Essentiële Chrome-extensies #1: Productiviteit

Google’s Chrome internetbrowser ondersteunt een gigantisch aantal extensies die allerlei verschillende functionaliteiten toevoegen. Zelf de juiste uitbreidingen uit deze digitale berg trekken kan een behoorlijke zoektocht opleveren. Bespaar daarom wat tijd met deze verzameling van onze favoriete en essentiële Chrome-extensies:

Instapaper, Pocket, of Readability

Bladwijzers zijn uitstekend om interessante websites of artikelen op te slaan om op een later tijdstip terug te lezen. In Chrome is het mogelijk om een extensie te downloaden die direct een artikel opslaat dat je tegen komt en op al je apparaten bewaart om later terug te lezen. Ook zonder internetverbinding. Alle drie de extensies hebben elk hun sterke punten en werken uitstekend.

1359317816751730790

Feedly

Feedly is een feedreader voor RSS- en Atom-feeds die je je eigen nieuwsoverzicht biedt. Dat het ook de vormgeving van een digitale krant biedt is daarbij een groot pluspunt. Feedly berustte oorspronkelijk op de technologie van Google Reader. Met het stopzetten van Google Reader op 1 juli 2013 werd er enkele weken voorheen overgeschakeld naar een eigen backend.

1359317816876023910

Any.Do of Wunderlist

Zowel Any.Do en Wunderlist zijn perfect om to-do lijstjes bij te houden. Beide extensies bieden ook een ondersteuning voor synchronisatie op meerdere apparaten. Hierdoor is het bijna onmogelijk om te vergeten wat je nog moet doen. Wunderlist biedt ook de optie om to-do lijstjes te delen, terwijl het met Any.Do makkelijker is om huishoudelijke of teamprojecten te onderhouden. Beide zijn een prima middel om bij te houden wat je nog op de planning hebt staan.

1359317816961107558

Evernote Web Clipper, OneNote Web Clipper, of Google Keep

Maak je gebruik van Evernote dan is Evernote Web Clipper onmisbaar. Het laat je artikelen, pagina’s of eigen geselecteerde tekst toevoegen aan je notities zonder dat je iets hoeft te kopieeren of hoeft op te schrijven. Vervolgens kun je je eigen notities erbij schrijven, het organiseren in verschillende projecten en nog veel meer. Voor gebruikers van Microsoft’s OneNote is er een vergelijkbare extensie. Google heeft zijn eigen variant getiteld Google Keep.

th48zcaybfsnd0tuhby1

StayFocusd

Er zijn meer dan genoeg websites die je van je werk of studie kunnen afleiden. Voor je het weet ben je een half uur kwijt aan het bekijken van filmpjes op Youtube of foto’s op Facebook. StayFocusd blokkeert deze tijdrovende websites (tijdelijk) zodat je verder kan zonder afleiding.

stayfocusd

Lees hier deel 2!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]