Dropbox: vorige versies van bestanden terughalen

Vorige week was ik druk bezig van één bestand een aantal aangepaste versies te maken. Druk doende hernoemde ik een bestand in plaats van het te dupliceren. Na het opslaan van de hernoemde versie schoot me plots te binnen dat ik nu mijn oorspronkelijke bestand had aangepast en opgeslagen. Uren werk … Dropbox to the rescue! Aangezien ik in een Dropbox-folder werk wordt elke keer dat ik een document opsla opnieuw gesynchroniseerd met Dropbox. En Dropbox bewaart de vorige versie 30 dagen. Kortom, Dropbox openen en de laatste goede versie terugzetten.

Een oude versie terugzetten van een document in Dropbox

Ga via je webbrowser naar Dropbox en zoek het bestand waar je een oude versie van wil hebben. Klik rechts op dat bestand en kies Vorige versies.
Dropbox_versies_terugzetten
Je krijgt nu een overzicht van de versies die opgeslagen zijn, van welke computer de versies aangepast zijn en op welke tijdstippen. Kies de versie die je wil hebben en klik op Herstellen.

In Dropbox werken

Om oude versies terug te kunnen halen, moet je uiteraard in een folder werken die met Dropbox gesynchroniseerd wordt. Persoonlijk vind ik dat een veilig idee en het maakt verder werken op andere apparaten makkelijk: opslaan betekent beschikbaar via meerdere apparaten.

Wat zijn jouw oplossingen om bij oude versies te kunnen?

(Fotocredits: Dropbox via Shutterstock)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author