Deel je scherm met Screenleap

Aan de telefoon met een klant die niet snapt waar hij moet klikken, je moeder die niet snapt in welke witte ruimte ze moet tikken, een programma uitleggen aan iemand aan de andere kant van het land.. het gaat allemaal makkelijker als je met iemands scherm mee kunt kijken, of diegene met jouw scherm. Met Screenleap kan dit heel makkelijk, ook zonder account.

Het is heel gemakkelijk: je gaat naar Screenleap.com, klikt op ‘share your screen now’, je wacht even, geef Screenleap toegang tot je computer en je krijgt een link. Stuur deze naar degene die jouw scherm wil zien. Ook kun je diegene met de verkregen code naar de website sturen of een mail of sms sturen met de link:

Screenleap

Iedere keer krijg je een nieuwe code, dus mocht je bovenstaande code proberen, dan is de kans groot dat hij niet werkt. Of wie weet krijg je per toeval het scherm van iemand anders te zien..  voor het delen van schermen met vertrouwelijke informatie kun je daarom beter de betaalde versie gebruiken.

De snelheid is die van een gemiddelde live stream, met een vertraging van enkele tot 30 seconden. Met dank aan Geert voor het helpen testen!

Kortom: een prima site om snel een scherm te delen. Het voordeel van Screenleap tegenover andere vergelijkbare diensten is dat er voor Screenleap geen account of programmadownload nodig is.

Screenleap.com

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Tom Verhoeve
  Posted 14/01/2013 10:14 am 0Likes

  Zelf ben ik een groot fan van de dienst join.me. Vergelijkbaar met screenleap, maar dan met een paar extra’s. Zo kan je meerdere mensen mee laten kijken, chatten en ook je eigen stem uitzenden. Klein, snel en voor meerdere devices geschikt.

 • Ruben
  Posted 12/01/2013 9:34 am 0Likes

  Mooie service, maar geef zelf toch de voorkeur aan Skype screenshare.

 • Cees Hoogerheide
  Posted 10/01/2013 10:33 am 0Likes

  Bedankt voor je artikel Janine,
  Handige oplossing om een scherm over te nemen. Op de een of andere manier vind ik het makkelijker werken dan Teamviewer e.d.
  Zou mooi zijn als het ook. Met een tablets werkt.
  Groet,
  Cees Hoogerheide

  • Pascal Vander Seypen
   Posted 10/01/2013 11:31 am 0Likes

   Beste Janine,

   bedankt voor de info.
   Wijzelf (Océ) werken ook met de betalende versie van Teamviewer, maar ik zal dit bij gelegenheid zeker eens testen.

   Mvg,
   Pascal

Comments are closed.