Evernote wordt beter en beter

De afgelopen 2 jaar hebben bij Evernote, naar eigen zeggen, volledig in het teken gestaan van het zo goed mogelijk ontwikkelen van een techniek die het eenvoudig en veilig maakt om al je notities te verzamelen, te beheren en doorzoekbaar te maken. Zelfs ingescande documenten en handgeschreven notities kunnen worden verwerkt.

Het aantal gebruikers is wereldwijd al over de 3 miljoen heen. Dit zonder reclame en échte promotie, maar door een goed product te bieden met de juiste filosofie erachter. De open- en eerlijkheid, je kunt altijd en overal bij je eigen aantekeningen, als je weg wilt bij Evernote dan kan dat door alles te exporteren en over te stappen naar een ander systeem. Je bent en blijft dus zelf eigenaar van alles wat je in Evernote zet. En hier op Lifehacking.nl zijn we ook behoorlijk fan ervan.

En deze week heeft Evernote een grote stap voorwaarts gezet door de breedte te laten zien. De API die beschikbaar is en die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om gebruik te maken van Evernote, en hun producten eraan te koppelen is door de Evernote Trunk duidelijker geworden. Er zijn scanner die met 1 druk op de knop naar Evernote scannen. Laptops waar Evernote standaard op staat geïnstalleerd en software die koppelingen maken met je eigen notities in Evernote.

Wil je alvast kijken wat er allemaal te vinden is in de Evernote Trunk, die ook in de applicatie zit als je de update heb geïnstalleerd, dan kan dat op www.evernote.com/about/trunk.En daarin kwam ik ook nog eens eens een leuke alternatieve manier tegen van het verspreiden van je eigen content, bijvoorbeeld dat van Coolhunting. Die hebben een map gedeeld met daarin nieuwsartikelen die je dus in je eigen Evernote kunt lezen. Hiermee zijn natuurlijk veel en veel meer leuke dingen te verzinnen. Zoals ik mijn lijstje met gelezen boeken bijhoud voor de buitenwereld, hoewel shelfari.com daar ook heel erg goed voor is, of de wensen die ik nog heb voor mochten mensen me wat leuk gunnen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

8 Comments

 • Patrick Mackaaij
  Posted 20/07/2010 10:33 pm 0Likes

  Sinds kort maakt Evernote voor Premium gebruikers periodiek een kopie van notities zodat je terug in de tijd kunt gaan. Voorheen ben ik wegens een (nu opgeloste) bug wel eens notities en aantekeningen kwijtgeraakt. Evernote heeft daar geen backup van maar kan je wel helpen met het restoren van een notitie uit je eigen backups.

  Ik zou dus doen wat Frank doet: een backup met Mozy of als je de voorkeur geeft aan een Nederlandse leverancier KPN: http://www.eenmanierom.nl/automatisch-online-een-backup-te-maken-met-kpn-back-up-online/

  N.B.: Voordat de tool van KPN een backup van de database maakt moet je de Evernote client hebben afgesloten.

 • Sypie
  Posted 20/07/2010 9:55 pm 0Likes

  Het lijkt mij stug dat Evernote geen back-ups maakt van hun servers. Iedere fatsoenlijke cloud-dienst met een zooi servers maakt een back-up of draait in een raid configuratie. Op deze manier zal Evernote, of welke andere Cloud-dienst dan ook, niet snel iets kwijtraken.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 18/07/2010 10:49 pm 0Likes

  @Patrick @Syphie Ik heb de lokale database van Evernote in mijn eigen backup-configuratie zitten. Dat betekent dat hij periodiek wordt gebackupt bij Mozy.com. Zo heb ik inderdaad nog een extra beveiliging om mijn Evernote database veilig te houden!

 • Patrick
  Posted 18/07/2010 9:49 pm 0Likes

  @Syphie: een backup maken blijft toch je eigen verantwoordelijkheid. Wat als er een schijf kapot gaat bij Evernote? Jouw data, jouw verantwoordelijkheid!

  Persoonlijk ben ik er nog niet uit met Evernote, maar misschien ligt dat aan mij. Ik heb ook nog niet gespeeld met alternatieven, dus ik kan geen echte vergelijking maken.

 • Sypie
  Posted 18/07/2010 9:00 am 0Likes

  Het e-mailen naar Evernote (kon volgens mij ook al?) is een genot. E-mail berichten die je normaal in een map stopt omdat je ze wilt bewaren kun je nu in Evernote zetten. Evernote kan net zo goed zoeken als ieder mailprogramma. Voordeel is dat je, als je geen back-up maakt, je niets kwijt bent als je schijf kapot gaat. Evernote heeft het dan lekker op z’n server staan en je kunt er dus altijd bij. Ideaal.

 • Jaap
  Posted 16/07/2010 10:13 pm 0Likes

  Heel leuk allemaal, maar mijn ervaringen met Evernote (OS X) zijn tot nu toe een stuk minder:

  – onbruikbaar voor grote hoeveelheden data (te langzaam)
  – onbruikbaar voor grote pdf bestanden (worden zonder waarschuwing ingekort)
  – geen serieuze export mogelijkheid (met andere woorden: als je wilt overstappen op een andere oplossing kan je je bestanden niet zomaar “terug krijgen”)

  Ben inmiddels overgestapt op Devonthink en ben daar heel tevreden over: razendsnel, veel meer functionaliteit, erg betrouwbaar.

 • Arjan Broere
  Posted 16/07/2010 3:48 pm 0Likes

  Zag idd de Trunk en vond het een mooie manier om vanuit Evernote te zien welke diensten je nog meer kunt gebruiken. Een aantal combi’s kende ik al maar zo’n overzicht is lekker shoppen.

  Ga FastFinga bijvoorbeeld eens proberen. Eens zien of dat weer wat toevoegt.

Comments are closed.