Deze tool doet maar 4 dingen, maar wel heel erg goed!

Een hele bekende ontwikkelaar van web.20 tools is het bedrijf 37 Signals. Bijna alle tools die ze ontwikkelen gaan over samenwerken via het web. Maar dan handiger, en vooral erg goedkoop.

Zelf gebruik ik vooral Backpack en Ta-da lists.

Ta-da lists is gratis en doet maar 4 dingen.

1. Lijstjes maken

2. Deze lijstjes aanpassen en editen

3. De volgorde van de items in de lijst veranderen (op een erg gebruikvriendelijke manier)

4. Een lijst delen met anderen of zelfs publiceren.

Allemaal leuk en aardig, maar wat héb je daar nu aan?

Ik gebruik het bijvoorbeeld om een klussenlijst te maken voor klusjes in en om het huis. Elke keer als ik iets tegenkom waarvan ik denk, “hee dat moet gerepareerd worden” dan voeg ik dat toe aan mijn lijstje. De lijst die kan ik sharen met anderen, in dit geval mijn vrouw en de klusjesman. Zij kunnen ook bij deze lijst en vullen hem aan naar behoefte. Door middel van RSS blijven zij en ik op de hoogte van aanvullingen en aanpassingen op deze lijst.

De prioriteit van klusjes kan ik makkelijk aanpassen. De belangrijkste klussen staat bovenaan. In Firefox heb ik in de bladwijzerwerkbalk een mapje gemaakt met lijstjes die ik veel gebruik.

Daarnaast gebruik ik Ta-da om mijn wensenlijst van boeken bij te houden. Mensen met wie ik veel samenwerk kunnen ook items toevoegen aan die lijst, en HIER publiceer ik de lijst voor mensen die me vragen met welke boeken ze me blij kunnen maken. (regelmatig valt er bij ons een pakje door de bus met een boek van mijn lijst)

Weten jullie andere slimme toepassingen voor Ta-da?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Mroz
  Posted 26/11/2008 10:43 am 0Likes

  Zo’n ta-dalist leek me wel handig voor privé-items. Alleen op mijn pda is het lijstje heel onoverzichtelijk…
  Is er ook een mobiele site voor http://www.ta-dalist.com

 • ThaIwan
  Posted 30/09/2007 5:31 pm 0Likes
 • ThaIwan
  Posted 30/09/2007 5:25 pm 0Likes

  Probeer eens todoist, ook simpel maar met net iets meer functionaliteit, zeer goed te organiseren en met regelmatige updates. Even de tutorials volgen voor een paar goede tips.

 • Henk
  Posted 29/09/2007 5:39 pm 0Likes

  Ik heb een tijd Backpack gebruikt maar ben overgestapt op Remember the Milk (http://www.rememberthemilk.com/). Voor mijn doel handiger en volledig gratis. Het idee van de lijstjes met Ta-Da lijkt wel handig.

 • Picopicapinos
  Posted 28/09/2007 9:14 pm 0Likes

  even geprobeerd, maar zie niet direct het nut om je prive dingen op het web bij te houden, zo’n lijstje staat ook al in mijn pda.
  maar nu: hoe kan ik mijn account weer ongedaan maken?

 • Abdur-Rahman Advany
  Posted 26/09/2007 8:52 pm 0Likes

  Ben zelf ook een gebruiker van Backpack (werkt net iets handiger dan tadalist). Het maken van list’s is echt geweldig aangezien het simpel is en je zelf een eigen systeem kunt maken. Ik gebruik het gtd achtig door projecten aan te geven, en de volgende structuur te hanteren (http://abdurrahmanadvany.backpackit.com/pub/1250639) voor todo’s.

  inbox – dingen die ik nog moet verwerken of moet beslissen wat ik ermee doe
  action – acties die in maximaal 2 uur gedaan kunnen worden (anders opsplitsen)
  betalingen – dingen die ik eind van de maand moet overmaken, is een eigen category waard bij mij 🙂
  waiting for – op deze items ben ik aan het wachten
  outbox – uitgeleende dingen zoals boeken, papieren, enz.
  sometime – dingen die geen prioriteit hebben maar ooit wil doen als ik tijd heb.

  Heb daarnaast een archive waar ik dingen naar toe sleep zodat ik nog weet wat ik heb gedaan.

Comments are closed.