Een nieuwe manier van prioriteiten stellen

Tim Ferris benoemt het al in zijn boek The 4 hour workweek: 80% van je resultaten komt uit 20% van je inspanningen. Dat betekent ook dat 80% van je werkzaamheden voor slechts 20% van je resultaten zorgt. De standaard time managementprincipes behandelen alle taken echter als gelijkwaardig, aldus het magazine Inc. Hoe weet je nu welke taken horen bij de 20% van je inzet die voor 80% van je resultaten hoort?

Inc. stelt een nieuwe manier van het ordenen van taken voor. Het magazine gebruikt hiervoor een voorbeeld met drie taken:

Taak 1: een verslag van een vergadering maken:
Inspanning=10, Resultaat=2, Prioriteit=5

Taak 2: Marketingpresentatie voorbereiden
Inspanning=4, Resultaat=4, Prioriteit=1

Task 3: Bestaande klant bellen over een aanbeveling
Inspanning=1, Resultaat=10, Prioriteit=0,1

Op basis van resultaat bepaal je nu welke taak je eerst gaat doen. De eerste uit te voeren taak wordt daarmee taak 3,  Taak 2 wordt de tweede en taak 1 de derde. Zo zorg je altijd dat je het meest bezig bent met de taken die voor het meeste resultaat zorgen.

(Via lifehacker.com)

Heb jij deze manier van ordenen al uitgeprobeerd? En werkt het?

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Patrick Ahles
    Posted 08/06/2012 4:24 pm 0Likes

    Leuk bedacht, maar in de praktijk zal het niet of slecht werken, tenzij je die 80% inspanning kunt delegeren. Op dat verslag zitten waarschijnlijk meerdere mensen te wachten, vandaar de hoge prioriteit. En die gaan allemaal klagen als ze het niet “op tijd” krijgen. Als je je alleen maar richt op de resultaten zullen die taken met laag resultaat dus altijd blijven liggen, want er is altijd wel iets te doen wat meer resultaat oplevert…

Comments are closed.