Een nieuw jasje!

Misschien valt het je op, we zitten in een nieuw jasje. Niet een volledig nieuw model, maar een upgrade van het oude model om het maar zo te noemen. Na twee jaar met het ontwerp van de site te hebben gezeten vonden we het tijd voor een volgende stap. We wilden meer met de site, er kwamen steeds kleine irritaties naar boven bij het posten van nieuwe artikelen en we merkten dat al die aanpassingen de snelheid van de site geen goed deden. Maar in plaats van een compleet nieuw ontwerp met alle kinderziekten en tijdsplanningen die erbij horen, kiezen we voor een andere route. We gaan gradueel, stap voor stap, allerlei kleine veranderingen en aanpassingen in de site aanbrengen. De belangrijkste aanpassing hebben we vandaag gedaan door naar een nieuwe server te verhuizen. De site draait nu bij XLS Hosting waar ik erg tevreden over ben. Goede service en onze technisch beheerder, Geert Booster van Marketimedia, kan prima zijn werk doen op de server. Fijn dus!

De site is door Joeke-Remkus de Vries van ForSite Media omgezet in het Genesis framework. Dit WordPress framework  maakt het mogelijk om toekomstige veranderingen aan de site of tijdelijke aanpassingen snel en eenvoudig te doen zonder al te veel poespas in ruwe code. Zoals hij me zei: “Als jij iets bedenkt wat je  met bepaalde content wilt doen, dan kunnen we dat nu snel voor elkaar krijgen.” Dat is een mooi vooruitzicht! Maar we hebben meer veranderd. Een korte opsomming van de aanpassingen die zichtbaar en minder zichtbaar zijn:

 • De header is een paar pixels ingekort zodat we wat meer ruimte voor de tekst houden
 • Een iets kleinere slider op de homepage die een paar artikelen uitlicht.
 • Een nieuw font voor de titels
 • Een meer opgeruimde en opgeschoonde aanblik door de categorieën van de bovenkant te verwijderen
 • De navigatie tekstgebaseerd gemaakt
 • De reactiepagina’s zijn beter uitgelijnd
 • Tags een meer prominente plaats gegeven bij de artikelen
 • Opschonen van plugins, database en oude pagina’s
 • Auteurspagina’s hebben een nieuw uiterlijk

Verder zijn er nog heel veel kleine aanpassingen aan de achterkant van WordPress. We kunnen nu bijvoorbeeld écht gaan werken om het  Lifehacking ecosysteem te ontsluiten. Door de inzet van Buddypress willen we jullie, onze lezers, meer mogelijkheden geven om met ons én vooral met elkaar in contact te komen. Natuurlijk zijn hier platformen voor als Facebook en LinkedIn die al veel worden gebruikt door onze lezers. Maar wij geloven er in dat je dergelijke conversaties en netwerken beter in eigen beheer kunt houden. Facebook, LinkedIn en Twitter zijn prima aanjagers om onze artikelen en de naam Lifehacking te verspreiden, maar voor het opbouwen en onderhouden van de relaties rondom ons platform houden we liever zelf de vinger aan de pols en vertrouwen we liever op onze eigen privacypolicy (simpel gezegd: We delen en verkopen geen data aan derde partijen zonder jouw toestemming en we spammen je niet kapot). Dat betekent niet dat we deze netwerken afschrijven, zeker niet. Maar de focus zal de komende tijd meer op ons eigen platform liggen, waarbij we zoeken naar een logische en frictieloze koppeling met populaire netwerken in Nederland en België.

We zijn benieuwd wat jullie van ons nieuwe jasje vinden. Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

8 Comments

 • marcel koek
  Posted 27/10/2011 9:36 am 0Likes

  Mag ik vragen welke plugins jullie gebruikte/gebruiken. Bijna al mijn sites draaien ook op wordpress en ik ben altijd op zoek naar plugins die het bloggen aangenamer maken.

 • Leon
  Posted 24/10/2011 9:06 am 0Likes

  Eens met de complimenten, maar het nieuwe jasje zit wel wat krap op een ipad. De linkerkantlijn van een artikel loopt daar helemaal tegen de rand van het scherm aan zonder enige witruimte, wat niet heel prettig leest (vreemd genoeg hebben reacties wel ~2mm witruimte, wat meer dan genoeg is). Als dat nog aangepast zou kunnen worden… 😉

  • Remkus de Vries
   Posted 24/10/2011 9:19 am 0Likes

   Klopt. Er komt binnenkort een update waardoor dit WordPress thema wat we nu gebruiken responsive wordt zodat de site er op alle mobile versies er beter uit gaan zien. Nog even volhouden dus 😉

 • Frank Meeuwsen
  Posted 24/10/2011 8:00 am 0Likes

  Dank allen voor de complimenten, we gaan stevig door!

 • Willem Spee
  Posted 23/10/2011 4:46 pm 0Likes

  Zier er goed uit! Keep up the good work!

 • Joey
  Posted 23/10/2011 10:56 am 0Likes

  Mooi nieuw jasje! Ziet er top uit

 • Max van Kelegom
  Posted 22/10/2011 12:22 pm 0Likes

  gefeliciteerd met de vernieuwde site. hij oogt rustiger, is overzichtelijker en onderwerpen zijn beter vindbaar.

 • Frank
  Posted 21/10/2011 9:15 pm 0Likes

  Deze nieuwe jas past ons allemaal…. Well done!

Comments are closed.