Dit kun je doen als je eieren over hebt

Na Pasen heb je waarschijnlijk flink wat eieren over, rauw of gekookt. Maar steeds dezelfde eiersalade of uitsmijter komt op een gegeven moment ook je neus uit. Lifehacking heeft een aantal varianten, waardoor het niet zo gauw tegen gaat staan. Lees ook: Tips voor een perfect gepocheerd ei.

Bereidingswijzen

Eieren kun je op allerlei verschillende manieren bereiden, waardoor je er veel mee kunt doen. Reepjes omelet zijn erg lekker bij Chinese of Indonesische gerechten, en een gepocheerd eitje is heerlijk op de risotto. Roerei is verrassend lekker in een pita met wat humus en piri-pirisaus.

Gevulde eieren

Gevulde eieren zijn altijd populair als hapje, maar wat als je er veel van over hebt? En als je ze prakt of in stukjes hakt, met vulling en al, zijn ze ook nog eens erg lekker op brood als eiersalade of op een toastje.

Eiersalade zonder mayonaise

Ben je de mayo even zat, of wil je liever een wat gezondere hap eten? Vervang dan de mayonaise door geprakte avocado met citroensap, of humus. Je kunt ook Griekse yoghurt gebruiken in plaats van mayonaise.

Spicy

Doe een beetje hete saus of currypoeder door je eiersalade (of roerei) om de boel wat op te krikken en een lekkere kick te geven. Op die manier is eiersalade ook erg lekker als vulling in een gepofte aardappel.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]