Event: TEDx Amsterdam, vrijdag 25 november 2011

Aanstaande vrijdag, 25 november 2011, wordt in Amsterdam een TEDx georganiseerd.

Voor diegenen die het niet kennen, het is de onafhankelijke versie van TED. En mocht je dat niet kennen, begin dan even met het kijken op www.ted.com. En schrik niet van de hoeveelheid informatie en vooral inspiratie die je de afgelopen jaren gemist hebt.
Een hele interessante is bijvoorbeeld de TED Talk van Hans Rosling, over de wereld in absolute data.

Alle TED Talks duren maximaal 20 minuten en worden gehouden door dromers, uitvinders, visionairs, doeners en wereldverbeteraars met een boodschap. Een boodschap die het waard is om te verspreiden. Dat is dan ook de tagline: “Ideas worth spreading”.

En vrijdag dus in Amsterdam. Je kunt er niet meer bij zijn, er zijn allang geen kaarten meer beschikbaar, maar wat wel mogelijk is, is om in de buurt samen te komen bij een van de simulcasts. Een stream vanuit de zaal, naar een andere zaal. En dat kan op meer dan 10 locaties door het hele land.

Maar mocht je liever thuis blijven, of kun je het niet vinden door de mist, dan is er een stream beschikbaar.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • iMartien
  Posted 24/11/2011 3:34 pm 0Likes

  Voor mensen met UPC; TEDxAmsterdam wordt op 25 november ook rechtstreeks uitgezonden op kanaal 14 😉

 • mercadeo
  Posted 23/11/2011 12:16 pm 0Likes

  http://www.n-b-c.nl is in nieuwegein, hele mooie zalen, wel vaker bruiloften in meegemaakt met Marokaanse catering e.d.

 • Jerre Lubberts
  Posted 20/11/2011 6:07 pm 0Likes

  Om een indruk te krijgen: hier staan wat verslagen: http://www.connectionofminds.com/?s=tedx in de vorm van livemindmaps.

  De basis van TED is om goede ideeën met elkaar (gratis) te delen. Idea’s worth sharing! Door de TEDx formule is de ‘reach’ veel groter geworden. Wij wilden die ‘reach’ nog groter en bruikbaarder maken.

  Sinds 2009 ondersteunen we vanuit World of Minds, aHa!Coaching.nl en Hypershifters.com (Idea geshared met Jim Stolze 😉 met een on-line mindmapping tool van MindMeister. Hierdoor kunnen (dove) mensen die er niet live bij kunnen zijn toch alle ’talks’ volgen live in de vorm van een steeds groter wordende mindmap op www.

  Doordat je de structuur van de talk in hoofd- en bijzaken kan volgen tijdens de talk hou je makkelijker de rode draad vast en kom je eerder zelf ook op ideeën voor je eigen omgeving. Bovendien gaan we met een 2e mapper ook de content ‘richer’maken door filmpjes, sites, foto’s er direct in te ‘hangen’ zodra de spreker ze noemt.

  Vorig jaar hebben we geëxperimenteerd met een meta mindmap dus door thema’s uit alle mindmaps van de talks te halen en in een bovenliggende mindmap te plaatsen (klik op linkerplaatje van http://www.somethinkcompletelydifferent.com). Dat helpt om in de eigen organisatie of studie er iets mee te doen. We kregen daar veel leuke reacties op.

  Dit jaar kan je zelf ook je ideeën in een speciale live mindmap achterlaten tijdens het event. We gaan op de simulcast lokatie van Deloitte (bovenin de maastoren op 160mtr. dus ik hoop op een goede verbinding 🙂 een aparte livemindmap open zetten voor dit doel zodat mensen uit de hele wereld en de bezoekers van de simulcast hun idea’s worth sharing” live in de mindmap kunnen plaatsten via tweets.

  Tweet me even dan stuur ik je de url zodra we het technisch voorelkaar hebben of hou de website van TEDxAms in de gaten of die van Marco Dalmeijer: http://www.werkenbijdeloitte.nl/live-tedxamsterdam-meebeleven-in-de-maastoren-op-25-november.html

Comments are closed.