Dit zijn de films waar je in 2020 naar mag uitkijken

Leuk, lijstjes! Zo aan het begin van 2020 kijken we graag even vooruit. Naar welke films mag je dit jaar bijvoorbeeld uitkijken? Lifehacking zet vast een top tien voor je klaar, zodat je zelf niet meer hoeft te wikken en wegen. Enneeh, we durven de voorspelling wel aan: 2020 wordt een mooi filmjaar!

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Hoewel Birds of Prey geen direct vervolg is op Suicide Squad, zet de film wel de verhaallijn van Harley Quinn voort. Daarbij maken we kennis met nog meer nieuwe (anti)helden in het DCEU. We zien bijvoorbeeld Black Canary en Huntress voorbijkomen. Samen proberen zij de superschurk Black Mask te stoppen.

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) draait vanaf 6 februari in de bioscoop.

Mulan

Vorig jaar werden we nog getrakteerd op live-action remakes van Dumbo, Aladdin, The Lion King en Lady and the Tramp. Dit jaar mogen we Mulan aan dat lijstje toevoegen. We zien hoe Mulan het Chinese leger infiltreert. De keizer besluit namelijk dat één man per gezin in het keizerlijke leger moet dienen. Aangezien Mulan geen broers heeft en haar vader ziek is, besluit zij zich te verkleden als man.

Mulan draait vanaf 26 maart in de bioscoop.

No Time To Die

Daniel Craig is met No Time To Die voor het laatst in een James Bond-film te zien. De film speelt zich enige tijd na het pensioen van Bond af. Wanneer de CIA hulp nodig heeft met het opsporen van een mysterieuze schurk gewapend met een of andere boosaardige technologie, kan hij echter niet weigeren. Naast Craig zien we Lashana Lynch als een nieuwe 00-agent en Rami Malek als de bad guy.

No Time To Die draait vanaf 2 april in de bioscoop.

Black Widow

Met Black Widow trapt Marvel phase 4 af. De film richt zich op Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), de beste huurmoordenaar ter wereld. We kennen haar natuurlijk als onderdeel van de Avengers. Haar achtergrond is echter altijd behoorlijk mysterieus gebleven… In Black Widow leren we haar eindelijk beter kennen! Bijvoorbeeld over haar band met de Red Guardian, gespeeld door David Harbour.

Black Widow draait vanaf 29 april in de bioscoop.

Wonder Woman 1984

Onze volgende film om in 2020 in de gaten te houden is Wonder Woman 1984. In deze sequel zien we zowel Gal Gadot als Chris Pine(!) terugkeren… Best wonderlijk, gezien zijn lot in de eerste film, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in comic-films. De film speelt zich – zoals de titel al doet vermoeden – af tijdens de jaren 80, met als focus de Koude Oorlog.

Wonder Woman 1984 draait vanaf 4 juni in de bioscoop.

Top Gun: Maverick

Meer dan 30 jaar na het verschijnen van de cultklassieker Top Gun mogen we ons dan eindelijk verheugen op een vervolg. Gelukkig keert de legendarische vliegenier Pete ‘Maverick’ Mitchell (Tom Cruise) weer terug, net als zijn bestie Tom Kazansky (Val Kilmer). Maverick is nog steeds kapitein bij defensie, hoewel hij inmiddels jonkies mag opleiden. Waaronder Bradley, de zoon van Goose!

Top Gun: Maverick draait vanaf 25 juni in de bioscoop.

Ghostbusters: Afterlife

Ghostbusters: Afterlife is een rechtstreeks vervolg op Ghostbusters II. De reboot uit 2016 wordt eigenlijk keihard genegeerd… Zodoende keren alle (nog levende) acteurs uit de eerste twee films terug in hun oude rollen. Toch is er ook een hoop veranderd. Er is namelijk al jaren lang geen spook meer gesignaleerd en de Ghostbusters uit de jaren 80 zijn grotendeels vergeten. Daar komt met Ghostbusters: Afterlife echter verandering in!

Ghostbusters: Afterlife draait vanaf 8 juli in de bioscoop.

Tenet

Oké, we weten eigenlijk nog maar heel weinig van Tenet. Dat de film tóch een plekje in dit artikel krijgt, heeft alles te maken met de regisseur: Christopher Nolan. Tenet is naar verluidt namelijk een van zijn duurste en meest ambitieuze projecten ooit. En dat zegt wel iets, aangezien Nolan ons eerder al klassiekers als The Dark Knight, Interstellar en Inception voorschotelde. Check vooral de trailer even.

Tenet draait vanaf 16 juli in de bioscoop.

Morbius

In de superheldenfilm (of beter: superschurkenfilm) Morbius zien we Jared Leto als biochemicus Michael Morbius, die na een mislukt experiment verandert in een vampier. Morbius is gebaseerd op de gelijknamige Marvel-antiheld, ook wel de Living Vampire genoemd. Net als Venom is Morbius een spin-off van Spider-Man. En als we op de comics mogen afgaan, wordt ook Morbius (uiteindelijk) een soort antiheld.

Morbius draait vanaf 30 juli in de bioscoop.

Dune

De roman Dune (1965) van Frank Herbert heeft een enorme invloed gehad op het sci-fi-genre. Zodoende proberen filmmakers al tientallen jaren het Dune-universum op het witte doek te toveren. Dit jaar gaat regisseur Denis Villeneuve de uitdaging aan. Hopelijk wordt zijn versie van Dune net zo goed als zijn eerdere werk, waaronder bijvoorbeeld Blade Runner 2049 en Arrival.

Dune draait vanaf 17 december in de bioscoop.

Ook leuk: Dit zijn nu al de beste games van 2020!

Tell Us What You Think
7Te gek2Leuk1Serieus?5Meh...5Stom

About Author

2 Comments

  • Pietje
    Posted 03/02/2020 1:50 pm 0Likes

    De helft van deze films lijkt me anders echt slecht. Overigens zal Ghostbusters hier Legacy heten, niet Afterlife (waarom??).

  • Willem
    Posted 03/02/2020 1:05 pm 0Likes

    Ja en The Gentleman van Guy Ritchie valt erbuiten? Lekker geloofwaardige lijst.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]