Evernote Business 2.0 nu in Nederland beschikbaar

EvernoteBusinessHeader

Evernote Business 2.0 werd vorige week op de Evernote Conference aangekondigd en voor het eerst getoond. De zakelijke versie van Evernote bestaat nu een jaar en het team heeft veel geleerd van de bijna 8.000 bedrijven die nu Evernote Business gebruiken. Onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 66% van de Evernote gebruikers wereldwijd de software al zakelijk gebruiken.

De groep kenniswerkers is de snelst groeiende beroepsgroep wereldwijd en een centraal concept bij Evernote is dat ze je beter willen laten worden in het doen van kenniswerk. Hoe doen ze dat? Door een Business Class ervaring aan te bieden zeggen ze zelf. Als je Business Class vliegt of in een hotel verblijft, dan heb je over het algemeen een betere ervaring dan anders. Maar koop je business software, dan is de betere ervaring vaak ver te zoeken. De software die op de werkvloer wordt gebruikt is vaak verouderd, heeft een vervelende gebruikersinterface en kan vaak niet mee met de eisen van deze tijd zoals een mobiele versie of de mogelijkheid om informatie met elkaar te delen. Sterker nog, veel consumentensoftware is meer populair bij professioneel gebruik, omdat het veel prettiger werkt en er beter uit ziet. Daarom bestaat er zoiets als Bring Your Own Device. Niet omdat het zo’n enorme trend is om met je tablet te werken, maar juist omdat de hardware en software op de werkvloer niet Business Class zijn.

Evernote wil met Evernote Business 2.0 wel de richting inslaan van Business Class software. Het maakt het nog makkelijker om kennis, informatie én mensen in de organisatie aan elkaar te verbinden. Dit zie je in een aantal nieuwe functionaliteiten.

Business Home

Evernote uitnodigenAllereerst is er een nieuwe startpagina in Evernote Business. Je begint niet meer met de beschikbare notitieboeken, maar je ziet een dashboard met een overzicht van de laatste activiteiten binnen het bedrijf. Je kunt direct de meest actuele informatie in je notitieboeken zien en abonneren op nieuwe, interessante notitieboeken binnen het bedrijf.

Naast het overzicht van de notitieboeken krijg je een overzicht van de mensen binnen de organisatie die toegang hebben tot Evernote Business. Je kunt de profielen bekijken en zien in welke gedeelde notitieboeken ze recent hebben gewerkt. Hier kun je direct in gedeelde notities kijken en als je wilt abonneren op hun notitieboek.

 

Vind de juiste expert

Eén van de krachten van Evernote is de mogelijkheid om snel de juiste informatie te vinden. Of dat nu in een notitie is, een bijlage of in een geschreven tekst. Deze informatie is binnen Evernote Business net zo goed te vinden, maar met een extraatje. Als je zoekt op een term krijg je niet alleen de beste resultaten terug uit de notities, maar eveneens wie van je collega’s kennis heeft over de materie. Zo kun je direct in de gedeelde notitieboeken van de collega kijken en contact met hem opnemen. Deze Expertise Discovery is alleen beschikbaar in Evernote Business. Het bijzondere aan de Expertise Discovery is dat het de top 5 van de resultaten laat zien.

Sneller notitieboeken maken en vinden

Als je gebruik maakt van Evernote Business, zal elk nieuw notitieboek standaard een zakelijk notitieboek zijn in plaats van een persoonlijk notitieboek. Tevens is het mogelijk om een persoonlijk notitieboek om te zetten naar een zakelijk notitieboek met een druk op de knop.
Nieuwe gedeelde notitieboek zijn direct zichtbaar bij collega’s zodat zij sneller toegang hebben tot nieuwe notities en informatie. Je kunt collega’s nu direct in meerdere notitieboeken uitnodigen.

Verbeterd gebruikersbeheer en Salesforce

In de nieuwe Evernote Business 2.0 is het mogelijk om een koppeling te maken met Active Directory en LDAP en zo gebruikers toegang te geven en ontzeggen voor Evernote Business. Tevens is Evernote nu beschikbaar in de appmarket van Salesforce, waarmee je een directe koppeling tussen klantkaarten en notitieboeken kunt maken.

Alphabet in Evernote BusinssEen detail over de mate van designthinking binnen Evernote: Het designteam is lange tijd bezig geweest om het ideale alfabet te ontwikkelen voor de profielpagina’s in Evernote Business. Als je geen foto hebt in je profiel dan staat er de eerste letter van je voornaam. Dat had elk font kunnen zijn, maar Evernote kiest er voor om zelfs dat onderdeel speciaal te maken. Evernote Business is een nieuwe stap vooruit voor de notitie-applicatie. De integratie met Salesforce is een handreiking naar de zakelijke wereld en kan een nieuwe gebrjuikersgroep voor Evernote betekenen.

Evernote Business 2.0 is vanaf vandaag beschikbaar voor Windows en Mac via een update van de client. De mobiele versies van Evernote zullen snel worden vernieuwd. In Nederland zijn op dit moment 800.000 actieve gebruikers van Evernote en 130 bedrijven die Evernote Business gebruiken.

(Foto: Stacey Harmon @ EC2013)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • Tammo Peters
  Posted 04/10/2013 3:10 pm 0Likes

  Dat is goed nieuws Frank.

  Ik ben zeer benieuwd of die Business 2.0-versie voldoende rekening houdt met je persoonlijke GTD-structuur en of labels ook te delen zijn met collega’s.

  • Frank Meeuwsen
   Posted 04/10/2013 3:20 pm 0Likes

   Tammo,

   Het mooie van Evernote Business is dat het compleet los staat van je persoonlijke indeling van Evernote. Het is voornamelijk een manier om samen informatie te delen en te vinden. Hoe die informatie is opgeslagen dat is ieders eigen voorkeur. Labels die je in notities gebruikt in business notebooks zijn beschikbaar binnen alle business notebooks. Ik had hier al een gesprek over met de productmanager en zij gaf als tip om één algemeen notebook te maken met een notitie die alle benodigde labels heeft. Daarnaast kun je in het beheer van Evernote Business nog de labels aanpassen en verwijderen. Volgens mij zijn er dus voldoende mogelijkheden.

Comments are closed.