Een flesje water helpt tegen een black-out tijdens presentaties

Het kan je tijdens je werk of opleiding overkomen dat je moet presenteren voor een grote groep mensen, er zijn zelfs beroepen waar presenteren bijna aan de orde van de dag is. Veel mensen worden zenuwachtig van presenteren en beginnen gelijk te stotteren of vergeten delen van het verhaal dat ze oorspronkelijk wilden vertellen.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/presenteren-met-het-tweede-scherm/

De gouden tip voor presentaties

Een tip voor iedereen die moet presenteren; zet een flesje water op een bureau waar je bij in de buurt staat tijdens de presentatie. Mocht je op het moment van presenteren je tekst vergeten, neem dan gewoon een slokje water! Zo geef je jezelf enkele seconden om na te denken zonder dat je publiek het idee krijgt dat je je tekst bent vergeten.

Naast een rustmoment voor jezelf, kan die slok water ook van pas komen om je publiek te laten nadenken over de informatie die je vertelt. Kijk maar naar speeches van presidentskandidaten; na het vertellen van iets wat ze belangrijk vinden laten ze vaak een korte stilte vallen. Dit geeft het publiek een paar seconden om over de laatste zin na te denken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • JC
    Posted 24/11/2015 10:14 am 0Likes

    Goed idee, ga ik volgende keer meteen proberen bij mijn volgende presentatie!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]