Dropbox maakt bestanden delen eenvoudig

Dropbox maakt het heel eenvoudig om bestanden te delen met al je computers en vrienden. Het werkt als een gewone folder die je kunt plaatsen ergens op je computer, zodra je een bestand in deze map stopt word hij direct geüpload. Deze bestanden kun je vervolgens weer delen met anderen die je eenvoudig kunt uitnodigen voor een bepaalde folder, wat erg handig kan zijn als je gezamenlijk aan een project werkt.

Dropbox
De bestanden zijn ook online toegankelijk door middel van een eenvoudig te gebruiken web interface die ook een galerij functie biedt om makkelijk en snel je foto’s te laten zien. En als je per ongeluk iets weg gooit kun je het altijd weer ongedaan maken, dus je bestanden zijn altijd veilig.
Dropbox2

Dropbox is recent gestart dus iedereen kan nu gratis een account maken met 2GB opslag.Te gebruiken met Windows, Mac en Linux.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

30 Comments

 • Kay
  Posted 07/10/2012 11:45 pm 0Likes

  Dus als je op je mobiel iets verwijderd staat dat nog wel op al die computers die aan dropbox gekoppeld zijn.

 • Ruut
  Posted 05/04/2011 3:45 pm 0Likes

  Ik kreeg een e-mail “Truus wants to share ‘Koopfolder’ with you” met als inhoud: “Truus has invited you to a Dropbox shared folder called ‘Koopfolder’. VIEW Koopfolder.” (= URL of verwijzing naar website Dropbox) —> Website Dropbox: “Please login to view this shared folder.”.
  Moet ik dan speciaal een account aanmaken om die toegestuurde file te kunnen bekijken??? Anders kan ik niet inloggen… .
  Txs, Ruut

 • Walski
  Posted 17/02/2011 9:37 pm 0Likes

  Ik gebruik de gratis versie nu ook al een tijdje: prima. Maar als je meer ruimte wil wordt het al snel tamelijk duur. Is er geen goedkoper (maar even goed) alternatief?

 • Roters
  Posted 07/02/2011 7:48 am 0Likes

  ik heb bestanden waar ik alles in heb gezet waar maar over gezegd kan worden gevraagd kan worden genoemd kan worden een levenstaak waar ik mee bezig ben en die zou ik willen delen

 • Jaap
  Posted 17/01/2011 5:56 pm 0Likes

  Het leuke aan dropbox is ook dat je de 2GB aan gratis ruimte makkelijk kan uitbreiden met wat simpele quests of taken. Zo zit ik ondertussen al op 3,6Gb! Kijk voor meer info hierover op http://db.tt/3nH73iH

 • Erik
  Posted 07/03/2010 10:28 am 0Likes

  IK heb onlangs ook dropbox ontdenkt. Wat ik mij afvraag of iemand mij kan vertellen hoe veilig dat is. Ik drop mijn bestanden in mijn persoonlijke dropbox maar wie kan daar nog meer bij als ik niemand uitnodig? Waarom ik dit vraag is dat ik altijd een huiverig ben als iemand gratis een dienst aan biedt. Overigens ben ik wel erg tevreden.

 • Mathias Bynens
  Posted 02/03/2010 11:44 am 0Likes

  Wie nog geen Dropbox-account heeft, kan via deze link een nieuwe account aanmaken met 250 MB extra opslagruimte: https://www.dropbox.com/referrals/NTU1NTQ1ODk (Ikzelf krijg dan ook 250 MB extra. Win-win-situatie ftw!)

 • Vince
  Posted 16/02/2010 11:22 pm 0Likes

  Goed om Dropbox aan de aandacht te brengen. Onlangs hebben wij er ook een blogpost over geschreven, wij raden het al onze familie, vrienden en klanten aan!

  Vooral de automatisch backup die je creeert met dit systeem spreekt de a-technische gebruikers zeker aan! 😉

 • Arnold
  Posted 18/11/2009 10:18 am 0Likes

  @Anne
  Ik weet niet of jij met Firefox werkt of IE, maar indien firefox, dan is startaid wel een add-on waar jij wat mee kan.

 • Arnold
  Posted 18/11/2009 10:17 am 0Likes

  @Victor
  Ik ken geen vergelijkende studie, maar Mozy is niet beschikbaar voor Linux en Dropbox wel.

 • Victor
  Posted 18/09/2009 10:36 am 0Likes

  Gebruik al meer dan één jaar een gelijkaardig programma :”Mozy-home backup”, ook gratis 2GB en voor 5 euro/maand onbeperkt ! Bestaat er een vergelijkende studie over beide programmas ?

 • anne
  Posted 15/09/2009 4:50 pm 0Likes

  Robbert, even opletten he!! 😉

  k heb MIJN!! favorieten naar dropbox verplaatst. Op me verschillende pc’s thuis en werk zijn al MIJN!!! favorieten in sync.

  =

  k heb MIJN!! favorieten naar dropbox verplaatst. Op MIJN!!!!! verschillende pc’s thuis en [op het/op mijn] werk zijn al MIJN!!! favorieten in sync.

 • Robbert
  Posted 06/08/2009 12:49 pm 0Likes

  k heb MIJN!! favorieten naar dropbox verplaatst. Op me verschillende pc’s thuis en werk zijn al MIJN!!! favorieten in sync.

 • Richard F
  Posted 06/03/2009 9:56 pm 0Likes

  Ik heb me favorieten naar dropbox verplaatst. Op me verschillende pc’s thuis en werk zijn al me favorieten in sync.
  Nu verder kijken of er meer toepassingen zijn die zo gesynced kunnen worden.

  Van mij een dikke 10 voor deze app

 • philippe
  Posted 06/03/2009 6:14 pm 0Likes

  dag Kees,

  vraagje, je zei :

  “Dropbox gebruiken als ‘test’ omgeving voor websites is ook ideaal en laat inderdaad prima de ruimte voor gezamenlijk werken. “…

  ik maak regelmatig websites voor klanten en het zou handig zijn om op een eenvoudige manier een test omgeving te maken. hoe doe je dit precies met dropbox ? je kan de pagina’s opladen, maar hoe kan de klant ze zien ? door de ontworpen paginas eerst te downloaden op zijn pc en dan te openen in een browser ? is er dan een mogeljkheid om deze paginas rechstreeks te zien via dropbox, of heb ik het helemaal mis ?

  grtz, PHilippe

 • cumulus007
  Posted 14/12/2008 2:45 pm 0Likes

  Cool programma, jammer dat het alleen voor Nautilus en niet voor Dolphin beschikbaar is.

 • Caspar
  Posted 09/12/2008 9:13 am 0Likes

  @Henze: subversion is idd erg handig. Enige nadeel ten opzichte van dropbox is dat je de upload/download acties zelf moet initiëren. Bij dropbox gaat dit volledig automatisch (door in de dropbox folder files/directories te plaatsen, op te slaan, etc)

  Voordeel van dropbox is ook dat er een uitgebreidere web interface bij zit. Bij subversion moet je het volledige pad van de repository weten.. wat soms wel eens lastig is als je er een groot aantal hebt.. 🙂

  Beide erg handige programma’s (ik gebruik ze beide). Maar ik zie ze niet als elkaars concurrenten omdat ze toch vrij verschillend zijn qua functionaliteiten.

 • Diana
  Posted 25/10/2008 5:36 pm 0Likes

  Goeie tip, ik ben Dropbox meteen gaan gebruiken 🙂

 • Henze
  Posted 24/10/2008 1:01 am 0Likes

  met Subversion kun je, wanneer je een eigen server hebt je eigen server bouwen :D..Dit is ook een tool waarmee je documenten eigenlijk onder versiebeheer zet. waarbij je terug kan naar een vorige versie!

  vervolgens kun je , in windows met behulp van tortoisesvn kun je dan een folder aanmaken op je pc en die laten “synchroniseren”.

  Je kan ook alleen een folder uit de de subversion folder downloaden naar de pc. Ik heb bijvoorbeeld de map mijn documenten in subversion gezet, maar op mijn laptop die ik voor school gebruik heb ik uit die map de map school naar mijn laptop gesynchroniseerd. Zo heb ik van mijn schooldocumenten op 3 plaatsen(pc, laptop en server) een kopie, en van mijn documenten op 2(pc en server)

  toegegeven: de server opzetten is even lastig, maar daarna heb je behoorlijk veel gemak, en je hebt je eigen gratis dropbox die

  – jezelf kan beheren
  – geen kans op opduikende kosten etc etc etc…

 • Ab Stammeshaus
  Posted 20/10/2008 11:48 am 0Likes

  Er zijn natuurlijk tientalle vergelijkbare diensten als deze. Grote vraag blijft altijd: hoe lang blijft het gratis en hoe lang blijft het bestaan.

  Ik gebruik al een tijdje http://www.dropboks.com. Supereenvoudig, zonder toeters en bellen en (ook) gratis. Ik heb twee accounts (met 2 e-mailadressen): eentje voor mezelf en eentje die ik gebruik om bestanden te delen (stuur mensen de login gegevens en wijzig af en toe het wachtwoord).

  Het installeren van een folder op je computer is overigens optioneel, voor wie hier geen trek in heeft en/of op meerdere computerplekken werkt.

 • Arjen Meijer
  Posted 20/10/2008 11:21 am 0Likes

  @Roland, Ik heb van veel mensen gehoord dat zij eerder een dergelijk programma hebben gebruikt, maar dat zij er om een of andere reden vanaf zijn gestapt.

  @Kees, als ze nu ook nog een ftp cliënt ervan zouden maken dan word het helemaal super handig! Mac kan wel lezen naar ftp maar niet schrijven dus als dropbox dit zou toevoegen kan je er nog meer functionaliteit uithalen, vooral als je meerdere sites hebt

  @Kim, zeker weten maar ik zit er al sinds de eerste beta bij toen het nog niet super gaaf was met alle bugs 😉

 • Kim Kristine
  Posted 20/10/2008 11:16 am 0Likes

  zie = zei LOL

 • Kim Kristine
  Posted 20/10/2008 11:11 am 0Likes

  Ik zie je toch dat Dropbox zwaar gaaf is!

 • Kees Romkes
  Posted 20/10/2008 11:06 am 0Likes

  Voordeel van dropbox is ook een versie revisie, waardoor ik het als repository kan gebruiken voor bijv. programmeer/webfunctionaliteit.

  Nadeel is wel dat je dropbox niet als ‘directe’ schijf wil gaan gebruiken, verandering van veel bestanden wil nog wel eens wat strubbelingen geven (denk dan aan projecten die veelvuldig wijzigen, zoals bij applicatieontwikkeling nog wel eens het geval wil zijn)

  Dropbox gebruiken als ’test’ omgeving voor websites is ook ideaal en laat inderdaad prima de ruimte voor gezamenlijk werken.

  De cliënt voor windows vista is overigens niet geheel foutvrij te noemen, waar de mac cliënt in mijn geval prima werkt.

 • Roland
  Posted 20/10/2008 9:35 am 0Likes

  Ik heb ooit een programma gehad dat erg hierop lijkt, alleen heette dat iets in de trand van Tubes geloof ik. Werkte op zich prima (voor zover ik me herinner), maar na een tijdje ben ik gestopt het te gebruiken, mede omdat ik het gebruikte met mensen met wie ik ook op MSN zat, en je daar gebruik kan maken van ‘shared folders’.

Comments are closed.