Dit doe je met het laatste stukje kaas

Het laatste stukje van kaas wordt vaak zonder te denken in de prullenbak gegooid. Toch is het enorm zonde om deze korst weg te gooien. Zo zijn de overgebleven korstjes van Parmezaan perfect om een snelle snack van te maken. Ook alle andere harde kazen lenen zich hier uitermate goed voor. Lees ook: Gezonde snacks voor een avondje op de bank.

Snijd de korst in kleine hapklare stukjes en verspreid ze op de plaat in de magnetron. Zet de magnetron vervolgens op de hoogste stand, afhankelijk van het type kaas, op 30 seconden. Na een halve minuut heb je zo heerlijke knapperige stukjes die perfect zijn als tussendoortje of door de salade.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

  • Jacoline
    Posted 11/10/2016 2:35 pm 0Likes

    Ik neem aan dat jullie niet bedoelen de plastic kaaskorst? Want deze is echt niet eetbaar:
    “Sommige kazen (zoals de traditionele Gouda of Edammer) hebben een plastic achtige coating die moet voorkomen dat de kaas tijdens de rijping te sterk uitdroogt. Om te verhinderen dat de kaas aan de buitenkant beschimmelt, wordt aan het buitenlaagje het antibioticum pimaricine (= natamycine, E235) toegevoegd. Alhoewel dit in kleine hoeveelheden niet schadelijk is, wordt toch afgeraden om die coating op te eten. De kaaskorst direct onder het plastic laagje is wel eetbaar.” (bron: https://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/overig/vraag/430209/plastic-randje-voorgesneden-kaas-eetbaar)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: