Origami voor beginners

De eeuwenoude Japanse kunst van het vouwen: origami. Het enige wat je nodige hebt is papier, je handen en je verbeeldingskracht. Van schattige dieren tot versieringen voor thuis, de mogelijkheden met origami zijn eindeloos. Als je net begint met vouwen of het nog nooit hebt gedaan hebben we enkele simpele tips:

1. Papier

Kies voor papier met interessante printjes. Origami papier, in het Japans “kami” komt in allerlei schitterende verschillende unieke printen in perfecte vierkante vormen. Traditionele papiersetjes bevatten papier van diverse grootte in een mix van kleurrijke en ingetogen kleuren, bloem- en geometrische motieven en reflecterende printen. De prachtige printjes zorgen er ook voor dat kleine foutjes minder snel opvallen. Oefenen doe je natuurlijk eerst met normaal papier of je kan je eigen speciale printjes uitprinten. Er zijn tal van websites om gratis origamiprintjes te downloaden.
11210-1209-1-3ww-l

2. Hulpmiddelen

Gebruik bij het vouwen een voorwerp om strakker te vouwen. Strakke vouwen maken het makkelijker om het papier in de juiste vorm te buigen en deze te behouden. Je kan hiervoor de nagel van je duim gebruiken, maar het is minder vermoeiend om een voorwerp bij te hand te houden. Denk bijvoorbeeld aan een liniaal, plasticpasje of een chopstick.

3. Oefenen

Dankzij het internet zijn de meeste instructies voor het vouwen in videovorm te vinden. Bekijk deze zorgvuldig en volg nauwkeurig de instructies. Om goed te worden in het vouwen vereist dit, net als bij de meeste andere dingen, oefening. Heb je even geen papier bij de hand om te oefenen dan is een uitstekende tip om het papier in je gedachte te visualiseren en te vouwen. Het echte werk wordt hierdoor stukken makkelijker. Hier zijn enkele video’s die waarmee je kan oefenen met het maken van origami: origami kraanvogel, origami konijntjes en origami kikkers.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]