Evernote vernieuwd met notificaties en herinneringen (Mac, iOS, Web)

Carroussel_reminders

Vandaag zullen veel Evernote gebruikers een zucht van verlichting slaken. Het digitale notitieboek komt met een update voor hun Mac, Web en iOS versie waarin de langverwachte Herinneringsoptie is toegevoegd. Hiermee maakt Evernote een enorme stap om uit te groeien tot een meer volwaardige GTD applicatie naast de bestaande functionaliteit van je tweede geheugen. De Reminders-optie is per direct beschikbaar in de update van Evernote. Hoe werkt deze nieuwe functionaliteit? We leggen het je haarfijn uit.

Herinneringen zijn in Evernote ingebouwd per notitie en zijn notitieboek-specifiek. De nieuwe functionaliteit heeft drie kenmerken

 1. De notificaties werken in de app en via email
 2. Je maakt notificaties per notitie
 3. Door een notitie een reminder te geven, komt hij automatisch bovenaan in je notitieboek te staan.

Hoe werken Herinneringen in Evernote?

reminderIn de iOS versie werken Herinneringen erg gemakkelijk. Per notitie kun je naar rechts swipen en op de wekker klikken. Hiermee kun je in een soort doorlopende kalender de datum en tijd kiezen voor je alarm.
Als je een alarm bij een notitie zet, krijg je linksonder een icoon waarmee je naar je complete lijst met notificaties gaat. Tevens kun je per alarm aangeven of je een email wilt ontvangen op de dag van de herinnering. Tevens kun je de volgorde van de notificaties aanpassen door ze in een andere volgorde te slepen. Een taak kun je afronden door hem af te vinken of te swipen.
Je notificaties synchroniseren over al je andere apparaten hebt. Uiteraard moet daar wel de versie van Evernote op staan die notificaties ondersteunt.

In de Mac versie vind je per notitie rechtsbovenin een alarmicoon. Hier kun je instellen of en wanneer je een waarschuwing wilt. De waarschuwing verschijnt in je Activitystream, de radar links in de menubalk van Evernote.

Ik heb een publiek Evernote notitieboek gemaakt met diverse screenshots. Neem een kijkje om te zien wat de mogelijkheden zijn in de nieuwe versie van Evernote.

Notificaties en notitieboeken

Je notificaties zijn georganiseerd per notitieboek. Elk notitieboek krijgt een eigen onderdeel “Herinneringen” waar je notificaties en herinneringen staan. Zo kun je per notitieboek, of per project, prima je taken bijhouden. Wil je een compleet overzicht, dan kan dat door naar Alle Notities te gaan.

Gedeelde notificaties

Omdat de notificaties aan notitieboeken zijn gekoppeld kun je interessante en toffe dingen doen. Omdat de notificaties standaard bovenin een notitieboek komen te staan in de Mac versie kun je hier bijvoorbeeld een introductienotitie van maken. Met een inhoudsopgave voor bezoekers van het notitieboek of een overzicht van de belangrijkste notities.
Daarbij heeft heeft iedereen met toegang tot het notitieboek met notificaties, de mogelijkheid om zich te abonneren op de notificaties. Zo kan een compleet team heel projectmatig werken aan taken en middels herinneringen op de hoogte blijven.
Alle functionaliteiten zijn eveneens beschikbaar in Evernote Business.

Mogelijkheden met Evernote Notificaties

Met deze nieuwe functionaliteit kun je Evernote op meer manieren gaan gebruiken en je huidige werkwijze wellicht aanpassen.

Verlanglijstjes

Evernote kun je al langer gebruiken om ideeën voor cadeaus te verzamelen. Met de nieuwe notificaties, kun je een week voor iemands verjaardag een herinnering krijgen dat je een lijstje met ideeën hebt. Dat maakt het winkelen een stuk makkelijker.

Project planning

Uiteraard zijn de notificaties en herinneringen prima in te zetten in allerlei projecten. Deadlines, tussentijdse data en andere belangrijke momenten kun je prima organiseren en plannen met de herinneringen.

Leesmateriaal

Verzamel je interessante artikelen en PDF’s in Evernote om te lezen? En vergeet je daarna het daadwerkelijk te lezen? Met de notificaties kun je jezelf helpen om je leesgedrag aan te passen en zo nu en dan een herinnering te krijgen dat er mooi leesmateriaal op je wacht in Evernote.

Deze nieuwe functionaliteit is nog niet gereed. Als je met de notificaties aan de slag gaat merk je al dat je weer meer wilt. Terugkerende notificaties, of het koppelen van notificaties aan je kalender. Het is nog niet bekend of de notificaties al in de API zijn opgenomen zodat andere ontwikkelaars er op door kunnen ontwikkelen.

Concluderend kun je wel zeggen dat Evernote weer een flinke stap zet in hun belofte om jouw persoonlijke externe geheugen te zijn en dé plaats om je informatie en kennis op te slaan, te organiseren en terug te vinden.

Waar zien jullie mogelijkheden in het gebruik van Evernote Notificaties voor je werkwijze?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • Willem Peters
  Posted 16/06/2013 10:49 pm 0Likes

  Is er al iets duidelijk over wanneer de herinneringen ook in de app’s beschikbaar zijn?

 • Lode Broekman
  Posted 24/05/2013 10:58 am 0Likes

  Frank tipte me dat de Android beta versie ook al werkt met reminders. Hier de directe link naar de .apk http://t.co/gdBIGUuPA9

 • Oskar van Rijswijk
  Posted 23/05/2013 10:20 pm 0Likes

  Oops: ik ben op de iPad mijn app én al mijn notities weer (offline) aan het downloaden. Oorzaak: staat de app achter PINcodeslot, dan crasht de app direct na het opstarten en ingeven van de pincode.

  Je kunt deze bug omzeilen door:

  1. Eerst je PINslot (tijdelijk) uit te zetten in de instellingen
  2. Pas _daarna_ de app updaten
  3. De app opstarten en de gelegenheid geven om de database bij te werken. Alles synchroniseren en daarna de app sluiten.
  4. De app opnieuw opstarten en het PINslot weer aanzetten.

  (Deze vier stappen werkten goed, zonder crash, op een andere iPad bij ons in huis).

  • Frank Meeuwsen
   Posted 24/05/2013 8:58 am 0Likes

   Dank voor de tip!

 • Remco Smit
  Posted 23/05/2013 6:52 pm 0Likes

  Is al bekend wanneer de Windows client met deze fantastische functionaliteit komt?

  • Frank Meeuwsen
   Posted 24/05/2013 8:58 am 0Likes

   Helaas is dat nog niet bekend…

Comments are closed.