Een week op reis met alleen handbagage: zo doe je dat!

Als een zombie met een loodzware rugzak om je schouders, een dikke fannypack om je middel én twee koffers achter je aan extra vroeg inchecken – neuh, het is helemaal niet zo chill om zwaar bepakt en bezakt op vakantie te gaan. Veel liever reis je met alléén handbagage! Hoewel de meeste mensen dat louter doen als ze voor een korte trip weg moeten, leggen wij in dit artikel uit dat je net zo goed een hele week op vakantie kunt met alleen handbagage.

1. Check de regels

Controleer altijd de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Het is bijvoorbeeld enorm belangrijk om te weten wat de afmetingen van je handbagage mogen zijn. Over het algemeen ligt het maximum vaak zo rond de 56 cm bij 45 cm bij 25 cm. Koop een tas die bij deze afmetingen past en vooral extreem licht is! PS Slik je medicijnen? Kijk dan ook hoe je deze mee moet nemen.

2. Kies je handbagage zorgvuldig

De handbagage zelf is het belangrijkste onderdeel van deze lifehack. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rugzak of (zachte) rolkoffer. Welke je voorkeur heeft, is enorm persoonlijk. Een rolkoffer hoef je niet de hele tijd te sjouwen, terwijl een rugzak vaak nog lichter is… Welke optie je ook kiest: het gebrek aan ruimte betekent dat je zo georganiseerd mogelijk moet zijn! Zodoende is het in ieder geval handig om handbagage met verschillende compartimenten te kiezen.

3. Kies voor veelzijdige items

Veelzijdigheid is de sleutel! Pak kleding in die je in meerdere situaties kunt dragen, dus zowel overdag als tijdens een avondje uit. Denk ook aan veelzijdige items. Een sjaal kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een sjaal (duh!), maar ook als een sarong en gebruikt worden als deken. Laat je grote strandlaken trouwens ook maar thuis. In plaats daarvan kies je voor een multifunctionele microvezelhanddoek.

4. Denk in outfits

Neem kleding mee die je kunt gebruiken bij het creëren van verschillende outfits. Dat leuk rokje dat bij één top past, is geen praktische toevoeging… Denk aan kleuren en patronen die samengaan, evenals neutrale schoenen en een spijkerbroek die bij vrijwel alles gedragen kan worden!

5. Neem twee paar schoenen mee

Geloof ons: je hebt echt maar twee paar schoenen nodig! Afhankelijk van je bestemming kies je bijvoorbeeld voor wandelschoenen én slippers, of voor wandelschoenen én enkellaarsjes. Uiteraard trek je het paar dat de meeste ruimte inneemt aan tijdens je vlucht. Daarover later meer!

6. Skip die toiletspullen

Neem alleen de absolute essentiële toiletspullen mee, dus wel je tandpasta, geen conditioner. De rest koop je gewoon wanneer je op de plaats van bestemming aankomt. Sterker nog: er is bijna geen hotel, dat geen mini-shampoo en mini-zeep in de douche heeft staan.

7. Rollen in plaats van vouwen

Items afzonderlijk opvouwen is de slechtste manier om in te pakken! In plaats daarvan rol je kleding liever op. Je kunt items afzonderlijk oprollen, maar sommige mensen zweren er ook bij om grote rollen te maken. Hiervoor leg je shirts, broeken, rokjes en hemdjes allemaal bovenop elkaar en plaats je een sokkenbol in het midden. Vervolgens wikkel je de kleding om de sokken heen. Check thuis op welke manier jij het meeste kwijt kunt. Extra tip: prop ook nog wat sokken in dat tweede paar schoenen.

8. Draag de grootste en zwaarste spullen

Zorg dat je tijdens het reizen al je zwaarste items draagt. Hiermee bespaar je ruimte en gewicht in je handbagage! Items zoals wandelschoenen, jeans en winterjassen nemen veel ruimte in beslag en kun je gemakkelijk dragen tijdens je vlucht. En als je toch een spijkerbroek en jas draagt: maak gebruik van je zakken… Je handbagage heeft dan wel een maximum gewicht, maar jij niet!

Tell Us What You Think
12Te gek19Leuk1Serieus?3Meh...9Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]