Drie apps om mee te ontspannen

Je iPhone inzetten om mee te ontspannen in plaats van om mail mee binnen te halen, nieuws te lezen of te Twitteren: het past perfect in de huidige trend van het bewust worden van het innerlijk. Ontspanning is essentieel om goed te functioneren, maar het komt er bij velen te weinig van. Waarom daarvoor dan niet een apparaat dat je toch al vaak gebruikt hiervoor inzetten?

Mijn drie favoriete iPhone-apps om mee te ontspannen:

Simply Being
Simply Being is een app die je helpt mediteren. Je kunt kiezen uit vijf tot twintig minuten mediteren. Dit kan onder begeleiding van een vrouwenstem, dan wel met muziek, geluid van de zee, een stroompje of regen. Het volume van de geluiden is makkelijk naar wens op elkaar aan te stemmen. Geen achtergrondgeluid is ook mogelijk.
Ook geschikt om bij in slaap te vallen!

 

All-In Yoga
All-In Yoga is een app met verschillende yoga-houdingen, voorzien van uitleg over de houdingen, informatie over welke spieren gebruikt worden en een korte video van de oefening. De oefeningen zijn gesorteerd op ervaringsniveau, daarbinnen op yogaprogramma. De programma’s variëren van vijftien tot eenenvijftig minuten en binnen ieder programma zijn de houdingen te zien die je achtereenvolgens in dient te nemen.
Hiernaast is er vanaf het beginscherm ook de mogelijkheid om per houdingstype te selecteren, zoals staand, zittend, liggend op de buik en balancerend. Ook ademhalingsoefeningen behoren tot de mogelijke selectie.
Verder is het via ‘agenda’ mogelijk om een van de oefeningen toe te voegen, die dan geladen wordt, waarna je in een video alle poses te zien krijgt, die je alleen nog hoeft na te doen.
Ook kan je via ‘personal yoga teacher‘ je leeftijd, gewicht en doel in te voeren, om vervolgens keuze te hebben uit oefeningen die daarbij passen.

 

Relax Melodies
Een cd met ontspannende geluiden is leuk, maar zelf je geluiden samenstellen is nog leuker. In Relax Melodies zijn negenendertig geluiden af te spelen, tot tien tegelijk. Zee, vogels, kampvuur, ijzige sneeuw en een spinnende kat zijn enkele van de geluiden. Ieder geluid is apart harder of zachter te zetten.

Heb je een kat? Zet het kattengespin aan en verstop je telefoon. Lachen is tenslotte ook ontspanning!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]