Dubbele afspraken in je digitale agenda verwijderen

Het is nog even wachten voor Snowleopard het huidige Mac OS 10.5 gaat vervangen. Daarmee kunnen we eindelijk Microsoft Exchange goed gebruiken met bijv. iCal. Tot die tijd kun je iCal alleen via Entourage syncen met Exchange. Gevolg: regelmatig dubbele (dezelfde) afspraken in je agenda. Deze problemen kom je overigens ook bij andere digitale agenda’s tegen.

Gelukkig zijn we niet de enige met dergelijke problemen en zijn er daardoor diverse oplossingen ontwikkeld. Zo kun je de iCal Dupe Deleter (donationware) gebruiken voor iCal. Dit programma is niet snel, maar doet zijn werk wel goed. Voor Outlook kun je gebruik maken van de gratis Outlook Duplicate Items Remover. En als je contactpersonen dubbel in je Mac Adresboek hebt staan, kun je die verwijderen/samenvoegen via het menu ‘Kaart’ en dan ‘Zoek dubbele vermeldingen…’.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Tawnya Behimer
  Posted 18/10/2010 12:37 pm 0Likes

  Very helpful site. Thanks, I look forward to reading more of your posts.

 • Taco Jan Osinga
  Posted 18/07/2008 4:43 pm 0Likes

  Ik heb datzelfde aan staan, maar dat is helaas geen garantie. Af en toe maakt hij toch dubbelingen. Wat dat betreft het is ook geen rechtstreekse communicatie tussen iCal en Exchange, maar via-via communicatie. Dat werkt meestal wel, maar soms niet goed.

 • Leon
  Posted 18/07/2008 4:10 pm 0Likes

  Hoe kom je aan dubbele afspraken in je agenda dan? Ik heb namelijk gewoon in Entourage (2008) aangegeven dat mijn agenda gesynced moet worden naar iCal.

  Als dit aanstaat en je maakt een afspraak in de Entourage agenda die verschijnt in iCal verschijnt deze ook netjes in Entourage en Exchange.

  Entourage -> Sync Services -> aanvinken naar wens.

  Werkt hier perfect.

 • Diaan
  Posted 18/07/2008 10:27 am 0Likes

  Ha, dat is nog eens een fijne post. Ik liep al een tijdje rond met de vraag hoe ik van die dubbele dingen af moest komen. Thanx!
  Diaan

Leave a comment

[wpterms id="3193"]