Een mindmap presenteren met MindMeister

MindMeister, een mindmap-tool met toepassingen via browser, iOS en Android, heeft de mogelijkheid je mindmap als een presentatie te laten zien. Als je mindmap af is, kun je vlakken markeren die dia’s in een presentatie worden. De vlakken kunnen een deel van de mindmap zijn, dus één of meerdere takken met subtakken, maar je kunt ook een knooppunt als dia selecteren. Je kunt daarnaast een paar soorten overgang toepassen op de presentatie, waarbij de manier van inzoomen wat aan Prezi doet denken. Daar is MindMeister zelf ook duidelijk in: “a cutting-edge, Prezi-style slideshow module which is sure to wow audiences bored by old-fashioned, linear slideshows.”

 

Bekijk de video van Mindmeister in presentatiemodus om een idee van de mogelijkheden te krijgen:

De opties om overgangen te maken, zijn:

 • slow en fast zoom. Deze effecten lijken het meest op Prezi. Het beeld wordt even vergroot en dan wordt geleidelijk of snel ingezoomd op het volgende beeld. De beweging is dynamisch, misschien voor sommigen té maar geeft een mooi beeld waar je in het grotere geheel van de mindmap op inzoomt
 • pan. Het beeld schuift mooi van de ene tak naar de andere. Dit is rustiger voor het geeft minder idee van de hele map
 • blur. Het beeld dat voor staat vervaagt en een nieuw beeld komt op. Deze optie is het meest rustig maar geeft ook weer minder beeld van het geheel.

Wat mij betreft een mooie aanwinst voor mindmappen en makkelijker om een mindmap aan anderen te laten zien en ze mee te nemen in jouw opbouw.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Bas
  Posted 12/11/2012 3:51 pm 0Likes

  Wat is nou het voordeel van het betaalde Mindmeister boven het gratis Prezi?

  • Arjan Broere
   Posted 12/11/2012 9:05 pm 0Likes

   Mindmeister heeft idd alleen betaalde toepassingen en Prezi heeft een gratis plan. In dat laatste geval zijn er wel beperkingen (Prezi’s zijn voor iedereen zichtbaar, bijvoorbeeld).

   Voor mij zijn het twee verschillende toepassingen. Mindmappen vind ik een mooie tool om gedachten te ordenen, aan te vullen, te vertalen naar een structuur. Prezi is een presentatietool. De toepassingen raken elkaar enigszins omdat je in prezi een mindmapstructuur kunt gebruiken en in mindmeister een mindmap kunt presenteren maar toch zijn de toepassingen voor mij essentieel anders.

   Er zijn ook andere mindmap-programma’s mocht je aarzelen om de betaalde MindMeister te gebruiken (https://www.mindmeister.com/nl/pricing)

Leave a comment

[wpterms id="3193"]