DIY Kamer: Richt je kamer goedkoop en persoonlijk in #HacktoSchool

Over het algemeen vinden de moeders van eerstejaars de IKEA erg leuk. Nieuwe spulletjes kopen voor een nieuw hoofdstuk in het leven van hun kind. Over het algemeen zijn er ook nog wel veel studenten te vinden die ook plezier beleven aan nieuwe kussentjes kopen voor hun KLIPPAN bank. Ook doen de LACK 5 euro tafeltjes het altijd goed in de studentenkamer.

Maar ben jij nou wat minder enthousiast over IKEA? Wil jij iets orgineels in je kamer én goedkoper uit zijn? Hier een aantal DIY hacks voor in je kamer, of links waar je meer kan vinden.

Pennenhouder van je vaders oude floppy disks

Nee eerstejaars studenten, wij weten inderdaad niet wat dit zijn, maar het schijnen een soort grote USB-sticks te zijn met weinig ruimte er op. Onze ouders gebruikten dit schijnt. En wat jij er mee moet? Een pennenbakje maken natuurlijk! Je hebt 5 floppy disks ervoor nodig en wat tie-wraps. Op deze manier maak je een makkelijk pennenbakje voor naast je computer!

Leen de boormachine van je huisgenoot/vader en ga aan de slag! Voor meer stappen moet je je registreren bij Instructables, maar uit het plaatje is af te leiden hoe je dit moet maken!

Tie-wrap bakje

Nu je toch geinvesteerd hebt in een zakje met tie-wraps, daar kan je nog meer mee! Naast een bakje voor je pennen heb je ook een bakje nodig voor plakband, USB-stickjes en andere kleine prulletjes. Dat is makkelijk te maken van tie-wraps natuurlijk!

Goedkoop Bureau met veel ruimte: pallet-bureau!

Zie je ergens een pallet liggen die weggegooid gaat worden? Je kan er natuurlijk ook een bureau van maken! Na wat schuren zullen de splinters ook wel meevallen, plus een heleboel ruimte door de vakken van de pallet, een slimme plek om je draden op te bergen en notitieblokken kwijt te kunnen!

Een stoel voor onder de 8 euro binnen 4 minuten

Je vindt op een zadel zitten prima? En van luie bureaustoelen ga je slechts onderuit hangen? Dan is deze stoel wat voor jou!

Een eigen roeimachine

Ga je als student roeien dit jaar? Maar wil je naast de normale trainingsuren nóg meer uren maken om zeker te zijn van je plek in de wedstrijdboot? Je kan zelf een roeimachine maken als je handig bent en wat hout hebt liggen.

Een zwevend bureau: ruimtebesparend

Heb je een erg kleine kamer? Dan kan je alle ruimte gebruiken, inclusief de ruimte die normaal de poten van je bureau innemen. Daarvoor dit zwevende bureau!

Nog niet genoeg inspiratie? Dan hier nog links om meer te halen uit je kamer, zonder veel te uit te geven!

Mocht je nou zelf op een idee komen om zelf te maken, Google dan wat je wilt maken met ‘DIY’ ervoor. DIY staat voor Do It Yourself en er zijn een heleboel DIY projecten online gezet, dus er is ongetwijfeld wat te vinden over hetgene jij wilt maken!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • PieterFranciscus
    Posted 08/11/2011 10:46 am 0Likes

    DIY Goede ideen ik houd nu al van het pallet bureau. ik heb er altijd wat mee gehad pallets. Daar moest je meer mee kunnen doen. (Heb ik ook jaren lang in onze allesbrander gedaan) Behalve een goede onderbouw voor een bed, en magazijn stellingen van bouwen.

Comments are closed.