Efficiënter bankieren met bunq zakelijk

Als ondernemer wil je het liefste maar één ding: doen waar je goed in bent. Dat is ook belangrijk, maar helaas zijn er zaken waar elke ondernemer mee te maken heeft, namelijk de financiën en de administratie. Het geld binnenhalen zul je toch echt zelf moeten doen, maar voor de rompslomp daaromheen zijn er prima tools beschikbaar. Dat begint met een bank die zich aanpast aan de mogelijkheden van deze tijd. Een voorbeeld van zo’n bank is bunq, met handige mogelijkheden voor zakelijke gebruikers.

Betalingen verrichten is natuurlijk nooit een leuke klus, maar het scheelt enorm als de handelingen die je daarvoor moet verrichten minimaal zijn. Zo denkt bunq er ook over en speciaal voor zakelijke gebruikers biedt de bank je de mogelijkheid om je facturen voortaan in te scannen. Het enige wat je hoeft te doen is via de app op je telefoon de factuur te scannen, waarna de betaalgegevens automatisch worden ingevuld. Ontvang je het merendeel van je facturen digitaal? Ook dat is geen probleem, de app ondersteunt namelijk Pdf-bestanden. Wanneer je een Pdf van een factuur opent in de app, worden de gegevens wederom automatisch voor je ingevuld. Dit scheelt je enorm veel tijd én je hoeft niet bang te zijn dat je een tikfout maakt (al raden we natuurlijk wel altijd aan om het nog even te controleren).

SEPA-betaalbestanden

Wanneer je regelmatig veel transacties tegelijkertijd moet uitvoeren, dan is dit natuurlijk een enorme tijdrovende klus. De meeste banken ondersteunen SEPA-betaalbestanden, oftewel, de mogelijkheid om met behulp van een bestand in één klap al je transacties te verwerken. Daarvoor moet je echter doorgaans wel achter je pc zitten. Niet van deze tijd, vindt bunq en daarom ondersteunt de zakelijke app van deze bank ook SEPA-betaalbestanden. Zo kun je dus, ongeacht waar je bent, simpelweg SEPA-betaalbestanden uploaden naar de app en met één druk op de knop verwerken.

Minder administratie

Tenzij je een boekhouder hebt die alles voor je doet, zal de administratie altijd wel een vervelend klusje blijven. Des te belangrijker dat je zoveel mogelijk automatiseert. Dat begint met een koppeling met je boekhoudpakket. De zakelijke rekening van bunq ondersteunt directe integratie met de voornaamste boekhoudpakketten, zoals Exact, Visma, Moneybird, e-Boekhouden.nl enzovoort. Dit betekent dat je boekhouding altijd up-to date is met de zakelijke transacties op je rekening.

Wereldwijd bankieren

Naast geavanceerde administratieve functies, biedt bunq zakelijk overigens net als de consumentrekeningen van Bunq, je de mogelijkheid om overal ter wereld gratis geld op te nemen bij elke pinautomaat ter wereld, met een maximum van tien opnames per maand. Wie regelmatig in het buitenland pint, weet dat dit een behoorlijke besparing op kan leveren én voorkomt dat je uit besparing met grote hoeveelheden contant geld op zak hoeft te lopen. Voer je online internationale transacties uit, dan hoef je je daarnaast geen zorgen te maken over de nauwkeurigheid van de wisselkoers. Bunq werkt samen met TransferWise, waardoor je altijd verzekerd bent van de actuele, échte wisselkoers.
Een rekening aanvragen bij bunq is daarnaast heel eenvoudig en letterlijk binnen vijf minuten geregeld. Ga naar de website van bunq en klik op Aanmelden. De rest gaat vanzelf!

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • yogi
  Posted 20/09/2019 7:13 am 0Likes

  Upgrade to Office 365 and get the latest Office applications, installs on multiple PCs/Macs and devices, 1 TB OneDrive cloud storage per user, tech support, and other services with your subscription.

 • jack
  Posted 02/09/2019 6:36 am 0Likes

  Office 365 is all about technology, and it would always be better to rely on experts. You may also call Microsoft support team, but it is actually not needed as you can find local consultants. For Office 365 set up or errors troubling your system can be resolved by experts. You can get A to Z solutions from these consultants.

 • Piyushi Goel
  Posted 26/03/2019 7:23 am 0Likes

  Thank you for the great post. I like a way you describing the content. The points you raised are valid and suitable. I am an SEO Expert Telling you about QuickBooks Payroll Support. QuickBooks free payroll service helps you get set up, calculate taxes, and pay employees. Let’s talk to our experts to take payroll off your hands.

Comments are closed.