Doe meer met je mobiele telefoon

Met lifehacking meer uit je mobiele telefoon halen? Hoe? Simpelweg je mobieltje in meerdere situaties beter benutten. Ik stel regelmatig vast dat een aantal mensen een prachtig toestel hebben en nog niet eens 10% van de mogelijkheden aanwenden.

Er zijn verschillende type mobieltjes en merken met elk hun specifieke voordelen en functionaliteiten. Deze lijst gaat uit van een minimum configuratie waarbij je foto´s en filmpjes kan creëren en tevens geluid kan opnemen.

Hier zijn alvast 10 tips om net iets meer uit je mobiele telefoon te halen:

Neem een foto van je wagen, zodat je'm snel terugvindt!1. Grote parking: maak een foto van je auto met het symbool waar je precies geparkeerd staat (Appel, 3A, 512…). Zo vind je efficiënt je wagen terug.

2. Meeting met flipcharts: neem foto’s in plaats van te noteren. Eventueel kan je ze nadien verwerken via Evernote. Werkt uiteraard ook met slides.

3. Audio books: “lees” ook eens een boek in audio formaat. Nuttig en leuk als je in de wachtrij staat, in de file of op andere momenten waar je “tijd” verliest.

4. Calender: geef de verjaardag van je vrienden, familie… in en stuur ze op de dag zelf een persoonlijk bericht. Uiteraard ook handig voor andere belangrijke data: trouwdatum, tandarts, onderhoud garage…

5. Ringtoon: verander alsjeblief de standaardtoon en download of creëer je eigen tune, bijvoorbeeld met Audacity. Kies voor een tune waar je opgewekt van geraakt. Het hoeft niet per sé muziek te zijn. Het kan ook een quote van je geliefde of idool zijn.

6. Geluidsopname: zeer handig om belangrijke afspraken op te nemen. Je kan ook een todo-lijstje inspreken of een interview met iemand doen. Via Zamzar kan je het omzetten naar een formaat van je keuze, bijvoorbeeld MP3.

7. Filmpjes: ook al is de kwaliteit niet optimaal, je kan voor sociale “interessante” momenten een kort filmpje opnemen indien je je camera of flip mino niet bij de hand hebt. Enkele voorbeelden: weddenschap op café, een ongewoon verkeersbord of een hilarische grap met vrienden of iemand leert je iets door het voor te doen.

8. Bevestiging SMS: voor belangrijke sms-berichten kan je via de instellingen een bevestigingsbericht terugkrijgen wanneer de ontvanger het ontvangen en/of gelezen heeft. Zo kunnen vervelende discussies over het al of niet ontvangen van een belangrijk bericht perfect vermeden worden.

9. Historiek: soms bellen klanten of vrienden met een ander nummer dan ‘anders’. Via de historiek kan je dit extra nummer opnieuw opvragen en ook bewaren. Dat kan handig zijn voor later… Dit werkt uiteraard enkel wanneer het nummer wordt meegestuurd!

10. Licht: kom je ergens op een donkere plaats, dan kan je met het licht van je scherm iets extra verlichten, bijvoorbeeld het sleutelgat of je weg vinden wanneer het licht stuk is of de electriciteit het laat afweten.

Naast deze 10 tips zijn er uiteraard nog tal van andere toepassingen en leuke trucjes mogelijk met je mobiele telefoon. Wat doe jij er zoal mee?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...3Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

26 Comments

 • phil scott
  Posted 06/03/2019 9:37 am 0Likes

  WHO WE ARE?
  We are the best hacking group online, we specialized in all kinds of
  hacking services, granting access to any database no matter the
  security.

  WHAT WE DO?
  All forms or kinds of hacking such as UPGRADING OF SCHOOL
  GRADES, REPAIR/FIXING OF CREDIT SCORE,ERASE OF
  CRIMINAL RECORDS, SOCIAL MEDIA HACK ETC

  WHO WE SERVE?
  Anybody who is in need of any hacking job irrespective of the location.

  WHY CONTACT US?
  For efficiency, reliability, accountability and above all no risk
  factors.Personal attention on every case
  100% CLEAN AND SAFE JOB WITHOUT TRACE.
  contact email: REDEMPTIONHACKERSCREW@GMAIL.COM or text REDEMPTION with your request to +1 909 375 5075 (WHATAPP ONLY)

 • Michelle
  Posted 17/06/2017 6:18 pm 0Likes

  Hack mobiele telefoon, e-mail Hack, Hack Whatsapp, Hack Website … Contact – (incfidelibus gmail com)

 • geld omrekenen naar euro
  Posted 04/01/2014 2:53 pm 0Likes

  Superb web site. A good amount of useful info in this article. Now i am mailing this a number of friends ans in addition sharing around delightful. And definitely, thanks a lot on your perspiration!

 • Duurt
  Posted 23/10/2012 3:19 pm 0Likes

  Ik heb nog steeds geen mobiele telefoon !
  En ook niet nodig.
  Hell-A-Loeia

 • Christian Doense
  Posted 18/06/2010 5:28 pm 0Likes

  34. Boodschappenlijstje houdt ik in de keuken bij op een whiteboard (tesamen met alle andere belangrijke afspraken). Vóór het boodschappen-doen maak ik een foto van het boodschappenlijstje. Scheelt schrijven op een papiertje wat je toch alleen maar kwijt raakt of typen in je telefoon.
  35. Mensen die kilometerstand bij hun tankpas moeten invoeren, typ de km-stand van de auto in op je telefoon (of maak een foto). Scheelt gissen of nadenken (en dus vertraging) bij het afrekenen.
  36.

 • Alexandra
  Posted 03/06/2010 2:38 pm 0Likes

  32 Zet herinnering in je agenda wanneer je maandlenzen weer moeten worden vervangen
  33 Zet herinnering wanneer je paspoort/identiteitskaart/mobiele contract/visa-card/etc. afloopt zodat je op tijd een nieuwe kan aanvragen of uitzoeken of je een nieuw aabonnement wilt aangaan
  34

 • Arnoud
  Posted 27/05/2010 11:14 pm 0Likes

  Als ik een nieuw apparaat heb gekocht fotografeer ik altijd hoe het in de doos ingepakt zit. Desnoods fotografeer ik ook verschillende stadia van uitpakken. Handig voor het geval je het apparaat weer terug moet brengen. Want veel zaken zitten héél ingewikkeld ingepakt.

 • Jan
  Posted 15/05/2010 10:31 pm 0Likes

  Een leuke app om je I-phone als muis/afstandsbediening te gebruiken. Kan je I-tunes en al het andere mee bedienen…. http://www.mobilemouse.com

  Hierbij de uitleg http://www.youtube.com/watch?v=axMTTOPhfkA

 • Sander
  Posted 13/05/2010 11:05 pm 0Likes

  Iemand nog ideeën om mijn telefoon (windows mobile) te veranderen in dictafoon? Met spraakherkenning uiteraard, want gewoon iets opnemen kan uiteraard al.

 • Bert Verdonck
  Posted 13/05/2010 12:16 pm 0Likes

  @Sjaak : bedankt voor je feedback en ik begrijp je reactie. Ik heb regelmatig hetzelfde gevoel én toch blijft het mij verbazen dat zo weinig mensen deze basistips niet eens kennen, laat staan toepassen. En om hen te helpen heb ik dit artikel geschreven…denk eraan dat jij, en een significant deel van de bezoekers, al een heel wat ervaring hebben en (quasi-)volledig bij zijn met de nieuwste ontwikkelingen…dat geldt dus niet voor iedereen. Ik kom heel regelmatig (corporate) klanten tegen tijdens mijn opleidingen die nog steeds op XP werken(65%!). Dan kan ik wel de nieuwste Windows 7 of Mac lifehacks tonen, maar wat hebben ze eraan als ze nog niet eens enkele basishacks geleerd hebben? Trouwens een goede reden voor mij om XP via Parallels te blijven draaien op mijn MacBook Pro.

  Een ander voorbeeld: 97% van de internetgebruikers gebruikt Google om iets op Internet te zoeken, maar weet niet dat Google slechts 3% indexeert! Er zijn nog zo veel andere manieren om sneller en efficiënter dingen te vinden…handig, maar ik vergeet soms dat ik al meer dan 15 jaar internet ervaring heb en anderen pas een week of een maand. En voor hen zou het dan bijvoorbeeld handig zijn om wat extra Google opties uit te leggen, toch?

 • Sjaak
  Posted 12/05/2010 2:11 pm 0Likes

  Wat krijgen we nu, gaan we terug naar het stenen tijdperk? In de periode dat iedereen een iPhone, Blackberry of Android heeft krijgen we tips waar werkelijk niemand wat aan heeft. Voor de meeste lezers van deze site zal de telefoon al láng het middelpunt zijn.

  Volgende keer ; haal meer uit je MS-DOS PC?

 • Bert Verdonck
  Posted 12/05/2010 9:20 am 0Likes

  Bedankt allemaal voor de leuke reacties en bijkomende tips…op naar de 40 zou ik zeggen 🙂

  @Rob : 14 = leuke tip : ik zie niet wat er op de kast ligt!

  @Fredinand : serienummers doe ik ook, maar ik bewaar ze online via dropbox.

  @Guus : 21 : ook een persoonlijke klassieker, trouwens ook makkelijk op vakantie en je ziet een leuke vakantiewoning of B&B, fotootje van het uithangbord en klaar…meer en meer uithangborden hebben trouwens een url!

  @Pim : andere nummers opslaan : bijzonder praktisch, ook goed voor bijzondere nummers als telefoonnummer of klad sms op te slaan : e-tickets, ordernummers, etc.

  @Inger :24: ja, bustabel en treintabel doe ik af en toe in het buitenland. Bij de bus vergeet ik soms de straat over te steken om een foto te maken van tabel om terug te rijden 🙂

  @richard : ja, we zijn verwend, maar lang niet iedereen heeft internet op zijn toestel. Ik zie toch nog een pak bedrijven met “voorhistorische” mobieltjes…voor dit artikel ben ik dan ook uitgegaan van een minimumconfiguratie zonder internet. Toch bedankt voor je feedback!

  @Wouter : 26 : wow, dat is goed gevonden. Alleen kan het lang duren om te checken als je een grote verzameling hebt. Wellicht kan het ook voor foto’s van de ontbrekende elementen (bv. comics, auto’s…) in je verzameling?

  @Wouter : 27 : ja, dat ik daar niet zelf eerder aan gedacht heb 🙂 Ik vergeet het altijd te noteren en weet dan niet meer wie ik wat heb meegegeven. Die ga ik zeker uitproberen!

  @Bor : 32 : super! Heb je voorbeelden?

 • Aad
  Posted 10/05/2010 10:51 pm 0Likes

  Agenda items invoeren op de computer en automatisch laten configureren met agenda op telefoon. Zo vergeet je nooit een afspraak.

 • Bor
  Posted 10/05/2010 10:25 pm 0Likes

  32 Foto maken van die te gekke outfit in de etalage van een (te) duur modehuis om deze outfit vervolgens met betaalbare (losse) kledingstukken zelf bijeen te shoppen

 • tim
  Posted 10/05/2010 4:36 pm 0Likes

  de watermeter zit in een donker hol. Even fototje maken om de standen door te kunnen geven 🙂

  Twitteren

  Via pushmail blijf ik altijd up-to-date met mij werk

 • Wouter Groenewold
  Posted 10/05/2010 1:49 pm 0Likes

  25 Foto maken van kaart aan het begin van een plaats. Kan ik altijd een bepaalde straat (hetzij omslachtig) terugvinden.
  26 Foto’s van dingen die je verzamelt. Koop je nooit een dubbele 🙂
  27 Foto van dingen die je aan iemand uitleent incl. diegene. Verwijderen indien terug.
  28 Foto van opleverstaat huurwoning. Handig als je de woning weer verlaat.
  29 Foto van treinkaartje waarvan je het geld terug vraagt. Altijd een bewijs dat je het gehad hebt.
  30 Foto’s van spullen die je op Marktplaats zet. Mailen naar jezelf incl. omschrijving. Plaatsen is dan alleen maar copy-paste
  31 Foto van advertentie voor een baan bij uitzendbureau/bedrijf.
  32

 • Richard
  Posted 10/05/2010 1:26 pm 0Likes

  Foto’s van dit, foto’s van dat.

  Het is toch allemaal niet meer nodig? Bijna iedereen heeft toegang tot internet via zijn telefoon. Ok misschien niet zo handig en snel als op je laptop maar het is er wel.

  Je kan dus ook naar de mobiele versies gaan van NS, 9292ov, google maps, google calendar, etc, etc.

  Wil je dingen bewaren als referentie, download de evernote applicatie (voor bijna elke mobiel) maak een notitie, maak een snapshot, upload een bestand allemaal heel eenvoudig onderweg. Het komt dan in de inbox van je evernote account.

 • Inger
  Posted 10/05/2010 12:11 pm 0Likes

  23 Foto van NS treinbord van route die je vaker reist (en telkens vergeet wanneer die laatste trein terug ook alweer ging)
  24 Foto van bustabel van route die je vaker reist
  25

 • Pim Peters
  Posted 10/05/2010 11:29 am 0Likes

  Wat betreft de tip van Rob Beckers omtrent straat naamborden. Dat kan is misschien wel sneller maar ik start altijd even snel tomtom of google maps op en sla de locatie van de uit- / ingang van de parkeer garage zo op. Op het moment dat je naar huis wil hoef je alleen maar je telefoon naar dat punt te laten navigeren mocht je het niet meer precies weten.

  En nog een tip, als je een bepaald nummer (ook als het geen telefoon nummer is) tijdelijk moet onthouden. Type het in op je telefoon alsof je het wil bellen en hang weer op, het staat dan bij je laatst gevoerde oproepen. Dus even snel iemands huisnummer opslaan bijvoorbeeld gaat op die manier heel snel.

 • Guus
  Posted 10/05/2010 11:25 am 0Likes

  20 foto van titel en ISBN van boeken die ik wil lezen
  21 foto van naw-gegevens van winkels en kantoren die gesloten zijn (om later te bellen)
  22 foto bij bijna fout parkeren, zodat het bezwaarschift bij een bekeuring al half klaar is
  23

 • blablaman
  Posted 10/05/2010 11:17 am 0Likes

  Hoe kan je ontvangstbevesting activeren bij tmobile en iphone? ik heb weleens gelezen dat je iets voor een sms bericht moet zetten.

 • Ferdinand
  Posted 10/05/2010 10:48 am 0Likes

  Ik maak ook vaak foto’s van serienummers van apparaten als ik zo’n dergelijk nr nodig heb in een telefoongesprek of e-mail. Het is sneller en minder foutgevoelig dan het overnemen op een kladje.

 • Rob Beckers
  Posted 10/05/2010 10:17 am 0Likes

  Veel mensen hebben internet op hun mobiel.
  Voor hen die dat nog niet hebben….

  11. Heb je je auto geparkeerd in een vreemde stad. Maak een foto van het straatnaambord.
  12. In het buitenland een foto van het Hotel of restaurant eventueel met straatnaambord.
  13. Het zeer smakelijke gerecht dat alleen in het Grieks op de menukaart staat.
  14. Ik zie niet wat er op de kast ligt – arm uitstrekken en fotograferen.
  15. Foto van een interessant boek bij vrienden, relaties, trainingen.
  16. Wekker.
  17. Stopwatch.
  18. Rekenmachine (+ omrekenen)
  19. Adressen toevoegen aan contacten.
  20…..

 • Rik
  Posted 10/05/2010 10:03 am 0Likes

  Ik heb een Android telefoon.
  Twitteren, mail lezen, rss feeds lezen, bijbel lezen, spelletjes, verjaardagen van contactpersonen bijhouden, calender bijhouden enz…

  • Jamal
   Posted 01/05/2018 5:46 pm 0Likes

   Find out more about cheating spouse!!!
   spyfix6 AT gmail DOT com.
   track phone calls; texts; email; facebook; whatsapp

Comments are closed.