Eetpatroon bijhouden met Foodzy

Foodzy Logo

We hebben Foursquare, Facebook Places en Gowalla. Doel van alle apps is om in te checken. Foodzy is een Nederlandse toevoeging aan dat lijstje van incheckservices. En zoals de naam al doet vermoeden is hier niet je plaats waar je incheckt belangrijk, maar je eten. Foodzy geeft inzicht in je eetpatroon door alles wat je eet in te checken.

Het concept werd  aangekondigd tijdens The Next Web Conference in april dit jaar.Voor iedereen die druk bezig is met afvallen, op gewicht blijven of graag exact wil weten wat hij/zij binnenkrijgt is dit een leuke manier om je eetpatroon meetbaar te maken. Foodzy zet je calorieën om in “bits” en met een grote database aan voedsel (die je zelf aan kan vullen) is het niet moeilijk om in te checken. Gelukkig kan het ook gewoon leuk zijn zonder dat je aan een dieet zit.

Het is minder ongedwongen dan foursquare, waar ook ik regelmatig een check-in laat liggen, want als je niet al je eten opschrijft of invoert heeft Foodzy geen zin. Een locatie missen maakt niet uit, maar als je die ene reep chocolade niet incheckt krijg je een vertekend beeld van je eetpatroon. Dit vergt zoals je merkt wel wat discipline. Direct inchecken hoeft niet, zo lang je het maar doet.

Een gratis versie is beschikbaar die alleen werkt op de website en die slechts 30 dagen je eetgeschiedenis opslaat. Ook kan je geen dieetplan samenstellen of analyses loslaten op wat je wel of niet eet. Voor €10 per jaar krijg je deze functies wel, en kan je ook de app (iOS en Android) gebruiken voor het inchecken van eten, wat het bijhouden natuurlijk een stuk makkelijker maakt.

Ik ben erg enthousiast over het idee achter Foodzy. Het maakt bewust bezig zijn met eten leuk en geeft de zogenaamde sociale druk om gezond te blijven eten. Ik heb een week een poging gedaan alles bij te houden, maar dat blijkt voor mij ontzettend lastig. De discipline om in te checken mist, en dat is ook meteen het punt van kritiek. Het is gewoon erg lastig om alles wat er binnenkomt op te schrijven, in te checken en bij te houden.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

  • Roel de Lange
    Posted 22/10/2011 2:24 pm 0Likes

    Leuk. Ik heb het een tijdje fanatiek vol gehouden. Je krijgt echt meer inzicht in je eetgedrag. Is weleens goed om bij stil te staan. Helaas haakte ik na een maand af. Precies om de rede die jij hierboven beschrijft.

    Op mijn blog heb ik er een tijdje geleden ook wat over geschreven. Misschien leuk om ook eens te lezen: http://www.roeldelange.nl/foodzy-afvallen-wordt-een-online-gezelschapss

Leave a comment

[wpterms id="3193"]