Een korte terugblik op 5 jaar Lifehacking! Deel 4: 2010 – 2011

Lifehacking.nl bestaat alweer vijf jaar! Tijd voor een terugblik. Deze site is een initiatief van Martijn Aslander, Frank Meeuwsen en Sanne Roemen. Zij wilden handige tips verzamelen, en wat is er dan handiger dan dat online te doen en input te vragen van anderen? In vijf jaar tijd zijn er hier door meer dan dertig auteurs bijna tweeduizend artikelen geschreven. Wat zijn per jaar de best gelezen posts? En wat is er sinds die tijd veranderd? We zetten het per jaar voor je op een rijtje.

Deel 4: 2010-2011

1. Boekbespreking en gratis download: Easycratie van Martijn Aslander en Erwin Witteveen
Het boek Easycratie kwam uit in 2010 en kon op veel lovende reacties rekenen. Het gaat over de problemen die bureaucratie met zich meebrengt en de oplossing is easycratie, een nieuwe manier van werken, organiseren en samenwerken in de 21e eeuw. Arjan Broere recenseerde Easycratie en prees de hack-achtige mentaliteit. Het is nog steeds te downloaden, dus lees vooral als het je interessant in de oren klinkt!

Meer gratis downloads zijn hier te vinden.

 

2. De kracht van YouTube
Leren en studeren, how to.., ontdekt worden, nieuwe bands ontdekken, lifehacking en lachen: het kan allemaal op en met YouTube. Hoe precies, legt Bianca Grimmius in dit artikel uit.

Lees hier meer over YouTube.

 

3. Echt schrijven op de iPad (toetsenbord+apps)
Typen op de iPad is goed te doen, maar niet als je langere teksten wilt typen. Een toetsenbord is dan een uitkomst, evenals apps die typen gebruiksvriendelijker maken. In combinatie met de iPad-stand uit deel 3, heb je dan eigenlijk een makkelijk demonteerbare MacBook.

iPads, we zijn er fan van. Hier vind je alles wat we er over schreven

 

4. 9 iPad apps voor Lifehackers
Op het moment dat dit artikel geschreven werd, was de iPad nog geen twee maanden uit. Blogger Kees Romkes had er al één en deelt hier zijn favoriete apps, waaronder Analytics, Evernote en Reeder. De apps zijn allemaal up to date, alleen is Read it Later van naam veranderd (nu: Pocket) en is hij gratis geworden.

Meer over apps, want wat is een tablet of smartphone zonder?

 

5. Twee vergeten methodes om je Mac sneller te maken
Trage Mac? Lees deze tips van Lykle om hem sneller te maken. Mijn Mac loopt nog prima, maar uit een comment geplaatst in juni blijkt dat de trucs nog steeds werken!

De redacteuren van lifehacking werken voornamelijk met Mac, het is dan ook niet vreemd dat we al veel tips over Mac hebben geschreven!

Binnenkort het laatste deel: deel 5. Weet jij wat de meest populaire onderwerpen van afgelopen jaar zijn geweest?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]