DIY rugtas van anti-slip mat

3124848524_68188a3878_m Lezeres Marjon Wiendels stuurde ons via het contactformulier een handleiding hoe je van bestaande materialen zoals een anti-slip mat je eigen rugtas kan maken.

“Met deze rugtas forens ik naar m’n werk, dan heb ik er alleen tijdschriften in en is hij lekker plat. Na het werk kan ik direct door naar de supermarkt, alle boodschappen passen erin want de tas groeit mee met de inhoud.”

Na de klik een handleiding met begeleidende (getekende) uitleg

DSCF0163

 1. Knip 1 strook van 25 bij 120 cm voor de zijkant, 4 stukken van 27,5 bij 38 cm voor de voor- en achterkant en 1 stuk van 15 bij 25 cm voor het binnenvak (dit is een voorbeeld, kies je eigen maten). Ik heb de schouderriemen van mijn oude tas genomen, als je nieuwe maakt moet je daar ook nog twee stroken voor afknippen.
 2. De voor- en achterkant dubbel nemen geeft de tas wat meer vorm en zorgt dat je het binnenvakje mooi onzichtbaar erin kunt naaien.
 3. Knip een smal strookje precies uit het midden van de zijkant, naai daar de rits tegenaan. Door de rits erop te leggen zie je vanzelf hoe groot het gat moet worden. Omdat de tas gemaakt is van een anti-slip mat hoef je niets te zomen.
 4. Stik de zijkant in een zigzagpatroon. Zorg dat de rits net iets van het midden komt, naast een vouw.
 5. Naai de zijkant vast aan de 2 stukken die je voor de voorkant hebt uitgeknipt (je naait dus nu 3 lagen aan elkaar. Je kijkt nu tegen de binnenkant van de tas aan).
 6. Leg de 2 achterkanten op elkaar, knip er een strook uit en naai daar de rits regenaan, door beide lagen heen dus.
  Draai om en naai het binnenvakje ertegenaan, maar alleen tegen de binnenste laag.
 7. Naai de hele achterkant nu vast aan de rest, zorg daarbij dat je de schouderriemen meteen mee bevestigt. Nadat je de voor- en achterkant tegen de zijkant aan hebt genaaid stik je beide korte kanten van de zijkant tegen elkaar (zo weet je zeker dat je uitkomt en hoef je van tevoren niet precies de zijkant uit te meten).
 8. De tas is nu helemaal dichtgenaaid en binnenstebuiten. Keer de tas (pruts de rits open en trek hem door het gat heen), stik de voor- en achterkant nog een keertje door.

En klaar is je DIY rugtas!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • tjitske
  Posted 05/01/2009 12:53 pm 0Likes

  Ik heb altijd een boodschappennetje (zo’n gehaakt geval, ooit gekocht bij Scapino) in mijn werktas. Ideaal; neemt geen ruimte in en ik heb altijd een boodschappentas bij me. Hoef dus geen plastictasje of een doos uit de winkel mee te nemen

 • Mischa Coster
  Posted 04/01/2009 12:55 pm 0Likes

  Creatieve oplossing als je er de tijd voor hebt. Ik persoonlijk koop liever een kant-en-klare, scheelt tijd en die vind ik er overigens ook wat netter uitzien…

  Je zou hem wel als schooltasje voor basisschoolganger kunnen maken, maar dan met nog een coole graphic op de voorkant?? Voor wie zou deze DIY-rugzak nog meer geschikt zijn??

Comments are closed.