Door deze dingen ga je er ouder uitzien

Mensen doen heel erg hun best om er jong uit te blijven zijn. Maar een aantal dingen die veel mensen aan hun uiterlijk doen, hebben het tegenovergestelde effect. Lifehacking bespreekt een aantal dingen die je beter niet kunt doen als je er jeugdig wilt blijven uitzien. Lees ook: De beste manier om je beha’s te wassen.

Geëpileerde wenkbrauwen

Vollere wenkbrauwen worden geassocieerd met jeugdigheid, terwijl oudere mensen vaak dunnere wenkbrauwen hebben. Onverzorgde, borstelige wenkbrauwen worden niet mooi gevonden. Maar als je ze teveel en te vaak plukt, groeit het lastig terug. Hierdoor kunnen mensen denken dat je ouder bent dan je daadwerkelijke leeftijd.

Kleding

Als je heel jong bent, kun je bijna alles dragen wat je maar wilt. Maar als je een leeftijd bereikt waarop je stiekem hoopt dat mensen denken dat je jonger bent dan je echt bent, is het tijd om rekening te gaan houden met wat je draagt. En dat betekent niet per se kleding dragen die bij je leeftijd past. Het gaat om het vinden van de juiste balans.

Kleding die met oudere mensen geassocieerd wordt, kun je beter vermijden, maar ook kleding die net iets te jong voor je is kan ervoor zorgen dat je juist ouder overkomt. Experimenteer met combinaties, en kijk goed naar wat je leuk staat. Let ook goed op de maat, de kleur en het materiaal van de kleding. Een slecht passende nylon regenjas in een pastelkleur… liever niet.

Let op je vorm

Kies kleding die bij je vorm past, zodat alles in proportie is. Als je vrij kort bent, is een broek met een hoge taille in combinatie met een kort T-shirt bijvoorbeeld niet de beste keuze.

Te veel make-up

Als je te veel make-up draagt, zie je er al gauw ouder uit. Het lijkt dan tevens alsof je iets te verbergen hebt. En als je rimpels hebt, worden deze duidelijker zichtbaar als je veel foundation draagt.

Nagellak

Bepaalde kleuren nagellak kunnen ervoor zorgen dat de huid van je handen grauwig lijkt, wat je meteen ouder doet lijken. Vermijd daarom lila en oudroze nagellak, en ga voor een frisse kleur of een natuurlijk roze.

Setjes

Als alles wat je draagt precies bij elkaar past, kan dat gedateerd lijken. We hebben het hier dus niet alleen over setjes juwelen, maar ook een handtas in dezelfde kleur als je schoenen en je blouse kan je ouder doen overkomen. Ga in plaats daarvan liever voor een bepaald item in een opvallende, contrasterende kleur.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk2Serieus?9Meh...2Stom

About Author

1 Comment

 • Marij
  Posted 20/10/2017 11:23 pm 0Likes

  Met een laag poeder lijk je je ook snel ouder. Aan het eind van de dag gaat het in rimpeltjes zitten. Gebruik liever alleen een foundation en eventueel een crème blusher, wel goed uitsmeren zodat je niet op Pipo de clown lijkt.
  Als je je wenkbrauwen kleurt, trek dan geen venijnig streepje maar gebruik wenkbrauwpoeder met het juiste penseeltje, dat geeft een heel natuurlijk effect.
  Gebruik liever een matte oogschaduw, metallic en parelmoer accentueren rimpeltjes.
  Lipgloss is ook niet mooi als je wat ouder bent

Leave a comment

[wpterms id="3193"]