Evernote als GTD lijstmanager

evernote1.jpgFooke Kooistra beschrijft op zijn weblog uitgebreid hoe hij het populaire programma Evernote heeft ingericht als zijn GTD commandocentrum. Hij zal dit in een serie doen de komende tijd. In de eerste aflevering legt hij uit hoe hij diverse notebooks aanmaakt voor zijn acties, projecten en agendapunten. We zullen zijn uitleg de komende tijd nauwgezet volgen! Ik ben vooral benieuwd hoe hij omgaat met tags en de koppeling met bv. e-mail of telefoon.

(Via: Erwin Blom)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Bas
  Posted 21/01/2009 9:46 pm 0Likes

  Ik heb onlangs het boek van Taco Oosterkamp “elke dag je hoofd en je inbox leeg” gekocht en ben dat sinds een week aan het uitproberen op mijn werk waar ik werk met Outlook.
  Het resultaat is verbluffend en ik ben erg enthousiast.

  Thuis zou ik dat ook graag willen doen.
  Alleen daar heb ik een Imac/ Apple.

  Ik kan kiezen of ik wil gaan werken met de standaard geinstalleerde programma’s als Mail, Ical, etc. of voor Entourage van MS Office voor de Mac.
  Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste optie maar ik laat dat afhangen van voor welke applicatie een soortgelijk boek als “elke dag je hoofd en inbox leeg” voor bestaat.

  Zou u mij kunnen zeggen of er ergens een soortgelijk boek of handleiding te vinden/ verkrijgen is voor ofwel Mail/ Ical danwel voor Entourage ?
  Ik weet dat er een cursus voor bestaat maar daar heb ik voorlopig geen tijd voor.
  Bovendien heb ik gemerkt dat ik me een dergelijek methode veel liever eigenmaak adhv een boek omdat ik dingen vaak wil kunnen herlezen en uitproberen en op zo’n avondcursus lang niet alles kan onthouden.
  Vandaar.

  Bij voorbaat hartelijk dank,

  T.B. Eisenga

 • Fokke Kooistra
  Posted 06/12/2008 10:31 pm 0Likes

  Beste Elja,

  Bedankt voor je reactie! Het klopt dat ik niet geschreven heb over de basis, waarom je Evernote zou gebruiken. Ik zal je opmerking meenemen en er in de vervolgartikelen op ingaan. Inmiddels is er een vervolgartikel, kijk maar of dat je alvast wat verder op weg helpt.

  Als je zelf overweegt om met GTD aan de slag te gaan dan zou ik je aanraden eerst het GTD systeem je goed eigen te maken voordat je kiest voor een bepaalde applicatie. Welke applicatie je gebruikt is niet het belangrijkste, wel dat je de principes op een goede manier toepast.

  Fokke

 • Elja Trum
  Posted 02/12/2008 11:54 am 0Likes

  Ik mis in het artikel wel even de basis; waarom zou je Evernote gebruiken.

  Wat gaat hij ermee doen? Ik snap wel dat dit voor de meeste lezers duidelijk zal zijn, maar ik heb er slechts een vaag beeld bij. Ik wel de interesse om te kijken of het hele GTD iets voor mij is en welke applicatie dan het meest geschikt is.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]