Dit weekend: Maker Fest, ter voorbereiding op Maker Faire 2012

Vorig jaar vond op 8 oktober de Maker Faire plaats. Dit was een enorm succes en daarom wordt het komend jaar nog eens over gedaan. Om het wederom tot een succes te maken, vindt dit weekend Maker Fest plaats.


Maker Fest is een meetup van de makers, workshoppers en organisatie van vorige en aankomende Maker Faire 050. Er is eten, drinken en de organisatie kijkt graag samen met jou wat ze van de volgende editie gemaakt kan worden, welke samenwerkingen er ontstaan en welke promotie er voor het evenement gemaakt kan worden om MF050 in oktober 2012 alvast op de kaart te zetten.

Wat is een Maker Faire? Een bijeenkomst van ‘makers’. Een ‘maker’ is iemand die dingen maakt; zinnig, onzinnig, in elk geval vindingrijk. De term komt uit Amerika, waar Maker Faires sinds 2006 een begrip zijn. Op MF050 2011 kon iedereen zijn of haar makership verkennen met onder andere een kuub LEGO, twintig gehackte Roomba huishoudrobots en de bouw van de langste camerakabelbaan van Europa.
Een impressie van vorig jaar:

Wil je tijdens een ontspannen dag andere makers ontmoeten of wil je een vinger in de pap van Maker Faire 050.2 hebben? Kom naar Maker Fest! Inschrijven kan via www.mf050.nl.

Vorig jaar hier verschenen artikelen over Maker Faire 2011:
Maker Faire 050 een groot succes!
Een kort gesprek met organisatoren Ritzo ten Cate en David Rudolf Bakker
Een aankondiging van Maker Faire 2011
Tweetende Arduino brandmelder (Op Maker Faire 050 2011 werd in opdracht van Brandweer Nederland een begin gemaakt met het ontwikkelen van een opensource DIY brandmelder)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]