Denk je dat het slimmer kan, zeg het dan!

Er wordt natuurlijk al heel slim gewerkt in organisaties. Maar soms kan het echt nog slimmer. Om een voorbeeld te noemen van hoe simpel het al kan zijn, denk aan het slimmer opstellen van spullen in een magazijn waardoor er meer te realiseren valt met minder inspanning. En wat dacht je van het wijzigen van de vergaderstructuur waardoor de frequentie afneemt en de duur korter is. Iedereen binnen een organisatie denkt toch wel eens: kan dit niet slimmer?

Als jij vindt dat het slimmer kan, zeg het dan! Iedereen kan het initiatief nemen om een verandering te starten en samen met je collega’s kun je tot verassende ideeën komen. Om medewerkers te ondersteunen en ook te stimuleren hun werk slimmer te doen, heeft het NCSI (Nederlands Centrum van Sociale Innovatie) een nieuw spel gelanceerd onder de titel Teambrain. Met Teambrain ontwikkelen circa zes collega’s samen ideeën voor verbetering van hun werk. Als collega’s van verschillende afdelingen en met uiteenlopende functies zich buigen over een probleem, ontstaan verrassende oplossingen om slimmer te werken. Deze oplossingen worden vervolgens door het uitbrengen van stemmen getoetst op hun kwaliteit en haalbaarheid. Teambrain leidt een team door het gehele proces met behulp van interactieve schermen en filmpjes, en levert uiteindelijk de beste oplossing voor het probleem. Als eenmaal dit winnende idee is gekozen, is het uiteraard ook de bedoeling dat de organisatie het idee verder gaat ontwikkelen en implementeren.

Mocht je nog niet voldoende redenen hebben om zelf met Teambrain aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie. Teambrain is gekoppeld aan een landelijke wedstrijd, waarbij je € 5000,- euro kan winnen als je het verslag van jouw Teambrain sessie inzendt op www.teambrain.nl.

Het spel is gratis te downloaden op www.teambrain.nl. Er is ook een professioneel spelpakket te bestellen bij het NCSI, de kosten hiervan zijn € 50,-. Daarnaast heeft het NCSI een workshop opgezet om procesbegeleiders te trainen om de mogelijkheden van het spel zo goed mogelijk te benutten. De workshops staan gepland voor 4 en 16 februari 2010 en de kosten bedragen € 175,- incl. spelpakket. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar t.dermirbas@ncsi.nl

Geschreven door:

Carolien van Leeuwen
Trainee bij het NCSI
c.vanleeuwen@ncsi.nlTell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • rutger
    Posted 09/12/2009 12:07 pm 0Likes

    Ik zal er eens naar kijken, dank.

    ps,

    Linkje loopt dood: Download voorbeeldgame (dit voorbeeldspel opslaan op je computer en vanuit het spel openen).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]