Evernote’s webclipper weer verbeterd

Evernote blijft ons verrassen met verbeteringen aan hun product. Nu is de laatste nieuwe verbetering geen wereldschokkende verandering, maar het maakt het verzamelen van ideeën en archiefmateriaal weer net iets makkelijker voor je. Naast het programma Evernote is er ook de webclipper, een klein stukje Javascript waarmee je met één druk op de knop een willekeurige tekst of illustratie van een website kunt opslaan.

clipper2.gif

Dit was er al een tijdje, maar het is nu verbeterd. Je kunt nu aantekeningen bij de geselecteerde tekst plaatsen en de URL automatisch onthouden. Dit alles gebeurt zonder dat Evernote opstart. Handig? Zeker!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

7 Comments

  • Teun
    Posted 15/08/2010 6:43 pm 0Likes

    Hoe krijg ik de webclipper op mijn iPad.

  • Remco
    Posted 22/02/2010 10:53 am 0Likes

    Goedemorgen,
    naar aanleiding van alle enthousiaste berichten over Evernote op deze site ben ik de laatste tijd wat aan het experimenteren met dit programma. Ik loop echter tegen het probleem aan dat bij het gebruik van de webclipper in IE8 de layout niet wordt vastgehouden.

    De instellingen van het XSS filter zoals hierboven beschreven heb ik aangepast. Zijn er mensen met hetzelfde probleem (en liefst een oplossing natuurlijk)? Ik heb gegoogled maar kan er niks over vinden.

    Hartelijk bedankt
    Remco

  • Patrick Mackaaij
    Posted 27/05/2009 10:52 pm 0Likes

    Ik heb inmiddels Internet Explorer 8 en de webclipper werkte niet zonder meer. In mijn Nederlandstalige versie kon ik ‘m zo werkend maken:

    1. Open Extra>Internet opties>Beveiliging, Aangepast niveau en zet de optie XSS-filter inschakelen op “Uitschakelen”
    2. Herstart Internet Explorer 8

  • Patrick Mackaaij
    Posted 13/05/2009 11:08 am 0Likes

    Zelf gebruik ik nog geen Internet Explorer 8 maar daarmee werkt de webclipper niet zonder een instelling te veranderen. Evernote schrijft hierover:

    When you clip using our Javascript bookmarklet, you are taking information from one site (the site you’re viewing) and sending it to a different site (Evernote).

    In all existing browsers, this is permitted because the relevant code is sitting in Javascript within your own bookmarks.

    IE8 has made the decision to break this functionality for security reasons, by disabling “cross-site scripting” by default.

    We’re still investigating the issue, but you can do this for now in IE8:
    1. Go to Tools>Internet Options>Security.
    2. Click button “Custom level…”
    3. Scroll down to the bottom of the list and check radio button “Disable” under section “Enable XSS filter”.
    4. Restart IE.

    Bron: http://forum.evernote.com/phpbb/viewtopic.php?f=37&t=9459&p=37121&hilit=internet+explorer+8&sid=91aabe5246d5cafe133aa01bf61ef916#p37121

  • Patrick Mackaaij
    Posted 19/03/2009 8:50 pm 0Likes

    De webclipper is zojuist opnieuw verbeterd. Ik gebruikte ‘m niet omdat niet de hele pagina werd opgeslagen in Evernote, maar nu doet ie dat wel!

    Wat ook fijn is, is het automatisch aanvullen van tags die je intypt. Maar deze functionaliteit zat er mogelijk al in.

    Evernote kondigt de nieuwe webclipper aan als “take 2” op:
    http://blog.evernote.com/2009/03/19/the-new-web-clipper-take-2/

    Zo… ga ik nu mijn Evernote artikeltje weer even bijwerken 🙂

  • Fanmeel
    Posted 02/03/2009 10:24 am 0Likes

    Inderdaad een enorm mooi programma, dat Evernote. Baal er dan ook van dat mijn telefoon een Nokia E66 is, en die draait op Symbian. Juist, een platform waar Evernote nou net niet op draait. Ben dus nog altijd op zoek naar een GTD-applicatie, die zowel op mijn telefoon als op mijn MACje kan draaien.

Comments are closed.