Evernote Business Accounts in december

Vrijdagavond (Nederlandse tijd) vond in San Francisco de tweede Evernote Trunk Conference plaats. Tijdens deze conferentie is onder andere de uitreiking van de Developers Cup, diverse workshops en natuurlijk een keynote van CEO Phil Libin die met een fraaie nieuwtjes komt. Phil hintte al in een eerder interview naar de komst van zakelijke accounts en in december lijkt het er dan echt van te komen. De zakelijke accounts krijgen een ander betaalmodel dan de privé accounts, maar de twee zijn wel aan elkaar te knopen. Een overzicht van de mogelijkheden.

Evernote Business

Binnenkort zal de dienst in beta gaan, je kunt je nu al inschrijven voor deze testfase. Evernote omschrijft zichzelf altijd als je externe brein en de zakelijke accounts moeten dit voor het bedrijfsleven zijn. De zakelijke accounts krijgen een ander prijsmodel: 10 dollar per gebruiker per maand. Techcrunch zet in een artikel op een rij waar het nieuwe product aan moet voldoen volgens Libin:

  1. Makkelijk instappen – Elk business account is makkelijk te koppelen aan een bestaand privé account, wat direct wordt veranderd in een Premium account. Er komt een mogelijkheid om groepen aan te maken in de zakelijke accounts
  2. Data eigendom – Het bedrijf houdt er wat betreft data eigendom een regel op na uit de speeltuin: “Wat van mij is, is van mij en wat van jou is, is van jou”. Alles wat een gebruiker in een privé account stopt is van hem persoonlijk, alles wat in een zakelijk account staat, is van het bedrijf. Applicaties die een koppeling met Evernote hebben zullen deze regels over moeten nemen.
  3. Gedeelde zakelijke notebooks – Elk account komt met een gedeeld notitieboek wat voor het hele bedrijf beschikbaar is.
  4. Eigen support – Evernote gaat voor het eerst telefonische ondersteuning geven en elk zakelijk account krijgt een eigen “Customer Success Manager”…

In onderstaande video zie je in typische Evernote/Phil Libin stijl de introductie van de zakelijke accounts

Beschikbaarheid

Evernote Business is vanaf 1 december beschikbaar. Inschrijven voor de beta kan vanaf vandaag op de Business site.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]