Evernote nugget: via klembord een snelle notitie maken

Dan heb je een lange boodschap ingevoerd in een formulier van je browser, je klikt op submit en na een plotselinge foutmelding is je input gereset en het formulier blanco. Of je hebt een prachtige blog getikt maar niet tussendoor opgeslagen en opeens is er een kink in de internetverbinding en … verdwenen. In Evernote kun je een snelle notitie maken door dat wat je op je het klembord van je computer hebt staan met alt-ctrl-V (of: ⌘+⌃+V) als een nieuwe notitie te plakken. Dus je tikt een bericht, doet crtl-A en ctrl-C en je hebt de hele tekst op het klembord. Met alt-ctrl-V maak je er een Evernote notitie van.

De snelheid van de toetscombinaties maken het makkelijk om even een ‘backup’ te maken. Schrijf je een blog, ga dan naar de HTML-weergave, selecteer de hele tekst (ctrl-A) en kopieer die (ctrl-C) Met een dump naar Evernote (alt-ctrl-V) heb je een en ander veilig gesteld. Maar ook als jezelf een stuk tekst besluit te schrappen en toch nog ergens wilt bewaren dan kan het knippen en plakken naar Evernote een veilig idee zijn.

Je ziet in beeld een pop up venster dat aangeeft dat er een notitie gemaakt is. Je kunt dus niet nog tags meegeven of het notitieboek wijzigen. De plak-optie plakt de notitie in het notitieboek dat je op dat moment open hebt staan in Evernote. Als je dus voor een specifiek notebook werk doet, is het zaak dat eerst te openen en dan naar de toepassing waar je in werkt te gaan. Is Evernote niet geactiveerd dan gebeurt er niks.

De optie is ook te gebruiken als je uit een tekst act, bijvoorbeeld een verslag van een bijeenkomst, acties moet halen. Selecteer de tekst, kopieer en plak naar Evernote. Met een Evernote-inbox kun je daarna de notities omwerken naar acties.

Moet je bijvoorbeeld na het maken van een lange tekst de literatuurverwijzingen of links onderaan de tekst opnemen, dan kun je de tekst doorlopen en met de plakfuncties notities maken van de boeken of links die je noemt. Voeg daarna in Evernote die notities samen en edit in een notitie. Maar ook het beloven van allerlei bijlagen in een lange tekst of mail kan vergemakkelijkt worden door het stuk tekst als notitie te dumpen in Evernote. Na het afmaken van de tekst verwerk je dan alle lossen notities.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Ger Freriks
  Posted 19/10/2012 9:02 am 0Likes

  Werkt niet voor Mac?

  • Arjan Broere
   Posted 22/10/2012 11:49 am 0Likes

   In de handleiding voor EN voor Mac staat dit:

   PASTE FROM ANYWHERE
   One of the global keyboard shortcuts offered by Evernote is the “Paste to Evernote” action. This means that, no matter what application is currently active, you can strike the appropriate keystroke—⌘+⌃+V by default—or select the “Paste to Evernote” option after clicking on the elephant in the menubar and whatever you last copied to the system clipboard (using ⌃+C) will be pasted into a new note in Evernote in your default notebook. The keyboard shortcut used to paste into Evernote is configurable: visit the Shortcuts tab in the Evernote Preferences.

   http://evernote.com/support/EvernoteForMac-UserGuide.pdf

 • Dennis van 't Westeinde
  Posted 18/10/2012 3:39 pm 0Likes

  Hele handige tip. Ben fervent gebruiker van Evernote, maar deze kende ik niet, maar gaat zeker van pas komen.
  Overigens voor Evernote-gebruikers, de huidige MacHeist Bundle, biedt voor 29 dollar een boel software, maar ook een jaar en drie maanden Evernote Premium. Handig voor die mensen die nog meer uit Evernote willen halen. Dat was de reden voor mij om hem aan te schaffen (affiliatie link: http://macheist.com/bundle/t/613384).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]