Download hier gratis het handboek voor aardbevingen

Hoewel aardbevingen niet al te vaak voorkomen in Nederland, is dit geen garantie dat je er nooit eentje zal meemaken. Zo zijn er steeds vaker kleine aardbevingen in Groningen en werd Italië laatst overvallen door een paar heftige aardbevingen. Wat doe je in het geval van een aardbeving? Waar moet je rekening mee houden en waar moet je vooral niet schuilen? Als er één land is die genoeg ervaring heeft met aardbevingen is het wel Japan.

https://lifehacking.nl/onderweg/10-vakantietips-voor-slimmer-reizen-met-het-vliegtuig/

Aardbevingen

Japan is een vulkanische eilandengroep en ligt vlakbij enkele grenzen van tektonische platen. Het Zuiden van Japan ligt zelfs vlakbij een soort drielandenpunt van tektonische platen. Hierdoor wordt Japan jaarlijks getroffen door ongeveer duizend bevingen, waarvan er sommige heel heftig kunnen zijn. Doordat Tokio vaak te maken krijgt met bevingen, heeft de Japanse overheid een gratis handboek beschikbaar gesteld.

aardbeving-1

In dit handboek staan zaken als wat je moet doen, zowel tijdens als na afloop van een beving. Zo geeft het boek het advies om binnen te wachten tot de beving is afgezwakt, aangezien de kans groot is dat je wordt geraakt door vallend puin als je naar buiten rent.

aardbeving-thuis

Het handboek bespreekt hoe je in verschillende omgevingen moet handelen tijdens een aardbeving. Van je woonkamer en je keuken tot het kantoor en metrostation; bijna alles komt aan bod. Naast het geven van advies met betrekking tot aardbevingen, staat het e-book ook vol tips over het voorbereiden op natuurrampen en het geven van eerste hulp.

Je kan het boek in onderdelen downloaden, waardoor je alleen hoeft te bewaren wat je denkt nodig te hebben.

Download Disaster Preparedness Tokyo van Tokyo Metropolitan Goverment.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]