Deze plekken in huis vergeet je vaak schoon te maken

Iedereen heeft van die plekjes in huis die per ongeluk steeds worden overgeslagen bij het schoonmaken. Je denkt er niet aan, en na verloop van tijd hoopt het vuil zich op. Hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat je niets vergeet.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/5-manieren-om-spinnen-buiten-de-deur-te-houden/

Naast de oven/koelkast

De oven of koelkast zelf maak je waarschijnlijk wel schoon, maar de ruimte tussen het apparaat en het aanrecht of de muur wordt vaak per ongeluk overgeslagen.

Afstandsbedieningen

Afstandsbedieningen zijn smerig. Je pakt ze steeds met je (vuile, vette) handen vast. Gebruik een vochtige doek en antibacteriele zeep om alle aangekoekte viezigheid eraf te krijgen. Hetzelfde geldt voor het toetsenbord van je computer.

Wasmachine

De wasmachine vergeet je gauw schoon te maken, omdat je het gevoel hebt dat hij altijd schoon is en fris ruikt. Maar als je vaak op een lage temperatuur wast, kunnen zich flink veel bacteriën ophopen. Door al die wasjes ruik je het niet meteen, maar een trommel kan smeriger worden dan je denkt!

Lampen

Spotjes of lampen die aan het plafond hangen worden tijdens het schoonmaken vaak over het hoofd gezien. En er blijft een heleboel vet en stof aan plakken. Water met afwasmiddel werkt prima om je lampen mooi schoon te krijgen. Zorg wel dat je voor de veiligheid eerst het licht uitdoet!

Stoffer en blik / bezem

De borstel van een bezem of stoffer komt constant met allerlei viezigheid in aanraking. Daarom is het van belang dat je regelmatig de borstel reinigt, zodat je geen vul van de ene plek naar de andere overbrengt. Je kunt de borstel schoon krijgen met de stofzuiger. Als het ergste vuil eraf is, kun je hem weken in water en zeep, en vervolgens laten drogen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author