Facebook: een paar ins en out over de nieuwste update

Hij zit eraan te komen: de nieuwe Facebook-update! Voor sommigen is hij al vrijgegeven om ‘m te testen, maar niet iedereen kan er helaas al van proeven. Om toch de laatste veranderingen vast met jullie te delen, hebben wij hier een paar interessante feitjes over de nieuwste update. De update wordt deze periode langzaam uitgerold.

Wat verandert er?

Strak, simpel en duidelijk. De lay-out die Facebook gaat doorvoeren, is zeker een upgrade. Vergeleken met de oude versie ziet het er niet alleen een stuk stijlvoller uit, het brengt ook meer rust en het oogt sowieso een stuk duidelijker. De standaard blauwe balk bovenaan de feed komt te vervallen; daarvoor in de plaats komt nu een witte variant zonder al te veel poespas.

facebook

update

En de zijbalken dan?

De timeline heeft ook een verandering ondergaan. Aan de rechterzijde van de feed staan niet meer zo veel advertenties en sowieso geen instant games meer. Na de update is daar ruimte gemaakt voor herinneringen, contacten die online zijn en een gedeelte voor Messenger, en daarnaast is er nog maar een klein blokje met advertenties. Kijk, da’s fijn!

Het bekijken van Stories

Tijdens het bekijken van een verhaal zijn het enkel en alleen de verhalen die in je scherm verschijnen. Het is hier niet meer mogelijk om op dat moment dingen op te zoeken, want de bovenste balk is verdwenen. Zodra je op het pijltje klikt om terug te gaan, is het pas weer mogelijk om profielen op te zoeken.

Lay-out profielen

Een opvallend stijlvol besluit van Facebook is het nieuwe ontwerp van de profielpagina’s. Het profiel wordt alleen in het middelste gedeelte van het beeldscherm getoond, en door de gradient langs het profiel komt het profiel mooi los van de achtergrond. 

facebook

update

Nieuw logo!

Het logo is niet langer vierkant, maar is voortaan rond, blauw en herbergt een witte F. Het veranderen van niet alleen het logo, maar ook de icoontjes heeft positieve gevolgen voor de algehele stijl van de website. De buttons zijn bovendien groter, duidelijker en voller van kleur.

Yes, er komt een dark mode!

De grootste verandering is de optie om alles in een donkere modus weer te geven. Deze optie vind je onder het kopje Account; daar bevindt zich de schakelaar om de Donkere modus in te schakelen.

facebookfacebook

Extra knopjesfacebook

Om snel en makkelijk in contact te komen met een Facebook-vriend, is er nu een button onder in het beeldscherm. Als je daarop klikt, is er meteen de optie om een naam en een bericht in te voeren. Hierdoor hoef je niet meer iemand op te zoeken om een gesprek te starten.

 

Wanneer dan?!

Hoewel meerdere Facebook-gebruikers de update al uitgebreid hebben kunnen testen, laat de update nog even op zich wachten. Zoals eerder gemeld, wordt de boel langzaam maar zeker uitgerold, dus voorlopig zul je nog even moeten blijven F5’en.

Facebook liever kwijt dan rijk? Zo verwijder en deactiveer jij je profiel!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek8Leuk3Serieus?8Meh...19Stom

About Author

4 Comments

 • Always @ my mind / Always @ my soul / always @ my heart
  Posted 10/04/2020 2:52 am 0Likes

  tja en welk alternatief is goed en hoe krijg je er je vrienden heen

 • Hans Jansen
  Posted 08/04/2020 10:25 am 0Likes

  Facebook is een “Info-trap” van de geheime diensten om zoveel mogelijk volk in de gaten te kunnen houden.
  Ook al spijker je jouw profiel dichter dan dicht, dan nog weten overheidsinstanties heel gemakkelijk mee te kijken naar wat je zoal schrijft en doet.
  Waarom mensen hier massaal in blijven trappen is mij een groot raadsel, maar blijkbaar is dit “digitale schoolplein” er aantrekkelijk ( vooral in deze tijd) om al je eenzame uurtjes wat minder zwaar te maken.
  Al de door jou zelf geplaatste foto’s, opmerkingen etc blijven voor altijd bewaard en kunnen dus ooit tegen je gebruikt worden, kijk dus uit…

 • Nenni
  Posted 07/04/2020 8:52 am 0Likes

  Facebook verwijderd accounts van mensen zonder uitleg die er nota bene praktisch vanaf het begin op zaten! En dit zonder uitleg! 69 jaar oud en nu sinds 3 weken in quaretaine en wham al mijn oudere katten en haak vrienden en groepen daar heb ik geen contact meer mee! 😈

 • Marty
  Posted 07/04/2020 8:13 am 0Likes

  Facebook is enkel uit op jouw persoonlijke data on die te verkopen.. Ook houden ze lijsten bij van personen die in hun ogen niet deugen en laten ze zich daarin adviseren door dubieuze ‘experts’. Ik zou zeggen mijd dit platform.. Privacy van gebruikers bestaat voor hen niet, dat bewijzen ze keer op keer..

Comments are closed.