Evernote voor visitekaartjes

iphonesearchDat Evernote het leven een stukje makkelijker maakt, wisten we vorig jaar al. Dat Evernote zich blijft ontwikkelen en vooruit gaat, merkten we dit jaar al. Dat Evernote zo handig zou worden als het nu is, had ik niet durven dromen.

De iPhone app werkt goed, snel en erg duidelijk. Ik gebruik deze dan ook al een aanzienlijke tijd en heb een groot repetoir aan opgeslagen notities inmiddels. Het probleem is bij mij dan ook het taggen, ik vergeet het regelmatig. Met visitekaartjes was dat vooral erg vervelend. Ik raakte ze kwijt en sloeg ze ook niet meer op. Tot ik hoorde dat dit ook zonder tags en titels kon.

Ik wist niet dat je visitekaartjes zonder tags en titels kunt opslaan en ik ben blijkbaar niet de enige die dat dacht. Als je een foto maakt van een visitekaartje hoef je daar verder niets bij in te voeren. Evernote heeft tekst-herkenning waardoor je je visitekaartjes altijd terug kunt vinden. Normaal gesproken maakte ik de foto en kon ik daarna de helft van het visitekaartje overtypen omdat ik hem anders niet terug kon vinden. Dat hoeft dus niet.

In het begin stond ik er een beetje huiverig tegenover. Je wilt natuurlijk niet 100 kaartjes invoeren en dat achteraf blijkt dat het toch niet helemaal handig werkt. Maar inmiddels ben ik volledig overtuigd. Ze zijn echt goed terug te vinden. Je moet ze wel in het licht fotograferen, het contrast van de letters is anders niet goed te herkennen met een iphone-camera. Maar dat mag de pret niet drukken, netwerken mét kaartjes doe je toch overdag. Al met al bevestigt het nogmaals dat Evernote een geweldig programma is.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • Ronald
  Posted 18/06/2010 8:03 pm 0Likes

  Bedankt voor de info! Een handige website over visitekaartjes is http://www.visitekaartjeszelfmaken.info .

 • Thomas
  Posted 09/06/2010 10:10 pm 0Likes

  the sky is the limit 😉

 • Rianne
  Posted 22/01/2010 1:37 pm 0Likes

  Ik gebruik Evernote voor veel zaken maar de camera op zowel mijn iPhone als de Blackberry maakt geen scherpe foto’s van visitekaartjes. Ik heb van dichtbij gefotografeerd en met veel daglicht, maar het is gewoon niet scherp en dus wordt de informatie niet herkend in Evernote. Any tips?

 • Joyce
  Posted 12/12/2009 1:05 pm 0Likes

  @roeljewel Ik gebruikte het vanaf het begin af aan al als persoonlijke database. Met goed taggen sloeg ik daarin alles op. Maar dat was ook nog in de tijd dat dingen als “read it later” en tekstherkenning er nog niet waren. Dat kwam daarna pas. Nu vind ik het herlijk dat ik niet meer hoef te taggen inderdaad. Maar Evernote begon anders…

  @arnoud vreemd. Je moet het kaartje wel van dichtbij fotograferen en met genoeg licht, het contrast moet duidelijk genoeg zijn voor de tekstherkenning.

 • Arnoud
  Posted 11/12/2009 6:00 pm 0Likes

  Ik zie die tekstherkenning in Evernote nou niet echt goed werken. Of doe ik iets verkeerd? Moet ik iets aanzetten? Iets opendraaien? Iets voordoen?
  Mijn visitekaartjes herkent hij in elk geval niet (verstuurd via Pixelpipe op Android telefoon).

 • RoelJewel
  Posted 09/12/2009 7:04 pm 0Likes

  Als je niet wist dat de Evernote tekstherkenning heeft (wat mij betreft een van de dé belangrijkste kenmerken van Evernote) hoe gebruikte je Evernote voorheen dan? Het voordeel van Evernote is toch juist dat je niet alles hoeft te taggen om nog iets terug te vinden…?

 • Jan
  Posted 09/12/2009 9:23 am 0Likes

  Sinds een maand of wat gebruik ik Evernote voor visitekaartjes. Ik maak een foto van het kaartje en mail de foto naar Evernote. Later versleep ik het kaartje van de inbox naar een speciale map voor visitekaartjes (hoewel dat strikt genomen niet eens nodig is). Tekstherkenning doet de rest.

 • Willemijn
  Posted 09/12/2009 9:13 am 0Likes

  Hey te gek, toch maar eens aan de evernote dan!
  Want visitekaartjes over typen is wel ‘t stomste werk wat ik ken 😉

Leave a comment

[wpterms id="3193"]