even de term C2C gebruiken? Een duurzame tas met niet duurzame producten? Schuld gevoelens? Misschien is moderne materialen beter.

  – makkelijk te customizen (iedereen een unieke tas! cool) – Dit is onzin. De tas is niet uniek. Uniek is ook een rot woord. Teken van zwakte. De term cool gebruik mijn dochter van elf.

  – ultra light ( devices zijn al zwaar genoeg ) – Super

  – likable is – Hippe term. Aaibaarheidsgehalte? Knuffel beer?

  en een goede beschermheer van mijn leven, mijn bestaan! – Hier gaan we weer. Lifehacking of lifestyle. Ik hoop dat je leven niet alleen digitaal bestaat. Dus maak een keuze. Wil je lifestyle of wil je lifehacking?

 • Edwin
  Posted 11/11/2011 6:25 am 0Likes

  Hier ga je nooit uitkomen. De eerste vraag is natuurlijk, wat is en lifehacker. Is dat een jonge jongen in de trein die slimme trucjes kent op computer gebied of is dat een slimme ondernemer waar lifehacking een grote rol speelt in zijn dagelijkse leven. Die ondernemer is wel een lifehacker met een leuke Audio A6. Die gaat nooit met een tas rondlopen zoals jullie nu voorstellen. De definitie van een lifehacker is veel te eenzijdig. Teveel in het alternatieve.

  Wat ik ook raar vindt is dat er steeds meer in moet kunnen, terwijl lifehacking er juist omgaat om dingen slim en eenvoudig op te lossen. Slimme trucjes. Jullie maken er nu een alternatieve tas van met een hoog lifestyle gehalte. Die tassen zijn er al lang. Kijk maar een naar fotografen. Slimme tassen met veel slimme vakken.

  Dus kom nu eens echt met niets nieuws. Geschikt voor iedereen en eentje die ontworpen is op basis van lifehacking en niet eentje voor de tweedeklassenreiziger die zoveel als mogelijk in de tas moet stoppen. Misschien nog een warmhouder erbij in?

 • Jeroen Bakker
  Posted 10/11/2011 4:02 pm 0Likes

  ik wil naast praktisch en functionele aspecten (daar zijn al genoeg slimme opmerkingen over) graag een gevoeswaarde bij de tas. denk aan een tas die:
  – duurzaam is (ECO / CO2 neutraal etc etc)
  – makkelijk te customizen (iedereen een unieke tas! cool)
  – ultra light ( devices zijn al zwaar genoeg ;-))
  – likable is
  en een goede beschermheer van mijn leven, mijn bestaan!

  alles wat jullie maken dat hieraan voldoet wordt een superseller!

  • rob bonting
   Posted 10/11/2011 9:03 pm 0Likes

   De reacties geven trouwens ook een aardig beeld van de Lifehacker zelf!

 • Christa Jonkergouw
  Posted 10/11/2011 12:05 pm 0Likes

  * Er moeten papieren en een notepad in kunnen, dus A4 formaat, liefst in de breedte anders moet je naar kleine dingen zo grabbelen.
  * Licht maar sterk materiaal, er gaat genoeg in dus hij wordt toch wel zwaar
  * Ik heb nu een flessentasje als extra tas. Daarin zitten zes vakjes voor een koffiethermos, een flesje water, een etui met snoeren, eetwaar. Zoiets zou er in mijn laptop/handtas moeten zitten, maar die is daar net te klein voor.

 • Frits
  Posted 09/11/2011 2:30 pm 0Likes

  Goed idee! Ik neem mijn huidige, bijna perfecte Vaude tas http://www.vaudetassen.nl/rugzakken/vaude-rugzakken/vaude-xaver-oranje-art-1196.htm als uitgangspunt.

  1. Ruimte voor laptop en tablet tegen het rugpand aan voor de beste gewichtsverdeling
  2. ‘Organiser’ (kleinere vakken) op de boden a la een fototas voor kleine zaken zoals opladers, fruit of een compactcamera.
  3. Reflecterende elementen aan de buitenkant zodat je zichtbaar bent in ‘t donker.
  4. Vak voor portemonnee aan de boven-binnenkant zodat je makkelijk kan inchecken op het station zonder je portemonnee uit je tas te moeten halen.
  5. Stevige stof zodat het een tas en geen zak blijft ook als je wat minder spullen mee hebt.
  6. Goede draagbanden en (afneembare) heupband zodat je er ook wat langer mee kan lopen/fietsen.
  7. Stevige, waterdichte bodem zodat de tas altijd rechtop blijft staan en geen vocht opneemt.
  8. Telefoonvakje op makkelijk bereikbare plaats.
  9. Leuke kleuren, geen grijs of zwart.
  10. Clip aan de binnenkant om bijv de toegangspas van je werk makkelijk te kunnen pakken.

 • Monique
  Posted 09/11/2011 12:49 am 0Likes

  Een lichte of afstekende kleur binnenkant, LED verlichting vind ik een leuke
  (Veel) verschillende vakken voor het makkelijk opbergen en snel terugvinden van telefoon, sleutels, portemonnee, etc
  Beetje trendy, niet zo saai zwart iig

 • Niki
  Posted 08/11/2011 3:28 pm 0Likes

  Inderdaad, een tas waar veel in kan, maar die je niet meteen eruit laat zien als nerd. (liefst één waarmee je de blits maakt).
  Een tas die ook kleiner kan worden gemaakt, zonder dat je een handleiding van 80 kantjes uit je hoofd moet leren.
  Een rugzak, want dat is beter voor je rug.
  Zelf indeelbaar is een grote plus, maar niet te onoverzichtelijk met te kleine vakjes.
  Die ik als (grote) avondtas kan gebruiken, als computertas maar ook als moeder-op-stap-met-kind tas.

  En met een geheugen wat mij kan vertellen waar ik m’n huissleutels heb gelaten.. :-S (dat zou mij heel veel graaien-in-een-te-grote-tas momenten schelen!)
  (btw: ik heb nu een freitag rugzak)

 • Rob Bonting
  Posted 08/11/2011 2:38 pm 0Likes

  Leuk idee!,
  Het genoemde ‘binnenbodem, mousemat’ lijkt mij niet praktisch, hele tas uitpakken voor een mousemat…
  Modulaire opzet zou ik idd een pre vinden, wel weer kwetsbaar.
  1. Verder ruimte om eten en drinken in mee te nemen.
  2. ‘Binnenverlichting’, klein (afneembare) led waarmee het handig zoeken wordt in het donker, tevens zaklampje voor zoeken naar je fiets(sleutel) bij station etc.
  3. Tracking-system, ik heb er wel wat voor over om ‘de ultieme tas’ met m’n hele hebben en houden terug te vinden bij eventuele vergeten.
  4. Niet teveel losse draagbanden, hengsels, kliksystemen. Blijf je achter haken en zijn kwetsbaar.
  5. Mogelijkheid om te ‘personificeren’ (kleine details die de tas van jou maken)

 • willem nijhof
  Posted 07/11/2011 7:25 pm 0Likes

  Doen jullie goed ‘Taslanderteam’ op deze manier!!
  1) Modulairsysteem ivm individuele wensen springt meermaals in het oog
  2)Team van fanatieke lifehackers(hierboven al een aantal tegengekomen) inspireren in een ontwerpsessie bekende ontwerper(s)
  3) In lifestyleprogamma wordt ontwerp, mede door inbreng van social media met tv kijkers doorontwikkeld tot ‘best bag of Holland’. In een vervolgprogamma worden een aantal gelukkigen de wereld ingestuurd om te kijken hoe praktisch en uniek, voorzien van vele handige snufjes deze Taslander wel niet is.(survival-achtig?)
  4)materiaal moet MVO zijn(ik stel hierbij sowieso benodigde proefmateriaal van in NL gerecyclede autogordels,airbags(voorzien van waterafstotende coating) en autobanden ter beschikking) kan denk ik ook nog wel aan gerecyclede pc materiaal komen denk ik.

 • Steven
  Posted 07/11/2011 7:11 pm 0Likes

  Een tas waarin ik mijn veel te grote 18.4″ laptop mee kan vervoeren zonder dat ik me daar een breuk aan sjouw. Maar dan moeten er het liefst nog een paar studieboeken en laptop accesoires bijpassen.

  let me know.

 • Charlotte
  Posted 07/11/2011 4:36 pm 0Likes

  Ik moet vaak naar GB en Hongarije dus binnen de cabin luggage afmetingen. Het frame licht maar zo degelijk dat je erop kunt zitten als je weer eens een uurtje moet wachten in een vertrekhal zonder stoelen. Convertible zoals m’n huidige Samson: Soms trolley, maar op lange trap of ruig terrein ook een goed passende rugzak met stevige gewicht verdelende schouderbanden. Lifehacker is momenteel een prima trendy merknaam lijkt me. Van binnen genoeg ruimte voor een paar dagen kleding, toilettasje, Iphoneboxen annex oplader ( mijn werk vereist muziek afspelen). Documentenritsvak en isolatievakje voor koel flesje. geen paspoort portemonnee vak maken, zit vaak te buitenop je rug en is te zakkenrol-gevoelig. Spreek uit ervaring (In trein gerold). Heb me wel eens afgevraagd of je grotere boxen met beter geluid ook als kledingopbergvak zou kunnen meedragen? Zonnefolie als buitendek zodat je spullen ‘opgeladen’ aankomen lijkt me ook echt handig. inderdaad de rolwieltjes dus ook op de laadunit aansluiten en net als in sommige wheelies van LEDs voorzien zodat je op de weg zichtbaar bent in donker. Ook een snel reflectiestrepen patroon erop natuurlijk!

  • David Bakker
   Posted 07/11/2011 10:25 pm 0Likes

   Cabin afmetingen! Natuurlijk
   Er op zitten, dat wordt een uitdaging…

 • Maarten
  Posted 07/11/2011 3:46 pm 0Likes

  – Maak onderkant in elk geval van stevig rubber(achtig). Dan kan ik de tas neerzetten bij de bushalte zonder dat vocht optrekt en kan thuis snel worden schoongemaakt met een vochtig doekje.

  – Maak er geen duidelijke laptoptas van. Voel mij altijd teveel nerd als ik met HP (bijvoorbeeld) rugzak loop.

  – Componenten is een goed idee, maar dan moeten ze afzonderlijk open te maken zijn. Als ik enkel mijn aantekeningen wil pakken, dan wil ik niet graven.

  – Een houder voor een flesje water / camelbak (dan dus een gaatje in de tas).

  – Ingebouwde poncho (a la backpacks). Of 100% waterdicht. En dan dus ook de rits of welke sluiting dan ook.

  – Harde bodem. Dus feitelijk een ‘plankje’ onderin. Blijft de tas mooi staan en als je er enkel 1 ding in doet wordt het geen puntzak onder je kont (rugtasmodel dan).

  – Geen electriciteit erin! Gaat stuk, is kwetsbaar en de toepasbaarheid is vermoedelijk marginaal. Ruimte voor een verlengsnoer is makkelijker en bruikbaarder.

  – Dusdanig flexibel dat de tas ook als daypack te gebruiken of voor een dagje fotografie in het bos.

  – Stevige stof / ritsen. Alles goed gestikt. Zwaar uitgevoerd in het algemeen.

  – Leverbaar in verschillende kleuren.

  – Mijn voorkeur gaat uit naar een comfortable slingpack met OPTIE voor 2 banden voor langere/zwaardere momenten.

  • David Bakker
   Posted 07/11/2011 10:23 pm 0Likes

   Elekctra = optie (persoonlijk zou ik het ook niet hoeven, extra kilo’s)
   evt een plek voor Juice plek
   Optie voor 2 banden interessant!

 • hans/1001ideeen
  Posted 07/11/2011 11:39 am 0Likes

  – de binnenbodem is tegelijkertijd mousemat
  / de schouderband is tegelijkertijd slot (of ketting)
  / je kunt er een dagtas van maken en een avondtas
  – ideaal ook als ipad +vergelijkbare vrienden onderlegger
  / binnen ste buiten is een variant
  – van hergebruikt materiaal
  / in griekenland gemaakt
  / iedere ideeen leverancier krijgt zijn-haar naam vermeldt (in het klein) op de tas
  – tas is kinetisch op te laden als energie bron
  / je kunt een kleine tas kopen … die dan (door nieuwe aankoop) een grotere tas kan worden
  – tas is niet alleen door koop te verkrijgen maar ook door ruil iktasjijkrijgt.nl

  als de verschillende gadgets er zijn… wel toetsen op reeds gemaakte patenten … zou zonde zijn dat er een fabrikant een patentclaim opwerpt.

  • David Bakker
   Posted 07/11/2011 11:41 am 0Likes

   Dat is pas out-of-the-box denken! Dank!

 • Roderique Arisiaman
  Posted 07/11/2011 10:40 am 0Likes

  Ik ben heel tevreden met mijn Crumpler laptop/kameratas (http://www.crumpler.eu/index.cfm?seite=photo-all&productID=7045&sprache=EN). De tas heeft verdeelbare componenten die je kan veranderen naar smaak en benodigdheden. De schotten werken met klittenband. Verder draagt de rugzak prettig.

  Het mooie zou 1 tas zijn die je idd ook nog eens groter of kleiner kan maken, zodat je dezelfde stijl tas voor alle doeleinden kan gebruiken. En met al deze modules en zou het heel handig zijn als er nog een kleine tas bijgeleverd wordt om al je niet gebruikte modules in op te slaan.

 • Arjan Broere
  Posted 06/11/2011 10:55 pm 0Likes

  Makkelijk te bereiken vakken buiten, kabels die je strak weg kunt steken, hardware die je vast kunt zetten. Liefst tas die je helemaal open kunt neerleggen. Schouder én rug.

  Dat afritsbare vind ik wel interessante optie. Nu neem ik óf mijn Booq mee (groot vanwege een 17″ laptop) of mijn iPad in n Freitag hoesje. Daar zit vast wat goeds tussenin door af te ritsen.

 • Lode Broekman
  Posted 06/11/2011 9:22 pm 0Likes

  Afritsbare componenten: heb je een laptop of alleen een tablet bij je? Meerdere afsluitbare vakken in de tas. Vak voor snoeren. USB en oplaadmogelijkheden zoals hierboven aangegeven. Draaghengsels goed doorgestikt. Groot genoeg, maar niet te groot.

  • David Bakker
   Posted 06/11/2011 11:55 pm 0Likes

   Eens eens eens, vooral de componenten!

 • Ellen
  Posted 06/11/2011 8:42 pm 0Likes

  Ideale tas? Natuurlijk met een klein maar sterk zonnepaneeltje en USB-uitgang, zodat je onderweg altijd wat energie bij je hebt voor je gadets.

  • David Bakker
   Posted 06/11/2011 11:54 pm 0Likes

   Handig!

 • Wiko
  Posted 06/11/2011 6:19 pm 0Likes

  -uiteraard C2C
  -met handige bevestiging voor aan je fiets
  -zowel hangend als op je rug
  -voor iPad of soms laptop (kleine)
  -met ruimte voor wat papieren, A4
  -met vakje voor portemonnaie
  -niet te dik, zodat je je portemonnaie niet eruit hoeft te halen bij de OV.-chip-paal
  -waterdicht
  -afwijkend design, kek, opvallend, zodat iedereen ‘m wil

  • Evert Kuiken
   Posted 07/11/2011 8:39 pm 0Likes

   Dat gaat al heel aardig richting mijn ideale tas! Kleine vakjes voor koptelefoon, Usb-stick, tandenstokers, lippenvet. Grotere voor muis, lader. Ruimte voor een boek. Waterdichte, stevige onderkant. Ruimte voor (natte) regenspullen. En toch niet te groot of te zwaar… Leuke uitdaging!

 • Susanne
  Posted 06/11/2011 4:39 pm 0Likes

  Leuk, waar kun je je ideeën spuien?

 • Gerwald
  Posted 06/11/2011 4:29 pm 0Likes

  De Ortlieb Velocity! Stevig, geen gekke ritsen/vakjes/riempjes, draagt perfect én is waterdicht.

 • Joost
  Posted 06/11/2011 3:56 pm 0Likes

  Gaan jullie in maand 6 de tas tonen (zoals het verhaaltje zegt) of weggeven (zoals de Engelstalig video zegt)?

  • David Bakker
   Posted 06/11/2011 11:54 pm 0Likes

   Geven een paar weg aan mede denkers / makers / bouwers, dan verkoop is de planning

 • Nan
  Posted 06/11/2011 3:51 pm 0Likes

  Die tas bestaat allang, in vele soorten en maten: http://www.crumpler.com 🙂

  • David Bakker
   Posted 06/11/2011 11:53 pm 0Likes

   Heel fijn merk, eens. Welke tas is het voor jou? Bij mij thuis liggen er toch drie Crumplers niks te doen omdat ze het toch net niet zijn…

   • Nan
    Posted 07/11/2011 10:29 pm 0Likes

    Heb een Butter Baby, gaat elke dag mee op pad. Kan niet meer zonder en ben sindsdien niets beter tegengekomen. Oersterk, waterdicht en past veel in

Leave a comment

[wpterms id="3193"]