Dingen die je ’s ochtends kunt doen om energie te krijgen

Als je ’s ochtends niet meteen lekker veel energie krijgt, is het lastig om de dag door te komen en echt productief te zijn. Lifehacking heeft een aantal tips om jezelf voor te bereiden op een drukke dag. Lees ook: 6 dingen die je productiviteit in de weg staan.

Zet de wekker op een vast tijdstip

Je lichaam raakt eraan gewend om op een vaste tijd wakker te worden. Probeer daarom op een vaste tijd je wekker af te laten gaan, ook al is het misschien voor jouw activiteiten en werkzaamheden niet nodig om telkens even laat op te staan.

Denk aan iets leuks

Het klinkt een beetje onnozel, maar als je voordat je uit bed stapt even aan iets leuks, grappigs, positiefs denkt, sta je met een beter gevoel op. Het kan iets heel simpels zijn, zoals je huisdier, een vakantie die je geboekt of al gehad hebt, een vogel die je buiten hoort zingen… Alle kleine beetjes helpen.

Geen telefoon

Probeer als dat mogelijk is niet meteen je telefoon te pakken om te kijken of er berichtjes of gemiste oproepen zijn. Daarmee wind je je namelijk meteen al op over dingen die je straks moet gaan doen. Kleed je aan, zet een kop koffie, en kijk daarna pas wat er allemaal in de wereld aan de hand is.

Voetmassage

Als je urenlang hebt liggen slapen hebben je voeten geen oefening gehad, waardoor ze een beetje stijf kunnen zijn. Je kunt je een stuk prettiger voelen door even je tenen te krommen, je voeten heen en weer te bewegen en de bal van de voet te masseren.

Een kop koffie

De cafeïne in koffie zorgt ervoor dat je je meteen wakker voelt, zodat je er lekker tegenaan kunt. Je kunt zelfs een beetje kokosolie en honing aan je zwarte koffie toevoegen voor een extra boost. Honing heeft een antibacteriële werking en kokosolie kan je spijsvertering op gang helpen brengen.

Citroenwater

Geen fan van koffie? Pers een halve citroen in een kopje water om je immuunsysteem te versterken met vitamine C en je lichaam te alkaliseren, wat je een fris gevoel geeft.

Frisse lucht

Dit lukt in een drukke stad niet zo makkelijk, maar als je naar buiten stapt helpt het om meteen even diep in te ademen om wat frisse lucht binnen te krijgen. Houd je ogen gesloten, adem diep in en houd je adem zo’n 5 seconden in voordat je uitademt.

Zonlicht

Ook als de zon niet schijnt is het goed voor je om 15-20 minuten buiten door te brengen om op een positieve manier wakker te worden. Zonlicht zorgt namelijk voor melatonine-productie in de hersenen, waardoor je alerter wordt. In de winter kun je ook een lichttherapielamp gebruiken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Annie
    Posted 19/02/2017 8:12 pm 0Likes

    Zon zorgt toch juist voor de afbraak van melatonine?

Comments are closed.