Doe iets wat je niet zou doen

In het artikel ‘A 10 Step Checklist to Start Your Week Right‘ van Time Management Ninja kwam een goede tip naar voren: voeg iets toe aan je To Do-lijst wat op je ooit/misschien-lijst staat.

Wat staat er op je misschien-lijst? Is het iets groots, zoals ‘een vakantiehuisje in Spanje kopen’? Of is het iets kleins als ‘een nieuw kapsel nemen’? Kies iets uit je ooit/misschien-lijst en voeg het toe aan je to do-lijst, anders komt het er tenslotte toch niet van. Voeg je iets toe wat groot is? Dat is een project dat je aanpakt door het in kleine stukken te verdelen. Is het iets kleins? Doe het dan vandaag nog!
Zo voorkom je dat je volgens de GTD-methode wekelijks je misschien/ooit-lijst bekijkt, maar er vervolgens niets mee gebeurt.

Wat verplaats jij van je ooit/misschien-lijst naar je to do-lijst?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Tom Depoorter
  Posted 06/06/2012 9:06 pm 0Likes

  Wie wekelijks tijd heeft om z’n ooit-misschien-lijstje te overlopen en hieruit eerst-volgende-acties en/of projecten af te leiden, heeft misschien geen nood aan GTD.

  Het is voor mij al moeilijk om wekelijks de lange lijst met projecten (dat ik eigenlijk multi-acties [= meer dan 1 actie vereist] noem, om onderscheid te maken met grote zaken) te overlopen en nieuwe eerst-volgende-acties af te leiden + prioriteiten uit de lijst met eerst-volgende-acties te halen.

  Het onderhoud van ooit-misschien-lijst lijkt mij iets dat eerder maandelijks aan bod komt.
  Andere opinies?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]