Essentiële Chrome-extensies #2

Google’s Chrome internetbrowser ondersteunt een gigantisch aantal extensies die allerlei verschillende functionaliteiten toevoegen. Zelf de juiste uitbreidingen uit deze digitale berg trekken kan een behoorlijke zoektocht opleveren. Na ons vorige artikel met Chrome-extensies geven we nu deel 2 van onze favoriete en essentiële Chrome-extensies:

LastPass

LastPass is nog steeds een va de meest gebruikte extensies om je wachtwoorden te verzamelen. Het is gratis, makkelijk te gebruiken en synchroniseert al je wachtwoorden op verschillende apparaten. Je hoeft nooit meer wachtwoorden te onthouden, LastPass biedt tips voor je wachtwoorden en werkt biedt extra beveiliging voor extra gevoelige data.

1359317817424245862

Disconnect

Disconnect zorgt ervoor dat externe partijen je internet gedrag niet meer kunnen volgen met behulp van cookies. Dit betekent dat het adverteerders en sociale netwerken geen toegang meer geeft tot het volgen van je internetgebruik. Disconnect biedt daarnaast ook informatie over hoe veilig een website is en zorgt ervoor dat andere internetgebruikers niet bij je persoonlijke informatie kunnen komen.

1359317817801056870

SecureGmail

SecureGmail zorgt er met een klik op de knop voor dat het e-mailbericht dat je verstuurt via Gmail versleuteld is. Hierdoor kunnen gevoelige e-mails alleen door de ontvanger geopend worden met een wachtwoord. SecureGmail is een simpele manier om je privéberichten snel te beveiligen.

1359317817976942438

Google Dictionary

Af en toe kom je Engelse woorden tegen waarvan de betekenis je even is ontschoten. Of je hebt het woord überhaupt nooit eerder gezien. Google Dictionary laat je met een dubbele klik direct de Nederlandse vertaling zien. Betreft het een merknaam, jaartal of een andere feitje dan biedt de extensie vaak de beschrijving van Wikipedia.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]