Do It Yourself Staand Bureau

Mocht je nou net als Jacco geïnteresseerd zijn in een sta-werkplek, maar niet zeker weten of dat iets voor jou is, dan moet je dat natuurlijk uit kunnen proberen. Naar de winkel rennen dan maar en even voelen hoe het is om te staan achter je bureau? Dat kan handiger!

Do It Yourself Staand Bureau

Zo was ik ook geïnteresseerd in staand werken. Ik ken de legendes van staand vergaderen al en ik kon mij wel iets voorstellen bij staand werken. Maar als student vond ik het simpelweg te duur om gelijk een verstelbaar bureau te kopen. Gelukkig heb ik een hele simpele, maar heel erg effectieve oplossing weten te bedenken.

Pringle bussen. De bussen waarin de chips -die geen chips genoemd mogen worden- zit! Deze zijn stevig, op voorraad (ik spaarde ze vroeger toevallig) en praktisch! Wat je nu verder nog nodig hebt zijn slechts een paar planken.

Ook maak ik gebruik van mappen, om zo de perfecte hoogte te creëren.

Het is heel erg simpel. Je zet vier bussen neer, daar leg je een plank op. Daar zet je weer 4 bussen op en daar komt ook weer een plank op. Nu heb je de goede hoogte voor je beeldscherm(en).

Daarvoor zet je een plank op twee mappen, om zo de perfecte werkhoogte te krijgen. En klaar! Je hebt nu je eigen gemaakte sta-werkplek!

Ideaal? Niet helemaal. Het is voornamelijk voor type en klik werk effectief, ik kan er niet achter studeren bijvoorbeeld. Gelukkig deed ik dat al niet thuis, slechts in de bibliotheek.

Maar het is wel een goede manier om te testen of het staand werken iets voor jou is! Zo ben ik er nu na 3 maanden achter dat ik het erg fijn vind werken, hoewel ik wel een kruk zoals Jacco erbij kan gebruiken.

Mocht jij ook een innovatieve oplossing hebben gevonden om je bureau de lucht in te helpen (zo dacht ik eraan om bierkratjes onder het bureau te zetten en letterlijk het bureau omhoog te bouwen), laat het weten!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

7 Comments

 • marjolijn
  Posted 11/12/2011 11:04 am 0Likes

  Misschien te simpel, maar….. iemand ooit van een STA tafel gehoord? Ideaal: stevig je kunt er vanalles op kwijt, in klapbaar, evt barkruk ervoor en je hebt het idee dat je in de kroeg aan het werk bent. 😉

 • Dennis Witjas
  Posted 09/12/2011 2:52 pm 0Likes

  Als je nou toch staand werkt is het misschien wel handig om eens te kijken naar spraakherkenning. Dan kan je bwvs rondlopen en typen… (helaas voor de MAC alleen via Parrallels te gebruiken of als MAC versie in het Engels dicteren) (En natuurlijk bestellen met een draadloze headset)

 • André Gussekloo
  Posted 06/12/2011 11:34 am 0Likes

  Leuk idee en stukken goedkoper dan een stabureau. Heb je toevallig ook een idee voor een zit/sta-werkplek? Die bureaus kosten al gauw duizend euro. Wel lekker om van houding te kunnen wisselen.

  • Stefan Knapen
   Posted 06/12/2011 11:49 am 0Likes

   Nee ik zit helaas zelf ook met dat probleem. Ik ga snel de boel onder de planken volbouwen (zie ook de rest van de troep), dus snel even de bussen eronderuit halen werkt voor mij niet. Mocht je iets vinden, ik hoor het graag.

  • G.V.M.
   Posted 08/12/2011 8:39 pm 0Likes

   Zoiets als dit?
   http://www.ikeahackers.net/2011/09/sitting-standing-desk-combo.html
   Wel wat meer werk…

 • Maarten-Jan
  Posted 06/12/2011 9:37 am 0Likes

  Ik denk dat ik me dan heel veel zorgen ga maken of mijn 1700euro kostende iMac er niet zo van af valt met een simpel stootje. Die tv rij meubels die je op scholen hebt zijn niet echt stevig en ik ben er al 2 keer bij geweest toen er een tv af viel dus ik heb mijn twijfels erbij. Zeker met kartonnen pringles bussen.

  • Stefan Knapen
   Posted 06/12/2011 11:48 am 0Likes

   Moet zeggen, ik heb een tweede beeldscherm erop staan en een laptop en het staat bijzonder stevig. Vooral omdat je er eigenlijk niet aanzit (alles gebeurt op de plank ervoor). Maar ik snap de bezorgdheid!

Comments are closed.