Email ontvangen en sturen met je eigen domeinnaam

Af en toe krijg ik wel eens visitekaartje van iemand met daarop een emailadres als Piet93652@gmail.com.

Vroeger als je een email adres wilde gebruiken met je eigen domeinnaam moest je de MX-records (Mail eXchange) bij je hosting bedrijf aanpassen en een verificatie pagina op je website plaatsen. Dit is ingewikkeld en het duurde dan nog 24 uur voordat je zeker wist of het wel gelukt was.

Tegenwoordig kan dat veel eenvoudiger.

Eerst email automatisch doorsturen
Stel je hebt een eigen domein b.v.: www.duckstad.nl en je wilt deze domeinnaam voor email gebruiken. Je logt-in bij je hosting bedrijf en daar stel je voor www.duckstad.nl in dat de email aan dagobert@duckstad.nl gestuurd (forward) wordt naar jouw bestaande (of nieuw) email adres op Gmail of Yahoo (b.v. Piet93652@gmail.com). Van andere gratis email programma’s weet ik niet of je meerdere email adressen kunt gebruiken. Als je de emails voor dagobert@duckstad.nl niet naar Piet93652@gmail.com wilt doorsturen maar direct in b.v. outlook of thunderbird wilt ophalen kan dat m.b.v. “imap” of “pop” maar dat is al een beetje ingewikkelder.  In dit geval ga ik er van uit dat je alle berichten van dagobert@duckstad.nl doorstuurt naar Piet93652@gmail.com.

Controleren
Eerst controleer je of het doorsturen (of direct ophalen via pop/imap) goed werkt door vanuit Piet93652@gmail.com een bericht te sturen naar dagobert@duckstad.nl. Als dat goed werkt ontvang je het bericht in de inbox van Piet93652@gmail.com.

Tweede account instellen
Daarna ga je in  Gmail naar de instellingen. Daar selecteer je de tweede tab met “Accounts and Imports” en klik je op “Verstuur email van een ander adres”. Geef hier je het nieuwe email dagobert@duckstad.nl op en bij de tweede vraag gebruik je de “eenvoudige” (standaard) instelling.

Versturen als dagobert@duckstad.nl
Als je de aanmeldings-email gestuurd hebt ga je naar je in-box (kijk ook even in je  spam-box) in Piet93652@gmail.com en bevestig je dat je de email naar dagobert@duckstad.nl ontvangen hebt.  Vanaf nu kun je als een email schrijft in het veld “Versturen van:” kiezen tussen Piet93652@gmail.com of dagobert@duckstad.nl.  Je kunt dagobert@duckstad.nl zelfs het vaste adres maken zodat je niet steeds hoeft te selecteren.  Vanaf nu kun je email berichten ontvangen en versturen met het adres dagobert@duckstad.nl en niemand weet dat je dat eigenlijk via Piet93652@gmail.com doet.

Familie email
Thuis gebruiken we dit op de volgende manier. We hebben naast onze eigen adressen een email adres b.v. familie@duckstad.nl voor familie zaken zoals agenda alerts, uitnodigingen, de school en sportverenigingen van de kids. Bij de hosting organisatie heb ik het doorsturen/forwarden zo ingesteld dat emails voor familie@duckstad.nl naar mij én naar mijn vrouw doorgestuurd worden. Omdat we ook allebei (één van ons bij Gmail en één bij Yahoo) zijn aangemeld als zender van familie@duckstad.nl kunnen we onafhankelijk van elkaar ook berichten sturen als familie@duckstad.nl.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

13 Comments

 • Evert
  Posted 17/10/2019 6:50 pm 0Likes

  Af en toe is het best leuk om zo’n oud bericht tegen te komen. Tijden veranderen snel.

 • Gratis Domeinnaam
  Posted 22/02/2014 2:33 pm 0Likes

  Het maakt een grote indruk als u e-ID te gebruiken met uw eigen domein.

 • Mr.Darren Watson
  Posted 29/01/2014 9:33 pm 0Likes

  Groeten aan u,
  Alle soorten leningen worden uitgeleend tegen een rente van 3% en het varieert van een minimum van € 1.500 tot een maximum van € 5.000.000,00 euro met een maximale looptijd van 30 jaar. Dus als u behoefte heeft aan een lening, vriendelijk stuur ons een ingevulde aanvraagformulier.

  Onze diensten omvatten

  * Home Loan
  * Auto Lening
  * Hypotheek
  * Business Loan
  * Internationale Lening
  * Persoonlijke Lening

  LENING AANVRAAGFORMULIER

  naam:
  Geslacht:
  Leeftijd:
  adres:
  Staat:
  land:
  Bedrag dat nodig is:
  duur:
  Telefoonnummer:

  Met vriendelijke groet.
  Mr.Darren Watson

 • Matthijs
  Posted 19/11/2010 9:45 am 0Likes

  Interessant dat dit ook kan; ik gebruikte al allerlei forward opties om het aantal accounts dat ik hoef te checken laag te houden, maar deze optie rond het wel heel erg af allemaal.

 • Erik
  Posted 17/02/2010 10:07 am 0Likes

  Je kunt het “on behalf of” probleem bij Gmail oplossen door een andere SMTP server in te stellen (extra optie bij “Verstuur e-mail vanaf een ander adres”).
  Ik gebruik bijvoorbeeld smtp.live.com met mijn Live-accountgegevens. De e-mail wordt dan verstuurd via de servers van Microsoft en deze voegen de “on behalf of” niet toe.
  Het is een wat vreemde work-around misschien, maar het werkt prima!

 • Dirk Jan van der Wal
  Posted 11/02/2010 1:26 pm 0Likes

  Ik gebruik ook apps for domains. De mx records waren in no-time aangepast door mijn host. Werkte binnen 24 uur.

  Het nadeel van de andere methode was dat ik mails die ik vanaf mijn ene domein had verstuurd door Outlook gebruikers werden beantwoord via mijn het andere domein.

 • Dennis
  Posted 11/02/2010 9:45 am 0Likes

  Google apps is inderdaad de oplossing, maar vergt wel aanpassing van de mx records.

 • Rene Nederhand
  Posted 10/02/2010 10:02 pm 0Likes

  Gewoon aanmelden bij Google Apps For My Domein. Kun je gratis vanaf je eigen domeinnaam mail sturen & ontvangen en het werkt nog kinderlijk eenvoudig ook. Aanrader.

 • Robert Ilbrink
  Posted 10/02/2010 8:41 pm 0Likes

  Robert,

  Ik vind het “on behalf of” ook niets. Lees even verder dan zul je zien dat Yahoo slechts één adres gebruikt waardoor ik geen “on behalf of” waarschuwingen verwacht.

  Wanneer ik op deze methode vanaf Yahoo een bericht schrijf met het (geverifieerde) eigen emailadres komt het bij mij nooit aan als “on behalf of”. Als je via Yahoo stuurt staat er namelijk maar één adres in de routing header (bij gmail zijn dat er wél twee). Het klopt dat sommige email clients (outlook) bij dubbele adressen een “on behalf of” laten zien naast het adres. Ik denk dat Outlook een bericht via Yahoo niet als “on behalf of” zal markeren omdat er slechts één source adres staat. Wederom, zakelijk gaat het bij mij ook d.m.v. aangepaste MX-records, alleen privé gebruik ik bovengenoemde methode..

  Groet,

  Robert

  Robert

 • Niels Gouman
  Posted 10/02/2010 8:23 pm 0Likes

  Makkelijker nog zou zijn dat je je email laat importeren door Gmail, dan hoef je niets te forwarden en is het veel duidelijker van wie alles komt (ook beter filterbaar)

  Zelf gebruik ik Google Apps For Your Domain http://www.google.com/apps/intl/nl/business/index.html
  Dan heb je Gmail op jou domein, GRATIS tot 25(?) gebruikers

 • Robert
  Posted 10/02/2010 7:27 pm 0Likes

  Ik vind dat “on behalf of” er zakelijk net zo knullig uit zien als Piet1970@gmail.com. Een ander alternatief is wellicht (gratis voor privé gebruik?) om je domein aan te melden bij Google Apps.

 • Robert Ilbrink
  Posted 10/02/2010 5:32 pm 0Likes

  Dennis,

  Bedankt voor je aanvulling. Ik weet precies wat je bedoeld.

  Als ik berichten van mijn eigen account’s ontvang zie ik keurig de bedoelde afzender, alleen als je naar de mail routing details kijkt zie je dat de oorspronkelijke zender een ander account heeft gebruikt en dat de mail exchange server van b.v. Google is. De meeste mensen kijken echter niet zover.

  Er zijn wel sommige bedrijven die hun email servers zo hebben ingericht dat berichten met “dubbele” afzenders tegenhouden of in de spam-box gooien. Ik heb hier geen ervaring mee omdat mijn eigen bedrijfsemail account d.m.v. MX-records ingesteld is.

  Robert

 • Dennis
  Posted 10/02/2010 4:58 pm 0Likes

  Grote nadeel van jouw werkwijze is dat sommige e-mailclients een mail die is gestuurd vanaf dagobert at duckstad.nl (maar via je gmail account) het volgende laten zien: dagobert at gmail.com [on behalf of dagobert at duckstad.nl]. Dat vind ik soms net zo kneuterig als een visitekaartje met een gmail-adres. Als je je daar ook aan stoort is het aanpassen van de MX-records toch de oplossing.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]