Evernote+Eye-fi=fotografisch geheugen

eyefi.pngWe kunnen het niet laten; we zijn echt heel erg fan van Evernote. Dit online verlengstuk van je hersens maakt het leven zoveel makkelijker omdat je elk idee, elke gedachte, link of quote direct in een doorzoekbare database kunt plaatsen. In samenwerking met Eye-Fi hebben ze dat nu nog verder uitgewerkt. Foto’s van je digitale camera direct in Evernote.

Ik gebruik nu al een tijdje de mobiele versie van Evernote om korte stukjes tekst uit tijdschriften te fotograferen en direct te uploaden naar Evernote. Soms is het een idee voor een artikel, dan weer een mooie foto of een reminder voor een film. Ik gebruik daarvoor de 3.2 megapixel camera van mijn mobiel. Dat werkt goed, maar het zou misschien beter kunnen.

Eye-Fi is een producent van SD Cards, de geheugenkaarten die onder andere in digitale camera’s zitten. Het grote verschil met reguliere kaartjes is dat deze SD Cards Wi-fi enabled zijn. Oftewel, je kunt foto’s direct vanuit de camera overzetten naar een PC via Wifi. Op sommige kaarten kun je ook gebruik maken van de Webshare mogelijkheid, een optie om foto’s direct op online services te zetten zoals Evernote.

eye-fi-row.gif

Nu kun je dus foto’s van een whiteboard maken, of van je businesscards, tijdschriftartikelen en wijnetiketten. Met een Eye-fi kaart komen deze dan in hoge kwaliteit in je Evernote-database.

De kaarten zijn niet goedkoop (de goedkoopste is 100 dollar) en het is aan te raden een Evernote Premium account te nemen, aangezien je meer foto’s gaat uploaden en dus al snel aan je gratis limiet zit.

Wat ik me wel afvraag is of je per foto kunt beslissen of deze wel of niet naar Evernote moet gaan.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

7 Comments

 • PiEp
  Posted 05/01/2009 10:11 am 0Likes

  Hier ook interesse, maar $26 euri verzendkosten is wel vrij veel op een prijs van $80. Als iemand een betere optie weet, horen we het graag hier. 🙂

 • Verbal Jam
  Posted 25/12/2008 4:46 pm 0Likes

  Het leek me ook prachtig. Dus ook even rondzoeken, maar niet in Nederland te koop. En als ik me goed herinner kost importeren uit de US nog eens $30 dollar verzendkosten.
  Nieuwe ontwikkelingen op dit punt van verkrijgbaarheid hoor ik graag! 😉

 • Sander
  Posted 24/12/2008 12:11 pm 0Likes

  @J een voorgedefinieerde map (maar ook meteen in Iphoto bijv.)

 • J.
  Posted 18/12/2008 4:24 pm 0Likes

  @Sander: Volgens mij bleek ook op de Eye-Fi site (zit op werk, kan nu niet nakijken 🙂 ) dat er verschillende versies van de card zijn, met verschillende instellingsmogelijkheden.
  Maar ik begrijp van jou dat het verzenden op zich dus goed werkt?
  Waar stuurt-ie ze dan naartoe?
  j.

 • Sander van der Kolk
  Posted 17/12/2008 7:04 pm 0Likes

  Ik heb zelf via photojojo.com de standaard versie geimporteerd, deze kan niet automatisch foto’s versturen naar bijvoorbeeld Flickr, etc. (zie reactie J). Ook in de instellingen zie ik verder geen opties om de foto’s naar Evernote te sturen.

  @frankmeeuwsen standaard worden alle foto’s doorgestuurd, meteen na het maken van de foto en indien het wifi kaartje een verbinding heeft met een wifi netwerk.

 • J.
  Posted 15/12/2008 11:24 am 0Likes

  Lijkt me geweldig, want ’t stuurt foto’s niet alleen naar Evernote, maar ook naar bv. Picasa of Flickr. Maar: werkt het überhaupt in NL?
  Op de Eye-fi site zeggen ze:
  Will the Eye-Fi Card work outside the USA?
  The Eye-Fi Card is currently supported in the USA and Canada…

 • Kees Romkes
  Posted 15/12/2008 11:04 am 0Likes

  Hmm ik had toch echt gehoopt op een Nederlands verkoopadres, lastig namelijk !

Comments are closed.