Easycratie-app is uit

Van het boek Easycratie. Een nieuwe manier van werken en organiseren van Martijn Aslander en Erwin Witteveen is de iPhone- en iPad-app uit. Behalve dat het boek nu op die platforms te lezen is, er allerlei links naar bronnen en sociale media inzitten, is het meest spannende het voornemen van de auteurs de content te blijven vernieuwen door de update mogelijkheid die de app-store biedt. Met de gratis download-versie van Easycratie paste het boek al in een andere manier van uitgeven, maar met de app erbij is de ontwikkeling weer een stap verder. De iPhone- en iPad-app zijn ontwikkeld door Freshter – online boswachters.

Erwin Blom mopperde al eens op de digitale versies van kranten dat ze de kracht van de platforms waarop ze draaien niet gebruiken: geen links, geen video erin, geen commentaar- of discussiemogelijkheid. Laat staan updates van berekend nieuws. Seth Godin gaf na zijn 12de boek aan niet meer de klassieke publicatie te doen: te veel moeite voor de hoeveelheid mensen die je echt bereikt. Des te mooier is het dat met Easycratie na het ‘klassieke’ boek de app uit is die wel die nieuwe mogelijkheden heeft.

De Easycratie-app laat je het boek op een mooi vormgegeven lezen en biedt:
 • links naar internetbronnen
 • koppeling naar Managementboek
 • koppelingen naar Facebook, Twitter, …

Daarnaast zul je dus in je lijstje met updates voor je apps regelmatig Easycratie zien, waarmee de schrijvers (om die term toch maar te gebruiken) je op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

Het boek Easycratie. Een nieuwe manier van werken gaat over anders organiseren, creatieve oplossingen vinden, samenwerken en delen, grote problemen stap-voor-stap aanpakken, hoe zwermen werken. Hier vind je een aantal recensies.

Aanstaande zaterdag in het Burgerweeshuis vanaf 16:00 uur is Martijn Aslander aanwezig bij de Easycratie Unconference. Dan hoor je meer over het boek, de app, ontwikkelingen, inzichten, … Met, een unconference eigen, veel ruimte voor interactie.
Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

15 Comments

 • Sipke
  Posted 19/02/2011 11:03 pm 0Likes

  ben ook erg voor een android app!
  maar ga eerst maar eens naar de pdf kijken dan…

 • Michel Jongbloed
  Posted 12/02/2011 8:25 pm 0Likes

  Zeer mooie app. Een hele stap vooruit ten opzichte van traditionele boeken en zelfs ten opzichte van standaard e-boeken. Vooral voor leer/uitleg boeken is dit een super concept. Ik had van dit concept alleen nog wel links verwacht, waarmee de lezer desgewenst bepaalde informatie zou kunnen uitdiepen. Maargoed ik heb het nog niet uit, misschien zijn ze er wel.

  • Lore
   Posted 17/12/2011 8:18 pm 0Likes

   A little rtaoinality lifts the quality of the debate here. Thanks for contributing!

  • zxwczummpy
   Posted 18/12/2011 11:33 am 0Likes

   z8WD1G crksbjnticeh

 • Bert Ormel
  Posted 12/02/2011 2:48 am 0Likes

  … en de android dan…..?

 • Martijn Aslander
  Posted 11/02/2011 1:30 pm 0Likes

  Qua android liepen we tegen te veel versies en hobbels aan wat betreft de ontwikkeling. Wellicht komt die versie er ook nog, maar voor nieuwsgierige android gebruikers is er natuurlijk gewoon de PDf van het boek dat je op deze site kun downloaden

 • Mark
  Posted 11/02/2011 11:51 am 0Likes

  Een applicatie voor één type OS, is niet echt “easy”.

 • Gerard
  Posted 11/02/2011 10:43 am 0Likes

  Android-app komt er ook aan?

 • Ellen de Lange-Ros
  Posted 11/02/2011 10:11 am 0Likes

  Leuk idee om er zo’n app van te maken, die ga ik zeker testen.

  De unconference vind ik ook top, alleen is Deventer wat ver ivm andere verplichtingen. Komen er nog meer unconferences, bv in de regio Utrecht, Rotterdam of Den Haag? Het lijkt me tof om in een informele setting met mensen die dit gedachtengoed ook interessant vinden inspiratie op te doen.

Comments are closed.