Een slimmer stoplicht

stoplight04Hebben productinnovaties of nieuwe concepten ook met Lifehacking te maken? Misschien niet altijd, maar deze vond ik te mooi om niet te delen met jullie. Een Eko Traffic Light Concept. Het stoplicht telt af tot het groen wordt. Zoals we al in veel steden in Nederland de aftelschermen kennen. Ook handig, maar ik vind deze toch wat mooier. Ontwerper Damjan Stanković heeft op zijn site meer interessante conceptproducten.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Hans Berends
  Posted 07/12/2009 9:35 pm 0Likes

  @Ruud, en anderen, ook in Utrecht stonden lichten lang op rood. Met een via onze website verzameld zwartboek (tientallen plekken) is de gemeente Utrecht aan de slag gegaan. Veel lichten zijn nu snachts en in het weekeinde uit, resp. knipperend oranje. Bijkomend voordeel (COP15) is dat je dus veel minder vervuilt buiten de spitstijden.

 • Ruud Vermeij
  Posted 07/12/2009 9:05 am 0Likes

  @Niels,
  Ook hier in Dordrecht sta ik vaak (voor mijn idee héél vaak) voor een rood licht als het kruispunt leeg is. Tot zelfs midden in de nacht, of zondagochtends vroeg. Daar valt nog heel veel te lifehacken…

 • Hans
  Posted 07/12/2009 4:06 am 0Likes

  In Shanghai heb je overal stoplichten die aftellen met seconden. In plaat van een oranje lamp, zit er dan zo’n teller. Echt innovatief is het concept dus niet.

 • Daniel
  Posted 04/12/2009 10:39 pm 0Likes

  Mmmm. Wel futuristisch. Alhoewel ik iets soortgelijks met aftellende seconden al jaren geleden in het buitenland gezien heb. Dus zo nieuw is het idee niet. Maar of je dit eko kunt noemen betwijfel ik.
  Een stoplicht die reageert op het verkeersaanbod lijkt me veel meer eko. En dan, zoals bij onze oosterburen, via oranje naar groen. Dan kan zelfs de grootste hark direct wegrijden als het licht op groen springt.

 • Niels Gouman
  Posted 04/12/2009 11:18 am 0Likes

  Hier in Dordrecht hebben we op een aantal locaties stoplichten voor fietsers die verdacht veel op dat stoplicht lijken! 🙂

  Nadeel is wel dat ze niet altijd even voorspelbaar zijn, soms tellen ze heel snel af maar blijft dat laatste streepje wel weer lang staan.

 • Edwin
  Posted 04/12/2009 4:40 am 0Likes

  Geweldig, maar het heeft niets meer met lifehacking te maken. Deel het op je website. Wel een leuk lichtje. Oja, als je inspiratie wilt op doen voor deze site, kijk dan eens op http://chris.pirillo.com/. Staan ook veel lifehacking tips en hel veel andere dingen.

 • Arne
  Posted 04/12/2009 12:20 am 0Likes

  Een slimmer stoplicht herkent mij als vaste klant en geeft me meteen die groene golf. Maar deze ziet er voorlopig wel nifty uit ja 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]