Evernote biedt nu ook del.icio.us import aan

evernotedeliciouslogo De alleseter Evernote slaat een gevoelige slag naar de social bookmarking site del.icio.us. Velen gebruikten del.icio.us om altijd en overal bij bookmarks te kunnen, maar met Evernote kan dat ook. Op alle platformen inclusief mobiel (Windows Mobile en iPhone). Het is nu ook mogelijk om (al dan niet selectief) je bookmarks van del.icio.us te importeren in Evernote. Zo zijn de titels en omschrijvingen van de bookmarks ook te doorzoeken en kun je steeds meer van één overkoepelend archief spreken. We lopen met illustraties door de import-stappen…

Allereerst, zorg dat je bent ingelogd in je Evernote account op de website. Kies dan in de rechterbovenhoek voor settings. Linksonder zie je onderstaande melding

everlicious1

Het kan gebeuren dat de Delicious import tijdelijk inactief is. Dit heeft te maken met het aantal verbindingen dat er gemaakt kunnen worden met de webservice. Helaas moet je dan even geduld hebben en het later opnieuw proberen

everlicious2

Kom je er wel door, dan zie je de eerste stap van drie. Je geeft je delicious inlog informatie.

everlicious3

In de volgende stap begint de import-schoonheid. Je hebt nu de volgende mogelijkheden

Import bookmarks

 • Importeer alle bookmarks òf
 • Selecteer specifieke bookmarks door middel van je delicious-tagcloud.

Retain tags

 • Verwijder alle tags van de geïmporteerde bookmarks òf
 • Hou alle tags. Evernote zal dan ook automatisch nieuwe tags aanmaken.

Destination notebook

 • Importeer alles in een nieuw notebook òf
 • Importeer alles in één van je bestaande bookmarks.

Ik heb er voor gekozen om specifieke bookmarks binnen te halen, inclusief alle tags. Deze worden in een nieuw notebook in Evernote geïmporteerd. Dit geeft mij voldoende overzicht om ze later nog eens verder uit te spitten of voor nu doorzoekbaar te maken

everlicious4

Een fraaie toevoeging in deze import is dat je bij het intypen van je tags, de autocomplete mogelijkheden ziet van delicious. Je hoeft dus niet steeds te switchen tussen je tagcloud van delicious en Evernote, dit wordt automatisch gedaan. Fraai!

everlicious5

Voor je gaat importeren krijg je nog een overzicht van de verhuizing. Hier kun je nog kleine wijzigingen aanbrengen

everlicious6

Zo kun je nog specifieke importitems wijzigen

everlicious7

Je kunt eventueel nieuwe tags wijzigen

everlicious8

En je kunt tags die opnieuw worden gebruikt ook nog wijzigen

everlicious9

Als je op Continue drukt begint de import. Afhankelijk van de hoeveelheid bookmarks zul je even geduld moeten hebben. Zoals je ziet had ik 618 nieuwe bookmarks. Deze waren binnen 2 minuten geïmporteerd in Evernote. Eén van de bookmarks kon niet worden geïmporteerd. De reden is me niet helemaal duidelijk.

everlicious10

Vanaf dit moment heb ik dus ook mijn oudere bookmarks (2005 – mid 2008) in Evernote geïmporteerd. Dit kan met sommige zoektochten nog wel eens handig van pas komen. Ook een leuk avondje grasduinen door oude bookmarks kan nog eens verrassende resultaten geven.

Als je weinig tot geen gebruik maakt van de sociale functie die Delicious biedt, dan kan ik je aanraden serieus te kijken naar de importmogelijkheden van Evernote. Je hebt vanaf dat moment ook altijd je bookmarks bij je, op verschillende platformen, zowel online als offline. De Evernote blog is een waardevolle bron van alle nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Patrick Mackaaij
  Posted 24/12/2010 2:18 pm 0Likes

  De Del.icio.us-import werkt helaas al een hele tijd niet meer. Onderstaande website legt uit hoe je je Del.icio.us bookmarks kunt downloaden als .xml. Vervolgens plak je de inhoud van dat bestand in een webpagina die er een .enex bestand van maakt. Dit bestand kun je vervolgens in Evernote importeren om er notities van te maken.

  http://dr-palaniraja.blogspot.com/2010/12/import-delicious-bookmarks-to-evernote.html

 • Fred Zelders
  Posted 29/09/2008 9:55 am 0Likes

  Ik ben niet zo happy met deze feature. Niet duidelijk -zoals Martijn terecht op merkt- wat er gebeurt als er nieuwe bookmarks in del.icio.us worden bij gemaakt.

  Ik hou het liever bij ‘Little tools that do one thing well’ in combi mt ‘Small Pieces Loosely Joined’, waarbij de ‘loosly join’ in dit geval door Mac OS X wordt verzorgd.
  Dus:
  Ik gebruik voor mijn del.icio.us-bookmarks liever WebnoteHappy (Mac OS X) @ http://www.happyapps.com/webnotehappy/
  WebnoteHappy staat toe uitgebreidere (meet tekst toegestaan) notities bij een bookmark en te plaatsen en je bookmarks slim te organiseren in mappen, smart folders etc.

 • Ton Boelens
  Posted 27/09/2008 4:19 pm 0Likes

  Evernote werkt niet op alle platformen. Er is geen Evernote client voor Linux of Palm OS.

 • Martijn Aslander
  Posted 27/09/2008 10:52 am 0Likes

  Weet iemand hoe het zit als ik over een maand weer nieuwe tags wil importeren? pakt die dan de oude ook mee? En zit ik dan met dubbelen?

Comments are closed.