Een korte terugblik op 5 jaar lifehacking! Deel 2: 2008-2009

Lifehacking.nl bestaat alweer vijf jaar! Tijd voor een terugblik. Deze site is een initiatief van Martijn Aslander, Frank Meeuwsen en Sanne Roemen. Zij wilden handige tips verzamelen, en wat is er dan handiger dan dat online te doen en input te vragen van anderen? In vijf jaar tijd zijn er hier door meer dan dertig auteurs bijna tweeduizend artikelen geschreven. Wat zijn per jaar de best gelezen posts? En wat is er sinds die tijd veranderd? We zetten het per jaar voor je op een rijtje.

Deel 2: 2008-2009

1. 14 Mindmap programma’s voor de PC
Mindmapping is een techniek om ideeën, structuren, informatie en gedachten en hun onderlinge relaties visueel en creatief te ordenen. In dit artikel zijn veertien programma’s te vinden waarmee je je mindmap digitaal kunt opslaan. Na vier jaar zijn de meeste besproken programma’s nog steeds in gebruik, alleen Cayra is in 2008 voor het laatst geüpdate. Twee programma’s zijn verhuisd: ConceptDraw vind je nu hier, en Mindmanager hier.

Lees hier meer over mindmapping.


2. tien tips voor een opgeruimd bureau
Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd, maar hoe houd je je bureau opgeruimd? Hier vind je tien tips, van binnen handbereik houden wat je vaak gebruikt tot het scannen van documenten om zonder te veel papier te hoeven werken. In de comments kwam nog een link naar deze pagina voorbij, met tips voor een thuiskantoor, inclusief fotoserie.

Opruimkriebels? Lees hier meer
Toe aan een nieuw bureau? Lees meer over bureau’s


3. 8 superhandige programma’s voor je Windows Mobile

Zeven van de acht programma’s zijn nog steeds te downloaden! Alleen G-Alarm is niet meer te krijgen. Verder is de gevarieerde selectie van apps nog up to date en te downloaden. Evernote en Google Maps worden genoemd, maar ook minder bekende apps komen aan bod.

Niet in het bezit van een Windows Mobile, wel meer weten over handige apps? Lees hier meer!


4. Kan een scanner ook een lifehack zijn? (hint: als het zoveel tijd bespaart als deze, zeker!)

Martijn legt uit waarom een goede scanner een hoge prioriteit zou moeten hebben voor iedere lifehacker. Inmiddels is er ongetwijfeld een betere scanner op de markt dan de scanner die hier wordt getipt. Op de titelvraag of een scanner een lifehack kon zijn, stelde David Bakker in 2011 een wedervraag in zijn post Kan een mini scanner dan een lifehack zijn? (ScanSnap S1100 review).
Heb je nog andere tips over scanners? Ze zijn welkom in de comments!

Meer over scanners vind je hier.


5. Tien papieren GTD-systemen

We pleiten hier erg veel voor een papierloos leven, maar heeft met papier werken jouw voorkeur en werk je met Getting Things Done, dan zijn deze tips zeker iets voor jou! Misschien is het Mini Binder Sketchbook System iets voor je? “Met 1 tripje naar de Hema of Office Center is hij in elkaar gezet en lekker modulair. Voor sommigen TE simpel, voor anderen de ultieme uitkomst”, aldus Frank in de post.

Als je met enige regelmaat op deze site komt, zal het je niets verbazen dat we GTD inmiddels al in 175 posts hebben behandeld.

 

Binnenkort deel 3, met een hack om een Spotify account in Nederland te kunnen krijgen. Nu al bijna niet meer voor te stellen dat dat destijds niet via de normale weg mogelijk was!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]