Dingen die je niet moet nuttigen als je erge honger hebt

Als je uitgehongerd bent of als je lange tijd niets gegeten hebt, zijn er bepaalde dingen die je beter niet kunt eten of drinken. Welke producten zijn dat, en waarom? Lees ook: Waarom serveren veel restaurants gratis brood?

Als je veel trek hebt, heb je misschien de neiging om de eerste de beste snack die je tegenkomt te verorberen. Vaak gaat het dan om ongezonde producten, of dingen die op een lege maag niet goed voor je zijn. Het is sowieso niet goed voor onder andere je bloedsuikerspiegel om te lang niets te eten. Maar als het een keer zover komt, kun je de volgende etenswaren beter links laten liggen.

Chips

Chips bevatten veel zout en vet, en als je honger hebt eet je er al gauw grote hoeveelheden van. Maar dat is niet de belangrijkste reden om chips te omzeilen als je erge honger hebt. Je lichaam zorgt er als je honger hebt namelijk voor dat als je van één bepaald soort smaakje veel eet (in dit geval zout), je daarna trek krijgt in iets anders (in dit geval waarschijnlijk zoet). En op die manier snack je dus eigenlijk dubbel verkeerd.

Dat komt doordat de balans in wat je zojuist genuttigd hebt verkeerd is. Je bevredigt het verlangen naar één bepaald soort eten, maar je lichaam is nog op zoek naar een voldaan gevoel met iets anders.

Scherp eten

Scherp eten kan de maagwand irriteren. Hierdoor kan pittig eten op een lege maag nogal wat krampen en branden maagzuur veroorzaken.

Rijstkoeken

Rijstkoeken bestaan voornamelijk uit lucht. Ze vullen je maag nauwelijks, waardoor je vrijwel meteen weer honger krijgt. Het zijn prima koeken om even de ergste honger te stillen voordat het eten klaar is, maar als snack is het geen goede keuze.

Kauwgum

Ter afleiding ben je misschien geneigd om een stuk kauwgum te nemen. Hier kan je maag geïrriteerd van raken, omdat het kauwen de productie van speeksel en spijsverteringssappen bevordert, terwijl er dan geen voedsel volgt om te verteren.

Sap

In sap zitten weinig tot geen vezels, terwijl vezels je lichaam juist helpen om enkelvoudige suikers af te breken. Door zoet sap te drinken gaat je bloedsuiker omhoog, waardoor je even een boost krijgt, maar even later heb je weer vreselijke honger.

Met name sinaasappelsap is slecht om op een lege maag te drinken vanwege het hoge zuurgehalte. Hierdoor kun je brandend maagzuur of zure oprispingen krijgen.

Koffie

Cafeïne zorgt ervoor dat je minder honger krijgt, maar het bevordert tevens de productie van maagzuur. Hierdoor krijg je als je op een lege maag koffiedrinkt gauw last van je maag.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]